Писмо до списание "Осем"

преди 10 години 11 месеца #50920

Йордан_13 писа: Списание 8

Уважаема редакция на "Списание 8",

С настоящото писмо ние, Йордан Стайков и Мартин Константинов – и двамата от град Пловдив, ви уведомяваме, че на 20 юни 2015 г. проведохме експедиция до връх Плочата при село Златосел и обследвахме мегалитите, които се намират там. На този ден, 20 юни 2015 г., в 3 часа и 17 минути следобяд (15 h 17 m ), регистрирахме визирания във списанието ви въпросен мегалит, наречен от вас “Божественият камък”. Той бе публикуван след това от Йордан Стайков в личния му профил във Фейсбук с публичен, обществен достъп ( "Плочата" ), където проф. Валерия Фол има профил и много приятели (които имат достъп до профила на Йордан Стайков), както и в сайта “Воини на Тангра”, където се публикува голям албум с всички регистрирани мегалити от връх Плочата и въпросния “Божествен камък” ( Албум - Плочата, 20.06.2015 )

На мнение сме, че преди нашата експедиция и публикации проф. Валерия Фол, въпреки своите изследвания в района, не е била запозната с този мегалит и че експедицията й до този връх е вследствие информацията от нашите публикации.
Този мегалит “Плочата” бе дар от Небето за всички българи, поради, което не е редно някой да се титулува като негов “откривател”. Затова и ние, Йордан Стайков и Мартин Константинов, не се обявихме за такива. Отчитайки това обстоятелство, смятаме за твърде некоректно към вашите днешни и бъдещи читатели проф. Валерия Фол да бъде титулувана като негов “откривател” и мегалитът да бъде преименуван като “Божественият камък”. Името му е “Плочата”. Неслучайно този връх е наречен така от местните хора.

Затова настояваме за корекции на написаното във вашия нов брой и коректно поднасяне на информацията към читателите ви относно мегалита “Плочата”. Това, че проф. Валерия Фол не е негов откривател, не намалява приноса й във въпросната научната област, нито я лишава от обществен престиж.

Вярваме, че редакцията на уважавано издание като "Списание 8" ще прояви професионализма и етиката, които широката му аудитория очаква от него, и ще публикува нашето писмо в пълнота в следващия брой на списанието, за да предпази читателите си от заблуждаваща и неточна информация.

С уважение:
Мартин Константинов
Йордан Стайков

Съвсем случайно, а може би и не, точно преди да го прочета това писмо си купих списанието именно заради долмена на първа страница. По принцип нямам излишни 5 лева да купувам това списение, което по традиция дърпа много информация от нас. Но сега така се случи, а ме и заинтересува. По нататък ще копирам цялата статия, за да видите до каква степен юдаизма на еврейката Валерия Фол се натрапва над изконно бългаски ареали.
Фамилия Фол си я знаем много отдавна. Още по времето, когато мъжът й, Александър Фол (или там каквото е криптоеврейското му име) беше министър на образованието и се учеше история по неговите учебници. Когато видният траколог е изследвал светилищата ни, в учебниците не се обелваше и дума за траките и беласгите, а за скитобългарите (прабългари както ги бяха кръстили комуноидите) ни обясняваха, че били степни диваци, дето живеели в юрти и пиели кумис.
Така че традицията си продължава.

Искам и да предупредим списание Осем, че ако не вземат отношение по това писмо, макар да нямаме претенции за авторски права относно долмена при "Плочата", тогава същият аршин ще бъде прилаган и към тях относно публикации и снимки.

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 10 години 11 месеца #50923
Отговор от редакцията на списание 8 и досега няма :-) , не че очакваме такъв, но ние сме длъжни да сезираме широката общественост за този случай, който си е откровена нагла и дебелокожа кражба, и то направена нарочно, за да ни предизвика. Разбира се, това Писмо до списание 8, е само първият наш отговор към проф. Валерия Фол. Ще има и други "ясни сигнали и силни знаци", но в никакъв случай няма да оставим долменът "Плочата", който е наистина един фундаментален мегалит, да сподели съдбата на мегалита от Бузовград, на който бе забита възпоменателна плоча и бе превърнат в свърталище на духа на проф. Александър Фол, без никакво основание за това.
Защото пред "Плочата", мегалитът от Бузовград ряпа да яде.

