Сайт за истинската ни история- от Потопа до днес!

преди 18 години 2 месеца #28858
Здравейте, Братя!

Отдавна чета форума и ви чувствам близки, защото споделям идеите ви и болката ви за България. Преди време бях горе-долу активен участник в патриотични форуми, но от много говорене и малко дела взех да се чувствам зле.
За мен тези форуми освен всичко друго са средство за събиране на сродни душИ с обща цел, за постигането на която се предприемат конкретни действия.
И точно за такова конкретно действие се обръщам към вас.

Всички тук сме наясно, че няма друг народ, чиято история е толкова неглижирана, принизена и непозната в очите не само на чужденците, но дори и на нас българите. Участвам в ето този форум panf.info/upload/index.php и въпреки, че там хората са доста по-адекватни от средното, битуват мнения, че сме номадски тюркски народ, че има разлика между Bulgarian и Bulgar, като второто е турското племе, а първото- сегашния 'славянски' народ и пр. Непознаването на истинската ни история води до комплексиране у нас, българите и до надменно отношение към нас у чужденците. Най-лошото е, че все още няма англоезичен вариант на множеството вече български сайтове, които вярно предават величието на българската история. Място, където всеки българин с гордост да покани чужденец да се запознае с истинската ни история на една от най-древните и с най-голям принос в световната култура, наука и изкуство цивилизации- българската.

Това е огромен, величав проект, който не е по силите на един човек. Най-му приляга да бъде създаден и подкрепен всячески от самата държава, но ние много добре знаем, че тази държава не е нашата, че тя прави, каквото може, за да опозори историята ни и да затрие народа ни в съответствие с волята на господарите.
Затова тук трябва да се намесим ние- истинските българи. Не може да оставим на масони и еврейски слуги да пишат нашата история. Не може да позволим на блюдолизци на академичната трапеза и на разни българоиди да съчинителстват басни за българите и да представят пред целия свят една гротеска и една позорна пародия.
Нуждата от подобен сайт отдавна е назряла. Крайно време е да разкрием пред света кои сме и какво сме му дали! И когато плановете за Еврия започнат да се сбъдват (в което се съмнявам!), нека човечеството има откъде да научи какво ще загуби.

Смятам, че екип от 4-5 души ще могат да изнесат основната тежест на този проект, а вярвам и че още съратници бързо ще се намерят. Щях отдавна да се захвана с това, но никак ме няма в уеб дизайна, а проектът изисква майстори :)
Владея перфектно английски и мога да се заема с преводаческата част на начинанието. Има свободни подходящи домейни, остава само да съберем екип.

Нека всеки, който има идеи и желание да помогне с нещо, да пише в тази тема или да се свърже с мен на ЛС.

ПП. В момента работя по сайт за уникалното българско светилище Белинташ и разполагам с голяма колекция от материали- ако някой има интерес и иска информация, или пък има желание да помогне в създаването на страницата, да се обади.

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 18 години 2 месеца #28859
Дано си искрен, защото прекалено много случайни съвпадения се насъбраха тези дни, за да ги приема като проста случайност. Не бих ти написал тези думи, но усещам, че се готви нещо ново, нещо, което досега не е правено. Затова апелирам към нашите да внимават, много да внимават с непознати хора, за които не знаят нищо. Никого не искам да засегна, обаче малко повече предпазливост никога не е излишна. Твърде много изпатихме, за да бъдем лекомислени. Признавам, че не казвам и една стотна от това, което знам, но вярвам, че засега казаното е достатъчно.

преди 18 години 2 месеца #28861

Елтимир писа: Дано си искрен, защото прекалено много случайни съвпадения се насъбраха тези дни, за да ги приема като проста случайност. Не бих ти написал тези думи, но усещам, че се готви нещо ново, нещо, което досега не е правено. Затова апелирам към нашите да внимават, много да внимават с непознати хора, за които не знаят нищо. Никого не искам да засегна, обаче малко повече предпазливост никога не е излишна. Твърде много изпатихме, за да бъдем лекомислени. Признавам, че не казвам и една стотна от това, което знам, но вярвам, че засега казаното е достатъчно.

Оценявам като голяма грешка това, че не съм писал досега, защото попадам под подозрение като непознат, но за щастие не съм съвсем непознат :)
Във форума на Атака се подвизавах като BALHARA и никой не си е позволявал да се съмнява в искреността ми на български родолюбец.

преди 18 години 2 месеца #28863
Не искам никого да засегна. Просто разполагам с информация, която ме принуждава да бъда нащрек. Съжалявам, не мога да я обявя във форума. Но знам, че съм на прицел, и че съм почти сам в тази война. Затова съм максимално предпазлив. Обстоятелствата ме принуждават, не друго. Иначе съм ЗА всяко начинение, чрез което да се разпространява истината за българската история. Достатъчно дълго ни крадоха миналото.

преди 18 години 2 месеца #28864

Елтимир писа: Не искам никого да засегна. Просто разполагам с информация, която ме принуждава да бъда нащрек. Съжалявам, не мога да я обявя във форума. Но знам, че съм на прицел, и че съм почти сам в тази война. Затова съм максимално предпазлив. Обстоятелствата ме принуждават, не друго. Иначе съм ЗА всяко начинение, чрез което да се разпространява истината за българската история. Достатъчно дълго ни крадоха миналото.

