Писмо до списание "Осем"
Жени Милчева и професор Валерия Фол, трябва да излязят и да кажат на всеослушание: "Истината е, че ние не сме откривателите му. Това са местните хора." И спекулациите да престанат. Да се спре с говоенето по телевизията и гръмките фрази за откривателство.
Не само, ученият с титла, може да бъде откривател, откривател е онзи, над когото е Благоволението на Съдбата и Божията Благодат.
Иначе вървим към съдебен процес. Не мисля, че такъв съдебен процес, ще е от полза за Списание 8.
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
След това Валерия Фол намекна,че не са го открили като каза,че са били заведени на мястото от местните хора.
След това Жени Милчева каза,че,ако имало откривател то това са местните хора.Всъщност тя си го каза.Че не са те откривателите.
Та отварянето на въпроса от твоя страна относно Списание 8 и "откритието им" даде резултат.Признаха си,че не са те откриватели.
Защото преди това в броя на списанието се бият в гърдите за откриватели : "Експедиция на Списание 8, начело с нашия консултант и приятел – проф. Валерия Фол, откри за науката най-големия долмен в България!"
bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%BE%D0%BB...87%D0%B0%D1%82%D0%B0
Да видим дали ще бъде съхранено. Тя е както Николай Нинов описва в книгата си "Времето гледа с десет очи"
www.voininatangra.org/modules/ipboard/in...4140&st=0#entry53159
Там разказва как точно снимките, направени на 20.06.2015 и публикувани в сайта ни на следващия ден, попадат в ръцете на Валерия Фол. Според Фол, Плочата е открита от местни брезовци (един от които, Иван Муевски е бизнесмен, свързан с ГЕРБ и властовите структури).
Николай Нинов чистосърдечно описва истинската история - какво е станало и че въпросният бизнесмен, заедно с другия споменат Баръмски въобще не са били чували за Плочата, докато не им е казала кметицата. Ето какво разказва той;
Тоест, обявените от Фол местни откриватели стъпват там за първи път едва на 11.07.2015г след като кметската наместничка на сбирката им показва нашите снимки и чак тогава се свързват с Валерия Фол. Ето обаче какво пише списание "Осем"Тъй като не познавам Стайков и Константинов, в края на юни 2015-я звъня на тогавашната кметска наместничка на Златосел Бънка Тошева. Казвам й, че подготвям продължение на книгата ми за мистичните места в България и моля да ме свърже с човек от селото, за да ме придружи до Плочата. Тошева за първи път чува за върха и скалната конструкция под него. Затова на първи юли – десет дни след публикациите на Стайков във Фейсбук и във „Воини на Тангра“, изпращам част от снимките му на кметската наместничка. И отново моля за съдействие, подчертавайки, че все някой от Златосел ще знае за това чудо.
Бънка Тошева реагира светкавично и прави това, което всеки милеещ за обезлюдяващото си село кмет би следвало да стори – свиква на трети юли златоселчани, които евентуално ще са полезни, и им показва снимките. На сбирката присъстват и познатите ни вече Иван Муевски и Иван Баръмски – хора с мисия и визия за Брезовския район, които от години го обикалят и проучват. Запознати в аванс с кадрите, препратени им от кметската наместничка, тези сърцати мъже са не по-малко изненадани и смутени от Тошева, когато разбират, че част от местните са наясно и с Плочата, от която идва и името на местността, и с достъпите до обекта.
След осем дни Муевски и Баръмски стъпват на върха с водач от Златосел, снимат мегалита и правят това, което всеки радетел за нови маршрути от културно-историческия туризъм е логично да стори – изпращат снимки на Валерия Фол.
Долменът първо е описан, регистриран и сниман от хора на Движение "Воини на Тангра" два месеца преди джиповете на местната власт да закарат Фол дотам. Дотогава може местни овчари или иманяри да са знаели за причудливи каменни образувания, но нищо повече.
Това е истината, другото е НЕистина, тоест лъжа!
Дадохме възможност на българските редактори да възстановят истината, но те УМИШЛЕНО публикуваха отново една лъжа. Проблемите ни с българската Уикипедия са за втори път. Преди време бяхме пуснали обяснение там за Саракта, което бе премахнато отново от същите пажове на управляващите, което силно компрометира Уикипедия като свободен и независим източник. По този начин те забраняват на българския народ да знаят какво е това Саракт. Целта на хунтата е българите да не допуснат, че има и друга форма на ефективно управление на държавата. Клептократичната република на ГЕРБ трябва да е без алтернатива.
А вие си вярвайте на Фейсбук и Уикипедията.
Това, което е неоспоримо е посоченото от Небето, ние да представим на Българите, този мегалитен паметник. Той бе просто даден и толкова. Посочен бе чрез нас. Валерия Фол е Никоя, по отношение този мегалитен паметник. Обществеността, трябва да е наясно с това, независимо дали го пише Хуйко-педията или не.
Основният виновник за настоящата ситуация е самият Нинов. Написаното в неговата книга е просто изкупване на вина. Затова пише за нас, а не, че оценява стойността на мегалитът "Плочата" и актът на Небето, чрез който той бе даден. И не, че ме обича, не, мрази ме, до дъното на душата си. Искам, това да се знае. От всички. Това е Истината, ако говорим за Истина. Всички останали са Лъжци. Абсолютни Лъжци! Подли Лъжци, Лицемерни Лъжци!
"Тъй като не познавам Стайков и Константинов..." Това е Лъжа. След като е станал Приятел на първият във Фейсбук, значи ме "познава". Всъщност самият Нинов е пищисан от политическите ми възгледи, които са много крайни, за неговият вкус. Затова ползвайки този мотив, това, което той прави е следното: сваля снимката оттам, проследва публикацията във Воини на Тангра и се "разприятелява"с мен. Завинаги.
Впрочем въпросният Нинов в момента, атакува Ситово в гръб. Опитва се да достигне до едно светилище. И на предупреждението, че ние сме взели решение, това място да не бъде разгласявано, на този етап, отговорът му е: " ОК, разбрах. Нямам разбирането за хора, които като вас пазят само за себе си тези обекти. Но го уважавам. Това го има и при част от пещерняците. Изборът е ваш. Моят е - повече хора да научат и да видят тези места. Въпреки рисковете от иманяри и други недоброжелатели. Официалната наука не е проблем - тя предпочита златата, както знаеш. Благодаря все пак. Бъди здрав."
Нека, всеки, сам за себе си, прецени, за какво става въпрос. Kакво ми остава сега на мен? Да публикувам за мястото, за да го защитя, отново негов "откривател" да не се окаже Валерия Фол.
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.