Луната
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
До колкото разбрах са открили езеро с големината на Ню Йорк, а по крайбрежието му има остатъци от нещо....
Съгласен съм с теб, че можем само да предполагаме на базата на информацията стигнала до днес (която в интерес на истината никак не е малко), но всички легенди (писмени или устни) на древните за сътворението, без изключение твърдят едно и също! Може ли да е случайно това..?!! Нещо повече! Много астрономически открития направени през последните два века, са подробно описани в тези легенди (броя на планетите в Слънчевата система, реда и начина им на образуване, черните дупки, класификация на звездите, звездни карти и т.н.) Не случайно през последните години се обособи една цяла нова наука, а именно палео-астрономиата!!! Дали предхождаща ни (по-развита) Земна цивилизация е колонизирала Луната в миналото, е много интересен въпрос, на който все още не можем да отговорим еднозначно заради липсата на повече информация (склонен съм да вярвам, че такава информация има, но се прикрива старателно), но нека се опитаме по пътя на логиката! Ако тази цивилизация (например тази на Атлантите) е колонизирала единствения земен спътник, и там - на повърхноста и все още има оцелели архитектурни и технологични свидетелства за това (напомням ви, че Луната е подложена на унищожителна астероидна бомбандировка още от създаването си преди 4.5 млрд. год.), с оглед на враждебната среда можем да допуснем, че на Земята (или под Земята) тези артефакти би трябвало да са в стотици или хиляди пъти повече! Един малък пример: Мястото на постоянното ни обитание (домът ни) оставя много повече матерялни доказателства и информация за нас (и та са много по-устойчиви във времето), от колкото мястото на временното ни обитантание (поляната на която сме били на пикник, примерно)!!! Ако това което е открито на Луната е съпоставимо с това което е оцеляло на Земята, можем да допуснем, че произхода им е общ (но дори и тогава няма гаранции, че първоисточника е със земен произход)!!! Ако Атлантите са били толкова развити, колкото допускаме, то те би трябвало да "култивират" целия земен ландшафт, както го направихме ние, само за няколко хиляди години!!! Трябваше да останат много повече матерялни доказателства за съществуването им на Земята!!! Според мен много по-вероятно е произхода на артефактите открити на Луната да е извънземен, а по-точно от планетата Тиатамат (Тиамат), защото лигическият анализ говори за различни технологии (поне като устойчивост на външно влияние)... Разбира се всичко си остава в кръга на догатките! Това е просто моята гледна точка!Jordan_13 писа:
Не съм много съгласен. Там вероятно ще се открият останки и от древна земна цивилизация. Сега никой не може да каже какви точно са тия руини и колко други има такива и т.н и т.н.. Има много книги, много статии, много епоси, много информация от всякакъв тип, но това е само информация.PARADOX писа: Според древмите шумерски летописи (около 4000 г пр. н. е.) за сътворението, Земята и Луната са се образували от останките на планетата-майка, разрушена от спътниците на Тиатамат - планетата която пресича Слънчевата система на всеки 3 600 години (приблизително)... Каквото и да има на Луната, определено то няма нищо общо със земна цивилизация, а е много по-древно...!!!
Аз ще остана, обаче не позицията си, защото нещо вътре в мене ме кара да не съм съгласен съвсем с написаните по-горни постове.PARADOX писа:
Съгласен съм с теб, че можем само да предполагаме на базата на информацията стигнала до днес (която в интерес на истината никак не е малко), но всички легенди (писмени или устни) на древните за сътворението, без изключение твърдят едно и също! Може ли да е случайно това..?!! Нещо повече! Много астрономически открития направени през последните два века, са подробно описани в тези легенди (броя на планетите в Слънчевата система, реда и начина им на образуване, черните дупки, класификация на звездите, звездни карти и т.н.) Не случайно през последните години се обособи една цяла нова наука, а именно палео-астрономиата!!! Дали предхождаща ни (по-развита) Земна цивилизация е колонизирала Луната в миналото, е много интересен въпрос, на който все още не можем да отговорим еднозначно заради липсата на повече информация (склонен съм да вярвам, че такава информация има, но се прикрива старателно), но нека се опитаме по пътя на логиката! Ако тази цивилизация (например тази на Атлантите) е колонизирала единствения земен спътник, и там - на повърхноста и все още има оцелели архитектурни и технологични свидетелства за това (напомням ви, че Луната е подложена на унищожителна астероидна бомбандировка още от създаването си преди 4.5 млрд. год.), с оглед на враждебната среда можем да допуснем, че на Земята (или под Земята) тези артефакти би трябвало да са в стотици или хиляди пъти повече! Един малък пример: Мястото на постоянното ни обитание (домът ни) оставя много повече матерялни доказателства и информация за нас (и та са много по-устойчиви във времето), от колкото мястото на временното ни обитантание (поляната на която сме били на пикник, примерно)!!! Ако това което е открито на Луната е съпоставимо с това което е оцеляло на Земята, можем да допуснем, че произхода им е общ (но дори и тогава няма гаранции, че първоисточника е със земен произход)!!! Ако Атлантите са били толкова развити, колкото допускаме, то те би трябвало да "култивират" целия земен ландшафт, както го направихме ние, само за няколко хиляди години!!! Трябваше да останат много повече матерялни доказателства за съществуването им на Земята!!! Според мен много по-вероятно е произхода на артефактите открити на Луната да е извънземен, а по-точно от планетата Тиатамат (Тиамат), защото лигическият анализ говори за различни технологии (поне като устойчивост на външно влияние)... Разбира се всичко си остава в кръга на догатките! Това е просто моята гледна точка!Jordan_13 писа:
Не съм много съгласен. Там вероятно ще се открият останки и от древна земна цивилизация. Сега никой не може да каже какви точно са тия руини и колко други има такива и т.н и т.н.. Има много книги, много статии, много епоси, много информация от всякакъв тип, но това е само информация.PARADOX писа: Според древмите шумерски летописи (около 4000 г пр. н. е.) за сътворението, Земята и Луната са се образували от останките на планетата-майка, разрушена от спътниците на Тиатамат - планетата която пресича Слънчевата система на всеки 3 600 години (приблизително)... Каквото и да има на Луната, определено то няма нищо общо със земна цивилизация, а е много по-древно...!!!