преди 10 години 11 месеца #50924
Любомира Одаджийска: Защо пишеш до списанието, пиши на Фол. Интересно ми е какво ще ти отговори и дали въобще ще ти отговори. Едва ли. Тя обръща внимание напоследък на хора облечени като тракийски жреци, извършващи ритуали под формата на представление и пробутва същите тези актьори като сериозни учени.

Йордан Стайков: Защото списанието е отговорно, особено редакторите. А Валерия Фол го е видяла от моя профил, в това съм сигурен, нейните хора са ми "приятели". Дори да ги махна, не съм сигурен, дали няма някой скрит "агент". Файда нема, а и не е това целта ми. Валерия Фол, спокойно може и да ми пише на лични съобщения, не че не го е правила :-) :-) :-) И дори ми бе поискала "приятелство", което й отказах. Щом съм й отказал, значи съм видял нещо, заради, което не можем да бъдем "приятели". И съм бил прав.
Приятелството е нещо много съкровено и само Фейсбук го раздава така, както орден "Стара планина" се раздава от президента Плевнелиев
:-D
Друг е въпроса, че това списание е под пряк неин контрол, но все пак редакторите са отговорни. Отговор от тях нямам. не че очаквам такъв.

преди 10 години 11 месеца #50925
Йордан Стайков: Има и нещо друго, което трябва да отбележа. Ние не си слагаме титула "откриватели" на подобни обекти, по една много проста причина - смятаме, че те принадлежат на всички българи, а още повече сме против обсебването на обектите и експлоатацията им в нечиста посока, както се е случило с мегалита над Бузовград!

Катя Люцканова (Katia Lutzkanova): Напълно подкрепям този справедлив,и съвсем основателен в случая протест.Възмутително е подобно самоизтъкване и присвояване на чужди заслуги. Жалко и унизигелно.Срамота! Аман от такива самозвани "откриватели",самозабравили се професори/ки/.

Йордан Стайков: Катя, този мегалит не е наша заслуга, а дар от Небето. Ако бе наша заслуга, щях да го подаря :-D , но щом става въпрос за дар от Небето, ще трябва да съм безкомпромисен. Небето дарява, не за да получим ние, а за да сполучат Българите. Огромна е разликата във философията и светоусещането, което имаме и това на официоза.

Катя Люцканова (Katia Lutzkanova): Точно в това е и заслугата ти,Йордане, към всички нас,към Българите-че си го открил.Това имах в предвид,нищо друго.Дай Боже,още много такива открития да правиш smile emoticon

Йордан Стайков: Ние само го регистрирахме. Мегалитът се е знаел отдавна. неслучайно върха е наречен "Плочата". Всеки може да го отиде да го види, да го изследва, да пише за него, в това аз нямам претенции, въобще. И не бих го правил на въпрос, въобще, ако информацията в списание 8, бе поднесена коректно и въпросът от тяхна страна бе проучен. Против съм това определена научна област да бъде оградена с ограда с бодлива тел и на нея да се сложи табела :"Не влизай! Това е мое! Стреля се на месо! " Така, че не мисля, че районът в Сърнена гора (специално селата Зелениково, Бабек и Рамали (Розовец) е прерогатив на проф. Валерия Фол, нали така? И понеже знам, че и е слабост, побързах да публикувам този мегалит, малка добронамерена провокация;))) Можех ли да си мълча? Охооооо, до гроб! Но защо трябва да мълча? Отново поставям този въпрос. Защо трябва да мълча? Затова има още един мегалит - астрономическа обсерватория, точно в района, който обследва, под носа й. Колко години, тя го обследва това място? За 2-3 ходения от наша страна, се вижда, че резултатът ни е доста по-впечатляващ от този на професор Валерия Фол. Какво да направя аз сега? Да се гръмна? Не, няма да се гръмна. И все пак, благодаря на Службите, че почнаха да ме притискат и ограничават в тази дейност. Да, в последните 1-2 години, те положиха сериозни усилия да ме ограничат, не открито, те си имат механизми. Но аз ги усещам, усещам дъха им, пулса им, мислите им. Г-да, не е така лесно;))) Вярата на нашите предци е една небесна, звездна вяра, това ни говорят мегалитите. А скална астрономическа обсерватория в Сърнена гора си е сериозно откритие, като се има впредвид, че каменните звездни карти в Средна гора, се срещат много по-рядко от Родопите.