разбирам.
Писах ти ЛС, за да видиш, че може да се разчита на мен.

преди 18 години 2 месеца #28867
След малко разменена информация вече съм на мнение, че на 0tolerance може да се има доверие. Нещата се казаха направо и без увъртания. На такива може да се вярва. Иначе принципът за предпазливостта си остава. Твърде много удари понесохме, за да бъдем лекомислени. А разполагам с информация, че този път ни готвят нещо ново. Нещо, което не е опитвано. Така че да бъдем внимателни и да видим какво ще е новото. Да не е добре забравено старо?
Пак казвам: който може, нека да съдейства на 0tolerance. Като се освободя от моите ангажименти, аз също ще съдействам според силите си.

преди 18 години 2 месеца #28869
Бях на Белинташ преди един месец и само заради това, че го споменаваш ти свалям шапка за идеята за сайт. Все пак мисля, че едно такова начинание трябва най-напред да бъде достъпно за четящите на български, а след това и на английски. Всъщност материалите на български може и тук да се слагат най-напред, тъкмо и ще ги обсъдим.
Всъщност наистина ли смяташ, че някой в Америка го "боли" за нас, та ще е добре ние да му отваряме очите? Не мисля. Такива материали, такива сайтове са необходими на нас, българите, за да си спомним две много важни качества - чест и достойнство. Ако ние се изпълним с тях, ако започнем да живеем с тях, то всеки един на тази земя ще разбере за нас. Истинската история за българите е нужна единствено на българите.

преди 18 години 2 месеца #28870
Идеята е блестяща и особено полезна ще бъде информацията за европейците! А тя ще се разпространи и по-нататък.Не знам,но ако това се реализира,прогнозирам резултати! Мисля,че Пасков имаше някаква идея,ако може да комбинира и помогне..

преди 18 години 2 месеца #28872
Историята на Паисий е била предназначена за Българите. Макар, и с тук,таме грешни факти, тя е била предназначена за Българите. Чужденците нямат никакво значение за нас. За тях това е информация, една от многото, която по-скоро събужда ВЪЛЧИ АПЕТИТИ към нашата култура, отколкото възхищение, признание или още по-смелото - оценка.
Така, че откриването на Българската история на чужденци, ще докара само пари и ПЛАДНЕШКИ РАЗБОЙНИЦИ, които ще ни оглозгат до кокал, ще ни вземат абсолютно всичко, мрънкайки, че сме нетолерантни и ще тюмбелеят на наш гръб!

Ако се открива истинска история, тя е само за Българите, да ги буди, заради Бъдещето. Другото е ала-бала, тип Овчаров.
И сега този сайт, пак е на английски. Това нарочна тенденция ли е, или просто един вид дразнене, да ме накараш да изтрия темата?
И това Пан-арийски, какво е? Нещо като Пан -славянски? А защо не, ПАН-БЪЛГАРСКИ?

преди 18 години 2 месеца #28873

Миро писа: Бях на Белинташ преди един месец и само заради това, че го споменаваш ти свалям шапка за идеята за сайт. Все пак мисля, че едно такова начинание трябва най-напред да бъде достъпно за четящите на български, а след това и на английски. Всъщност материалите на български може и тук да се слагат най-напред, тъкмо и ще ги обсъдим.
Всъщност наистина ли смяташ, че някой в Америка го "боли" за нас, та ще е добре ние да му отваряме очите? Не мисля. Такива материали, такива сайтове са необходими на нас, българите, за да си спомним две много важни качества - чест и достойнство. Ако ние се изпълним с тях, ако започнем да живеем с тях, то всеки един на тази земя ще разбере за нас. Истинската история за българите е нужна единствено на българите.

Напълно съм съгласен, че сайтът трябва да е насочен преди всичко към българите. Причината да спомена чужденците е, че на български език вече има доста литература, макар и разпиляна, от която интересуващият се може да си изгради представа за истинската ни история, докато на други езици такава информация напълно липсва.
Не съм съгласен, обаче, че няма никакви хора по света, които се интересуват от нашата история. Аз познавам такива чужденци, които знаят едно друго, увлечени са и искат да научат повече. И като ме питат къде да получат повече знания за българите, аз къде да ги пратя да четат- в уики-то ли?
Нищо не пречи сайтът да е на български и английски, а ако има мераклии да го преведат и на други езици- чудесно!

Основната цел на едно подобно начинание е да повдигне националното ни самочувствие, и да вдъхне усещане за национално достойнство и чест у мнозината българи, които са го изгубили или не са го имали никога. Да им вдъхне воля за борба и за изпълнение на дълга към Отечеството. А какъв по-добър начин да погалиш българското си его от това да покажеш на някой от друга държава сайт, който тази държава никога не би могла да има, просто защото няма история като нашата.
Нека спрем да преливаме от скромност, най-накрая! :)

ПП. Приемам помощ и за проекта 'Белинташ'.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.