Виж, не може да се мери с днешните възприятия, вчерашния живот на нашите древни прадеди. Тази позиция съм я изразявал десетки пъти.
Дали нашите прадеди са колонизирали? Не и по начина, по-който го разбираме и правим днес. При тях основната концепция е хармонията с Майката (Природата),а не нейното променяне чрез разрушение, което ни дава основание днес да делим нещата на "изкуствени" и "естествени". Много е трудно да схванем това нещо днес с ума си. И да разберем, че хармонията е била така пълна, че днес това, което виждаме и характеризираме като "естествено", всъщност не е.
Значи в случая не можем да говорим за колонизиране на Луната. Нито Лемурия, нито Атлантида е имала такива намерения, а и възможности, след като и други космически същества имат своите поселения там. Вероятно става въпрос за културен обмен, чиито следи някой ден вероятно ще се открият.
Културния обмен между Лемурия и Атлантида и Космоса от друга страна е бил много активен и доста ценен и от двете страни.
Според мене не трябва да се схващат нещата само като враждебност на едните към другите и обратно.
В тоя ред на мисли, искам да ви обърна внимание върху една книга на Елин Пелин "Ян Бибиян на Луната". Тази книга според мен не е просто въображение на автора, а преразказан като детска приказка древен ръкопис, намерен нейде из нашите светилища и пещери.
Това, че има неща от извънземен произход, това е неоспоримо. Моята позиция беше, че не бива напълно да се игнорира земния човек от това, което ще се открие на Луната, и че то също има връзка с него.PARADOX писа: Наистина интересна препратка към "Ян Бибиян"..!!!! Ще взема да я намеря и препрочета изхождайки от тази гледна точка! Съгласен съм с теб, че е напълно логично и възможно да е имало културен и технологичен обмен (има доста доказателства за това) между предхождащи ни земни цивилизации и изключително развита извънземна раса (или раси)... Но темата ни бе за Луната!!! Това което е там определено не е от тук (или Марс)! В доказателство на това са много факти! Например засекретените разговори на астронавтите от мисиите Аполо и наземния контролен център в Хюстън (ако се разтърсите, мисля, че беше в www.youtube.com, има много озадачаващ запис на един от тези разговори - случайно прехванат от радиолюбител)!!! Реакцията на астронавтите е като към напълно неочаквани от тях факти и събития! В подкрепа на твърдениято, че са разполагали с някаква предварителна информация е умишлено създадения код "Дядо Коледа" с който са определяли обекти с "особен произход", но на въпроса (във гореспоменатия запис) относно наблюдавани аномалии на лунната повърхност от страна ръководителя на полета в Хюстън: "Дали става дума за "Дядо Коледа"", отговора на астронавтите е: "Не..!! Това което виждаме е удивително..!! Те са тук.."
Днес когато казваме "това не е човешко възприятие" изхождаме от гледна точка на образците материални, които рационалния ум на човека създава. От него ние преценяваме "това е човешко", а другото - не. Имало е времена, когато рационалния ум на човека е бил в зародиш, и той е работил пряко с душевността и Духа си. Тогава и материалните и технологическите модели, които е създавал, гледани от нас днес са извънземни, нечовешки.
С този вид гледна точка искам да подчертая тази си позиция, че не всичко на Луната може да е извънчовешко, както и на Марс.
Като стана въпрос за Български приказки, се сетих за това:Jordan_13 писа: В тоя ред на мисли, искам да ви обърна внимание върху една книга на Елин Пелин "Ян Бибиян на Луната". Тази книга според мен не е просто въображение на автора, а преразказан като детска приказка древен ръкопис, намерен нейде из нашите светилища и пещери.
www.iskri.net/sakral.html
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.