Спас Минков: Само как е озаглавено: " Нов долмен гигант" ! Сякаш наскоро са го направили и целта на направата му е да постави рекорд ! - точно в модерната материалистическа мания за количество и големина! По стечение на обстоятелсвата познавах едновремешния редактор на това списание- абсолютен седерунгел, западофил и активен консуматор и разпространител на "култура".

Йордан Стайков: В седерунгелите нема фючър, ако имаше, държавата нямаше да изчезне за няколко години, вследствие техните разрушителни действия. Обаче, баламите са твърде много в тая държава. Удивен съм, че и из доста по-младите, баламите не са никак малко, а това е добра хранителна среда за тарикатите. "Но долмен гигант", това ми звучи като реплика от началото на интимен акт: "Ауууу, колко е голям...." Хахахахахаххахахаа....
Мегалитът наистина е внушителен, това мога да го кажа със сигурност. Вервайте ми, защото все пак аз съм го виждал;))) преди списание 8 и Валерия Фол.

преди 10 години 11 месеца #50926
Мариана Валчева (Mariyana Valcheva): Когато бях малка, дядо ме водеше с други хора на едно много тайнствено място в гората над Бузовград и ми обясняваше, че на този ден слънцето целува земята. Мъжете си мрънкаха нещо под носовете много съсредоточени, а аз си играех отстрани и им се чудих. Същото място, години по-късно се оказа, че бива "открито" от проф. Александър Фол. Дори плочата му е забита с анкерни болтове върху мегалита. Моите уважения към проф. Фол за трудовете му, но не той е открил мегалита. Второ - считам, че е кощунство да забодеш плоча на смъртен върху паметник от такъв мащаб, пък ако ще и да си се е титуловал като негов откривател. Не се очудвам ни най-малко, че днес вдовицата му със същия почерк си приписва откриването на Плочата. Току виж и върху нея видиш един ден забита паметна плоча от черен гранит с надпис "...Валерия Фол, откривателката на Божествения камък...."

Йордан Стайков: Ако на Плочата се появи подобна щуротия, гарантирано, няма да оцелее. Все пак, аз съм местен :-D от района, иначе не мъ гледайте, де ви казвам, че съм... Аз съм местен, от съседното село
:hammer:

преди 10 години 11 месеца #50928
Ето я цялата статиия, можете да си я изтеглите ОТ ТУК

А това по-надолу е пак от същото списание, взето от самата Фол, в която тънко ни обясняват за юдаизма като единствената монотеистична вяра по онова време.
Пропусната е малката подробност, че долменът е много по-древен от бронзовата епоха (2 хилядолетие пр.Хр.), когато възниква юдаизма. За най-древната българска Вяра на слънчевия Бог не се споменава.

