Честит Ден на Победата
Четит празник на всички именници, ако има!
Нека днес в 11 часа, на 11 ден от 11 месец да запалим по свещ за загиналите националисти и за победата на движението и идеята!
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
... щом има победа трябва да има и победен(и), поне на мене това ми се вижда логично.
някакъв грък или семитСевар писа: Какъв е този свети Мина? Сега го чувам.
Прозводни на него (може би)Іса българските имена : Миньо, Минчо, Минко-мъжки , Минка(Мина)-женско име .
Шъ трябва да проверя за каквъв точно светия става въпрос и каква е връзката с Ениалем. Не може да няма .. повечето християнски празници са преименувани езически
11/11/11 се отбелязва с 2-минутно мълчание в Англия и се носят макове на реверите. Във Франция и другите европейски държави пък се правят мемориали в памет на загиналите войни.
В наше време просто го наричат ден на победата (именни дни също на Виктория и Виктор).
Ако обаче проследим старите празници, ще видим може би една последователност на прераждане - първо задушници, след това Архангел Михаил, който се почита като управляващ света на мъртвите, след това деня на победата, а от там нататък започват черни дни за очистване - мартинци....
Ето тук е описано:
Библиотека Родина
"Някога траките са почитали вълка като водач главатар на воинска дружина, но такъв воин, който е нарушил обичаите и станал предводител - цар, но на разбойници." - това като информация за Народа на Вълка....много съм озадачена...
И още: Календар
Свети Мина пък е най-бързата и сигурна връзка между хората и Твореца.От всички вестоносци той се ползва с най-голямо благоволение.
Но има нещо много по-интересно на днешния ден,което по странен начин напълно съвпада с първия пост на Мистик.
11.11.11- дата,месец,час ; в същото време днес е 11.11.2005-сборът от цифрите е 11.
11.11.11 е междупространствен портал,който днес беше отворен ,за да свърже Земята с 8-то измерение.Енергиите,идващи от там,са творчески и само от нас вече зависи по какъв начин ще ги използваме.В следващите 6 месеца енергийният фон на планетата ще бъде твърде наситен и точно това е моментът за генерални промени в съзнанието.
Ако питаш западно европейците - ще ти кажат че техните правителства са измислили този празник, заради убитите през I-та световна война, но дори и Свети Мина е заемстван от християнската църква, просто защото той е бил първия светец, който е умрял за победата на християнството. Така или иначе най-древно езическия празник е деня на победата и аз мисля, че това еденя на победата между смъртта и живота.
А защо никой не коментира нищо за вълците? Мен ще ме изяде този въпрос. Колкото ми хареса написаното от храброст, толкова не ми харесва връзката на турците с тези вълчи истории......
Хубаво, победа, а защо е през есента когато всъщнст идва зимата а с нея и живота замира. Значи е "победа"на смъртта над живота?Mistique писа: . Така или иначе най-древно езическия празник е деня на победата и аз мисля, че това еденя на победата между смъртта и живота.
Вълците са тотемни животни на много племена. и защо не турските терористи а и други да не си го просвоят.
"мъй волки , мъй волки
и нас па сравнению с вами сабаками мала..."
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.