Обрязването Всъщност не е ли ритуал за връзка с

преди 20 години 3 месеца #5968

Севар писа: Въобще това не могат да бъдат наречени човеци и човешки ритуали. За семитите и негрите може да са нормални тия гадости, но не и за белия Човек.

Севар аз пък се чудя дали не е от значение това че те така са израснали и дали ако бяло дете израсне в дом на подобни изроди няма да е и то като тях.......за съжаление съм склонна да мисля че ДА.
Преди години имаше някъф такъв феномен мангали да крадат бели деца....май съм ти казвала че и мен така ме бяха краднали едни мангали ...както и да е, та виждала съм бели мангалчета със сини очи и руси коси които очевидно са били откраднати бебета (или поне бялата жилка им е изписана на лицето като на германец) да не се държат по-различно и цивилизовано от църните мангали........явно расли сред тия примати и те не са по-различни.
Като дете расло в джунглата........
Не е важен само произхода но и средата в която растеш е от изключително значение за това какъв човек ще си!

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 20 години 3 месеца #5970
Бел, не мисля, че обрязването се е появило на тоя свят с хигиенична цел.
Това е смешно обяснение, за да се скрие за широката публика жертвоприносителния му характер. Не мога да намеря цитатите от свещените им книги (Библията май беше), където много ясно са цитирани думите на IHWH. Именно той поставя на Мойсей задачата да започне обрязването на мъжете, като доказателство за сключения договор (завет)!
Естествено че такива ще са ритуалите за кръвожадния демон от Бездната - кървави, свързани с насилие, страдание и животински страх и болка.

Ако беше хигиенична целта на това обрязване защо не се режат племената в джунглите, където жегата е още по-голяма. Или народите на същите географски ширини по другите континенти. Ти сама каза, че има роля тая кожа и ако Бог е сметнал, че не е нужна нямаше да ни я слага. Тук разбираме, че Богът, по чийто образ и подобие сме създадени няма нищо общо с бога на обрязващото се племе.

А иначе за белите деца, които по кръв не са цигани, но се циганизират, си права. Еволюцията не е еднопосочен процес. Историята е доказала, че освен въздигане има и подивяване. И подивяването може да се извършва с невероятна скорост. За 1-2 поколения могат да се погубят познания трупани хилядолетия.
Сега тече такъв процес и у нас чрез чалги, толерантности и закрила на "различния" (разбирай деграданта).

преди 20 години 3 месеца #5973
Иване може и да си прав....аз лично игнорирах от коментара си тази "духовна" част и по-скоро ми беше насочен към физическото естество на темата с обрязването........ :roll:

преди 20 години 3 месеца #6002
от 6 години съм обрязан.прекара ме един доктор,но за сметка на това натрупах различни усещания,така си мисля че познавам жидовете малко по добре от преди.имам какво да разправям,ако някой го интересува.

преди 20 години 3 месеца #6010
Щом е създадена тази кожа, значи трябва да си седи там! Абсолютно всичко в човешкото тяло си има значението и не трябва да бъде премахвано. Поне това е моето мнение.
Наистина, обрязаните мъже страдат по-рядко от рак на пениса (който е доста рядко срещан), но пък имат други проблеми - например с овлажняването и чувствителността. Гледах документален филм, в който образяни в детството по една или друга причина мъже искаха да си възвърнат изгубеното. Доктор даже е измислил метод за това - постепенно опъване на другата кожа на пениса за да се създаде обвивка. След процедурата мъжете бяха много доволни и твърдяха, че се чувстват по-добре.
Напоследък и у нас май стана модерен този метод точно поради стремежа към хигиеничност. Не мисля, че обрязването подпомага кой знае колко чистоплътността - ако се миеш редовно защо ти е да се подлагаш на разни операции? Този акт има чисто религиозно значение според мен и няма нищо общо с хигиената. Иначе повечето народи щяха да го практикуват от най-дълбока древност.

преди 20 години 3 месеца #6031

kardama писа: ...така си мисля че познавам жидовете малко по добре от преди.имам какво да разправям,ако някой го интересува.

Разказвай.
Всичко за жидовете което може да се ползва срещу тях е полезно за нас.

преди 20 години 3 месеца #6060
някъде бях чел,че някой еврейски семейства не искали да подлагат синовете си на това мъчение,но е било неизбежно заради религията...

а това за хигиената,е просто много глупаво оправдание,да се защитиш от възможното негативно отношение на повечето мъже...както Янга каза...

преди 20 години 3 месеца #6073
не е по-хигиенично,това е един от многото тъпи митове,като обезкосмяването.тине се къпи пък чакай да не мирише и пр.

преди 19 години 11 месеца #10730
Хм, доста гадничко, особено това, с женското образване, отвратително. Е, като се замисля, католическия "девствен пояс", който рицарите са слагали на съпругите си, преди да заминат на кръстоносен поход, е бил не по-малко жесток, едно, че някои са били от метал и са тежали доста, ами и факта, че всичките си физиологични нужди жената е трябвала да прави, без да го сваля, а всички отделяни течности и секрети, включително и менструацията са се изтичали през съвсем малки дупчици, жената не е можела да се измие, съответно можете да си представите инфекциите по това време, горките жени, и са живели така до завръщането на съпруга, ужас, призлява ми само като си го помисля.
Дори и не искам да мисля, че в 21век, все още има места, в които се прилагат подобни жестокости.

преди 19 години 11 месеца #10731
Един откъс от книгата "Пътешествие до Волжка България" на арабския пътешественик Ибн Фадлан:

"Мъжете и жените влизат в реката, къпят се заедно голи и по никакъв начин не извършват прелюбодеяние, а за това няма и възможност. А който си позволи да блудства, независимо кой е той, оковават го с 4 железа [като палешници], завързват към тях и двете му ръце и двата му крака, а след това ги разсичат с топор, започвайки от тила и стигайки до бедрата му. Също така постъпват, ако провинилата се е жена. След това закачват всяко парче от него или от нея на едно дърво. Употребих и положих всичките си усилия в старания жените да се закриват от мъжете, но не успях да ги вкарам в пътя. Те убиват крадеца по същия начин, както убиват и прелюбодееца."

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.