Унищожението
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Че българите зад граница могат да помагат на България е ясно, но не мисля, че гласуването е помощта, която чакаме от тях. Въпросът не може да се поставя по принцип, а трябва да се гледа конкретно как стои за нас, за България. С нашата прочута търпимост вкарахме в парламента ДПС и ако преди 15 години някой беше казал какви ще бъдат последствията днес, повечето щяха да му се изсмеят. Всъщност преди 15 години имаше кой да каже, че не трябва да правим тази грешка с допускане на ДПС до властта, че не бива да позволяваме да гласуват хора, които преди не бяха с нас духом, а сега вече и тялом - забегнали в любимата им Турция. Имаше го предупреждението, но ние не казахме "НЕ на ДПС", нашата любов към свободата не ни позволява да казваме на другите как да живеят, не ни позволява да контролираме ничий живот. И така допуснахме да бъде контролиран нашия.Bell писа: В чужбина има не малко българи и то издигнати в различни общности които могат да представляват едно не лошо лоби и аз и други хора мислим, че ако чакаме помощ от някой от вън то това са на първо място те...За това според мен тая история с ограничаването на избирателите е нож с две остриета!
За сега мися, че ограничаването на гласуването е нож с едно острие и отдавна трябваше да го използваме да изрежем овчето стадо, което на всеки 4 години ни го карат тук от Анадола.
Браво, супер, много си хитър - остава само да отрежем гласовете на милионите българи в чужбина, които при всички положения гласуват срещу ДПС и тогава наистина ще се превърнем в малцинство (като се има предвид че в БГ полвината българи не гласуват изобщо) и нищо чудно и ДПС да стане мандатоносител - именно защото не си поплюват да си набавят гласове а ако послушаме твоя съвет ние балъците да си отрежем част от електората!!!Sinclaire писа: А личното ми мнение е, че хора които са живели повече от 5 години в чужбина не бива да имат правото да гласуват. Все пак помеслете, те са предпочели чуждата страна и нямат право да ни определят съдбата!
Ето ги резултатите за чужбина от последните избори:
Брой на гласувалите избиратели - 77020 (100.00%)
Брой на действителните гласове - 75245 (97.70%)
Разпределението е следното:
"КОАЛИЦИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ" - 6125 - 8.91 %
НДСВ - 13432 - 19.54 %
ДСБ - 5026 - 7.31 %
ДПС - 40626 - 59.09 %
ОДС - 3547 - 5.16 %
www.2005izbori.org/results/1-32.html
Питам се къде са тия 1 000 000 (или повече) българи, напуснали България за последните 15 години? Няма ги! Не искат да имат нишо общо с нас. Те си го казват, когато ни напускат.
Има няколко хиляди, които гласуват, но длаи разбират за кого и какво гласуват?!
Категорично е видно, че ДПС има най-голяма полза от гласуването в чужбина, т.е. категорично България има най-голяма вреда, защото ДПС е незаконна и противобългарска партия.
И още по-вредното е гласуването на хора с двойно гражданство, което дава възможност за гласуване два и три пъти и т.н.
Освен това не мога да разбера как ще стане някой да гласува с два паспорта т.е. с паспорт различен от българския??? Дали у нас или в някое посолство пак не виждам как става тоя номер. Ако това е възможно тогава не виждам от каде изобщо вярвате на офицялните данни след като у нас повечето офицялни неща са направо незаконни!
Посочените от мен резултати от избори 2005г. са резултатите определили сегашния парламент. Дали са верни или не, дали са гласували 3 милиона българи в САЩ, а официалните данни казват, че са под 3 000, това не знам. Казвам, че полза от цялата работа има ДПС, а не България.Bell писа: Аз не вярвам на офицялните данни! Освен това ми прави впечатление че предварително обявените резултати, без да се чакат гласовете от чужбина, после си остават малко или много едни и същи , вие казвате щото няма такива с изключение на турските...Но аз много дълбоко се съмнявам в това!
Освен това не мога да разбера как ще стане някой да гласува с два паспорта т.е. с паспорт различен от българския??? Дали у нас или в някое посолство пак не виждам как става тоя номер. Ако това е възможно тогава не виждам от каде изобщо вярвате на офицялните данни след като у нас повечето офицялни неща са направо незаконни!
За подправката на резултатите чрез на хора с два паспорта мога да ти посоча за пример производно населено място около моето. Да повтарям ли вече изброените методи, описани по вестниците:Освен това не мога да разбера как ще стане някой да гласува с два паспорта т.е. с паспорт различен от българския??? Дали у нас или в някое посолство пак не виждам как става тоя номер.
- В селото има 20 човека, но кметът турчин вади избирателен списък от преди 1988 година, когато с неизселилите се още турци селото е било 500 човека. По време на изборите всичките 500 човека идва, гласуват и си ходят. Комисията се сътои от ДПС и БСП, всичко е преброено и проверено, проблеми няма. Това не е изключение, това е масово явление при нас.
- Гласуване с пълномощно. Изселил се в Турция патриот упълномощава двама-трима човека да гласуват вместо него в България. Проверката на пълномощните, ако въобще се прави, отново не открива проблеми.
И всичко това само защото сме дали на хора с двойногражданство да гласуват.
Бел, ей за това говорим - не знам колко време прекарваш в България, ама не си наясно какво става. Аз виждам с очите си и изпитвам на гърба си действотелността в България, а живеещите зад граница се чудят истина ли е това или не. Щом за тях това е въпрос на вяра, а не на ежедневие, тогава не искам да гласуват.
Показах резултатите от гласуването на Избори'2005. Гласовете от чужбина са някаква мижава бройка и по-голямата част от нея отива за ДПС.
Обясних ти как протичат избори в туцизираните райони, поради допускане до гласуване на хора с два паспорта. На това ли не вярваш? Това реши изборите и днес България се управлява с мандат на ДПС. Това забрави ли го? И мога да ти гарантирам, че точно отния 40 000 - 50 000 тъпи двойни и тройни гласувания дадоха необходимото процентче ДПС да е на трето място по гласове.
Ако пък смяташ, че извън България гласуват милиони, а се отчитат 2-3 хиляди, дай да докажем това и да разбием избирателната мафия.
С какво подкрепяш тезата си, че има смисъл да гласуват хора с двойно гражданство?
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.