Сайт за истинската ни история- от Потопа до днес!

преди 18 години 2 месеца #28874

Jordan_13 писа: Историята на Паисий е била предназначена за Българите. Макар, и с тук,таме грешни факти, тя е била предназначена за Българите. Чужденците нямат никакво значение за нас. За тях това е информация, една от многото, която по-скоро събужда ВЪЛЧИ АПЕТИТИ към нашата култура, отколкото възхищение, признание или още по-смелото - оценка.
Така, че откриването на Българската история на чужденци, ще докара само пари и ПЛАДНЕШКИ РАЗБОЙНИЦИ, които ще ни оглозгат до кокал, ще ни вземат абсолютно всичко, мрънкайки, че сме нетолерантни и ще тюмбелеят на наш гръб!

Ако се открива истинска история, тя е само за Българите, да ги буди, заради Бъдещето. Другото е ала-бала, тип Овчаров.
И сега този сайт, пак е на английски. Това нарочна тенденция ли е, или просто един вид дразнене, да ме накараш да изтрия темата?
И това Пан-арийски, какво е? Нещо като Пан -славянски? А защо не, ПАН-БЪЛГАРСКИ?

Разбирам мотивацията ви, когато оспорвате нуждата от сайт на английски, имаш право за алчните лапи... донякъде. Но крайно време е чужденците да престанат да смятат, че сме диви номади, навлекли се в Европа откъм задния й двор. Крайно време е да се разбере, че не 'влизаме в Европа' както казват сега разни ощастливени мижитурки, а че ние СЪЗДАДОХМЕ ЕВРОПА.
Нека започнат да ни завиждат още по-масово! А тези, които сега ни завиждат така или иначе са достатъчно мощни- виждаме колко успешни са засега усилията им да ни унищожат.

Линкът към форума го дадох само за илюстрация на невежеството на хора, които иначе не са невежи; не пропагандирам никакво пан-арийство, а единствено пан-българска гордост и осведоменост. Ако ти пречи, ще го махна.

Разбира се, че този сайт ще е насочен само към българите- просто за националната гордост помага да можеш да го покажеш и на чужденци, няма смисъл това да се отрича.

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 18 години 2 месеца #28876
Не само вярвам, че има нужда от такъв сайт, но даже се питам дали не сме закъняли малко. Причина за това е въпросът за българско лоби в чужбина. Или по-скоро за липсата му. И ако доскоро не забелязвахме въпроса за лобита, то сега почнаха да се случват интересни събития. Някакви си "танкисти", някакви си рачевци и други отрепки почнаха да създават и на Изток и на Запад "българско" антилоби. И се сещам за разговора ми с един руски милиционер през август 2003 година:
-"Ангел, ти си първият нормален българин, кого срещам. Всички ваши са ненормални."
Ами как ще ни смята за нормални, когато само ненормалните ходят в чужбина и само ненормалните се изявяват. Нормалните хора са заети с уреждане на собствените си проблеми. Макар че те, проблемите стават все повече и повече.
Та щом вредните насекоми са се заели да правят нещо, значи то е вредно за нас. Щом е вредно за нас, ние трябва да неутрализираме вредата. Как? като покажем, че освен танкисти, рачевци, мърщали и всякакви подобни ненормалници, в България живеят и нормални хора. И че тези нормални хора в миналото са предизвиквали събития, съдбоносни за цялата европейска цивилизация и за цялата бяла раса. И че един ден тази европейска цивилизация и тази бяла раса отново ще имат нужда от Българите, за да оцелеят.
Това беше съвсем накратко. не разполагам с време, пък и мисля, че дългите писания отегчават.

преди 18 години 2 месеца #28886
Може да звучи егоистично, но ми дреме на фара дали някой дебелогъзест американец ще научи малко повечко за Беленташ например. Най-много да се напълни с всякакви ню-ейдж откачалки, дошли в България да се пълнят със spirituality. Погледнете Перперек на какво заприлича след "откриването" му от Овчаров. Хайде холан! Не съм против да има сайт на английски, но на помощ оттам не разчитам. А българското лоби в чужбина вярвам, че не е забравило български, за да чете този сайт. Ако някой си е забравил езика - значи е излишно и всичко останало.
Дори тук внимаваме какво се пуска, защото после видоизменени материали се появяват от професуря и всякакви други "доброжелатели". Има и още една причина. В книгата си "Старобългарско шаманство" Анчо Калоянов описва поне 10-ина тенгриански светилища, които веднъж "пооткрити" от евреина Шкорпил например и след някоя друга година са поразрушени от ужким иманяри. В момента в Странджа вече се е развихрила еврейката Даниела Агре.