Списание 8.pdf

преди 10 години 11 месеца #50929
Юдаизмът е семитизирано, т.е. профанизирано Тенгрианство. дори бих го нарекъл "авраамизирано Тенгрианство", използвано с цел да се формира аврамическата етнична общност, от чиито чресла се пръкнаха и арабеските по метода на каращика. Не е случаен факта, че именно юдаизма като икономическа и социална сила се използва за създаването на бежанският поток към Европа днес. Нещата са прости. Те казват: Европа е безплодна и има нужда от нов оплодител, да, ама забравяме, че и Сара бе безплодна и тогава Аврам си взе египтянката за жена и тя му роди Исмаил, който е по-старши от Исак. Ето ви го каращика, смесването и мелезирането. Това е един от фундаментите на юдаизма и неслучайно е основен момент в проповедите на имамите от Йерусалим.

По думите му, Европа е изправена пред демографска катастрофа. Затова той призова мюсюлманите да правят деца със западняците, за да може „да ги смачкаме под нашия крак с помощта на Аллах”. „Из цяла Европа, всичките сърца са пропити с омраза към мюсюлманите. Те искат ние да умрем, но те са изгубили своята плодовитост, затова търсят плодовитост сред нас”, цитира духовника Infowars. „Ние ще им дадем плодовитост. Ще правим деца с тях, защото ще покорим техните страни”, каза още имамът.
bultimes.com/…/imami-kam-migrantite-pravete-detsa-s…/

преди 10 години 10 месеца #51014
Гледам сега, Канал 1 рекламира некво предаване за тайната на "каменното яйце" и "най-големият долмен в България" (не е вярно, има и по-голям! ). Ако има някой възможност да го гледа, нека ми каже само, ще се говори ли за "откривателството" на долмена от проф. Валерия Фол, за да видим дали да приложим и това предаване към материалите по делото, което смятаме да заведем срещу професорката. Иначе, може да си говори и анализира "яйцето" и долмена, колкото си иска, но трябва да имате впредвид, че "яйцето й" пред тоя долмен е кът една дарадонка на коза;)))

преди 10 години 10 месеца #51019
Ето го и предаването. Натисни ТУК

Там са и Валерия Фол (истинският собственик на списанието) и Жени Милчева (редактора на списанието). Аз лично немам нерви да слушам на еврейката превзетото й говорене, та не го изгледах докрай. Но нещата са ясни, иска като масона Овчаров да я пишат за откривател на долмена

преди 10 години 10 месеца #51020

Йордан_13 писа: Гледам сега, Канал 1 рекламира некво предаване за тайната на "каменното яйце" и "най-големият долмен в България" (не е вярно, има и по-голям! ). Ако има някой възможност да го гледа, нека ми каже само, ще се говори ли за "откривателството" на долмена от проф. Валерия Фол, за да видим дали да приложим и това предаване към материалите по делото, което смятаме да заведем срещу професорката. Иначе, може да си говори и анализира "яйцето" и долмена, колкото си иска, но трябва да имате впредвид, че "яйцето й" пред тоя долмен е кът една дарадонка на коза;)))

Йордан, телевизията каза това : "Във визитната картичка на България със сигурност може да бъде включено следващото уникално откритие,за което ще стане дума сега.Става дума за най-големия Долмен в България,който БЕШЕ ОТКРИТ ОТ ЕКСПЕДИЦИЯТА ОРГАНИЗИРАНА ОТ СПИСАНИЕ 8..."
Но Жени Милчева каза,че,ако имало откривател на долмена то това са местните хора.
Не би трябвало да е толкова нагла,че да се пише откривател.
Такива като нея са пазарити за българския дух.Духовни и физически пазарити.Защото покваряват делото.Покваряват Идеята,в която примерно Ти си отишъл,за да го видиш,почувстваш,разгледаш,анализираш.Ти го правиш,за да дадеш на хората възможност чрез фотографии и обяснения и те да го зърнат.А най-важното за тях е да се пишат откриватели.Да се бият в гърдите.Да трупат пари,титли и телевизионни участия (Слава,известност) - Суета!
Кой знае колко българи в миналото са знаели за този долмен.Но да са отваряли въпрос въобще за това,че са негови откриватели?Не!Дори не им е минавала през ума толкова долна,перверзна мисъл!

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.