Чуйте от къде идва простотията в България речи на Тодор Живков

преди 20 години 4 месеца #5417
Не мога да се похваля,че много съм чел за тоталитарно време (а кой знае дали нямаше да попадна на грешната информация) , но за мене са достатъчни престъпленията в потъпкването на миналато,изопачаването му така,че да клекнеме още повече на някой си. Намесата на онова червено праветелство в историческите факти сама издава както същността на тази идея,така и бъдещите й цели.

Казват някои "беше/не беше по-добре". А какво щеше да бъде сега,ако беше останало онова положение? Сеща ли се някой "живял тогава" как му е изглеждало бъдещето тогава? Защото според мен никой не е мислел за такива измерения.

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 20 години 4 месеца #5424

SK_RaZoR писа: Ташаци на рояци както се казва но ако трябва да избирам между днес и тогава би избрал татово време. Въпреки това че е приспивал народа е имало някакъв ред в простия живот и хората не са вехнели на по 30 40 години от нерви или немотия.

Не хората са си вехнели и са ги приспивали в адски зверства в концлагерите за да има такъв кучешки ред! Естествено че на тези които не са били преки жертви им е било по-добре така....за немотията няма да говоря особенно след като са се иззели имотите на хората и са ги оставили на улицата или запращали в някое село далеч от родното огнище...

Но нека ти кажа нещо. Ако искаш да "плащаш нужното уважение" го направи след тази информация по-долу!

" Сергей станишев.
(министър председател)
Син на Димитър Станишев,
Секретар на ЦК на БКП
И най-младия партизанин
От отряда Чавдар.

Георги Пирински
(председател на Нар. С-е)
Син на Георги Заяков – Пирински,
Функционер на ВМРО,
Който след разпри за пари
В организацията пред с
ВМРО емигрира в САЩ.
Там се свързва с комунисти
И заработва за тях. Разкрит е
И изгонен от властите на САЩ
Заедно със семейството и
сина си Георги.

Евгения Живкова
(народен представител)
Внучка на правешкия
Т. Живков.
Тя кове днес законите
На републиката.

Филип Боков
(углавяващ кабинета на Станишев)
И сестра му Ирина Бокова
(провален зам. Министър на
Външните работи)
Наследници на Гьорги Боков
Активист на БКП взел участие
В най-мрачните репресии
След 09.09.44г.

Меглена Кунева
(министър на европейската
Интеграция)
И Уляна Пръмова
(шеф на държавната телевизия)
Снахи на Иван Пръмов,
Комунистически функционер
от голям ранк по времето
на Тодор Живков –
министър на земеделието и
секретар на ЦК на БКП.

Борис Велчев
(главен прокурор)
Кръвно свързан със секретаря
На ЦК на БКП Борис Велчев."
Борба

И още много други функционери на бифшите комунистически партии и техните наследници са днешните ни управници.

Защо тогава не живеем добре ако именно на тях сме дължали чудесния ред и спокойствието които възхваляваш?

Не, те просто се покриха под логото на социализма и демокрацията за да продължат своите грабежи и разпродажбата на държавата!

преди 20 години 4 месеца #5445
Добре ... Поста ми е крив. Но въпреки това аз говоря за 1 човек който не е из между живите а всички ми набиват останалите в очите.

преди 20 години 4 месеца #5446
Тодор Живков беше влашки циганин по произход. Именно той е причината днес циганите в България да са така много. Не само подпомагаше развъждането им, но и приемаше мангали от чужбина. Дори само това престъпление да е извършил, пак не може да му бъде простено.

преди 20 години 4 месеца #5451
Милото "бай тошово време"....колко пъти съм се карала с баба ми и дядо ми на тази тема.... Сегашното поколение вижда колко безсмислен режим е бил комунизма и колко много е осакатил България...но представяте ли си един човек който цял живот е живал през комунизма, който е бачкал в името на ония идеи, сега изведнъж да разбере,че животът му е бил лишен от всякакъв смисъл....Той просто няма да го приеме това нещо, психически сам пред себе си няма да има сили да си го признае и ще продължава да милее за Бай Тошо...
Не знам дали простотията идва от там обаче....факт е че в момента хората нямат никакви идеали и ценности, не може идеал да ти е "Азис" и животът ти да се върти само около това в коя чалготека да идеш и къде да си покажеш новите дрешки от Илиянци.... Никой не чете книги, на децата в училище още от малки им се промиват мозъците, историята се изкривява... Да не говорим, че празници като 2 юни или 19 февруари се честват по-скоро по навик, отколкото от родолюбие(не казвам че това важи за всички, но мисля че за повечето хора е така)...Простотията ни залива от всякъде и не мисля,че това е в следствие само на комунизма и не знам си какво още....

преди 20 години 4 месеца #5453
Всъщност простотията въобще не ни залива...В следствие на много много фактори,исторически събития и манипулации от старо време самата основа на мислене е твърде деформирана.Не простотията ни намира,тя се търси от промитите мозъци като тази материя,която да запълни създадената празнина.Простотия се търси,простотия се създава,простотия се предпочита.Имам чувството,че манипулациите дори са спрели,защото някой е преценил,че вече и сами ще се закопаем.

Време е всеки да обърне поглед към себе си.

преди 20 години 4 месеца #5455
Освободихме се от турско за да се самоунищожим и наши да ни колят и бесят.....какво повече да говорим след като българина посяга на българин както е най-видно по комунистическо време....нещата вече са изтървани и само някое фундаментално събитие класифициращо се като чудо може да разклати съдбата която сме си избрали! :mad5:

преди 20 години 4 месеца #5456
Не искам да избруталявам, но си мисля, че само войната е в състояние да ни накара да се сетим кои сме и да ни сплоти по някакъв начин....сигурно ще скочите срещу мен....но аз мисля, че войната е единственото нещо което би могло да събуди националното ни самосъзнание и ония промити мозъци да се сетят, че все пак са българи и че България е наща родина....може и да брутално това което казвам....ама на повечето българи" им липсва не просто национализъм....а патриотизъм. Защо в съзнанието на вси живее тезата, че всичко което не е българско е по-качествено?! Не искам да е така! Защо разни малоумници си мислят, че едвали не да говориш западен език, е по-престижно отколкото да говориш български език?! Защо разни идиоти си мислят, че ЕС ще ни помогне и всичко ще се нареди и чакат манна небесна?! оффф не знам, мога да задавм още много въпроси....но файда няма...жалко че не всички са настроени като хората в този форум...
Кое е онова нещо което най накрая ще събуди националното ни самоосъзнаване?! Не сме българи само защото държавата ни се казва България!

преди 20 години 4 месеца #5457
едва ли сме за война, по-скоро гражданска ама с идването на базите и тоя варянт ще стане сложен. Нека видим дали ще пукне доган и какво ще последва след краха на неговата империя!

преди 20 години 4 месеца #5458
Ами просто ще дойде престолонаследника.В цялата история: убиваш владетеля - избиваш и семейството.Аз съм твърде склонен да се съглася с Raubtier с това пояснение,че войната,която съм убеден че идва,ще бъде доста по сложна и особена...не просто политическа или гражданска.Важното е да сме на правилната страна,когато започне,а защо не и да сме независима страна? Единственото сигурно нещо е че конфликта идва :-x

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.