преди 18 години 2 месеца #28888
Целевата аудитория на подобен сайт съвсем няма да е 'дебелогъзеста'. Ще е насочен към хора с интереси, било научни, било любителски. Съгласи се, че има и дебелогъзи българи, на които като споменеш нещо за светилища, култове, духовност в най-добрия случай ще ти кажат да не ги занимаваш с глупости, щото 'довечера в Биад найш кво яко парти шъ има'.
А що се отнася до помощта- най-малко аз съм човекът, който смята, че отвън някой ще ни помогне. Спасението на давещия се си е негово дело и в случая с българите тази 'мъдрост' винаги е важала. Подобен сайт, направен добре и с желание, ще стане авторитетен източник за българската история, който ще се цитира масово и би могъл да предизвика най-накрая дълго чаканата промяна в учебниците, по които учат децата ни псевдоисторията.
За мен ползата от подобно място в интернет е напълно очевидна, наш дълг е да дадем на народа си това, което държавата и 'учените' не желаят да му дадат. Съвсем друг е въпросът дали пишещите тук смятаме, че имаме силите и възможностите да го постигнем...

Анти666, няма да включваме координати на нито едно светилище- за това си прав. Когато бях на Белинташ питах една тетка, която тъкмо си тръгваше как е почувствала мястото и тя: 'Хъ- камък, кво да го чувствам. От еди-къде си бием път за тоя дето духа...' Както се казва- на свиня кладенчова вода. :)

преди 18 години 2 месеца #28892
Имам стотици фотографии от Белинташ, и то не само красиви пейзажи. Имам и много видео, имам и коментари.
Има идея за нещо като познавателен, научно-популярен филм, с излагане на предположения и хипотези и обосноваването им, просто още не съм ги събрал в едно и не съм решил какъв да е формата: галерия със снимки, видео и коментарии, или видео-филм за youtube. Видеото за безплатните ресурси обикновенно е с ограничено качество. Същото е и за външните ресурси за фотографиите.
Не знам, дали да се тръгне на компромис с качеството, и да се направи до месец, или да се мисли за нещо по-сериозно.
Комплекса и темата Белинташ е неделима от скалните ниши, които са на 2-3 км от него - те са единно цяло. Но сега е залесено, и хората смятат, че Белинташ е само платото с кръглите дупки и дргите скални артефакти.
А то далеч не е само това.
Платото е под 10% от това, което е там.

преди 18 години 2 месеца #28897

Пламен Пасков писа: хората смятат, че Белинташ е само платото с кръглите дупки и дргите скални артефакти.
А то далеч не е само това.
Платото е под 10% от това, което е там.

Точно!
Това е най-големия култов комплекс в България, да не говорим, че този в Долнослав е също част от него.

преди 18 години 2 месеца #28898
Момчета, ами вместо общи приказки пускайте снимки, документи, карти, ако имате разбира се, а най-добре в отделна тема :aham:

преди 18 години 2 месеца #28899

Миро писа: Момчета, ами вместо общи приказки пускайте снимки, документи, карти, ако имате разбира се, а най-добре в отделна тема :aham:

Лесна работа да пуснем снимки, въпросът е да се направи сайтът и всеки да може да ги види. Нуждаем се от техническа помощ при създаването на подобен род сайтове. Всеки, който има желание да помага- да пише тук или на ЛС. Това е общо дело за общо благо, а не лична амбиция.

преди 18 години 2 месеца #28901
Снимки от Белинташ вижте тук: www.voininatangra.org/modules/xcgal/index.php?cat=11110

преди 18 години 2 месеца #28916
Балхара,Привет! :thumbsup:

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.