Кой всъщност е бил Исус Христос?

преди 18 години 6 месеца #24628
Интересна тема...добри коментари...Обачеееееееееееее...идва ми на ум че не винаги знанията които се опитваме да споделим могат да се разберат правилно...Данчо ,нали се досещаш че при различни хора трябва да се обеснява по различен начин... smil3dbd4e398ff7b.gif
Да :-) преди време обяснявах по различен начин, говорих на различни езици, както християнските апостоли, и взех, че забравих какъв е моят език и самия себе си. Ако разбираш алегорията, с която ти отговарям... :-D Днес смятам да говоря точно така и да не променям сложността на стила и изказа.

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 18 години 6 месеца #24641

Jordan_13 писа: Ако разбираш алегорията, с която ти отговарям... :-D Днес смятам да говоря точно така и да не променям сложността на стила и изказа.

Опитвам се да вникна в алегорията и ми доставя удоволствие , защото тогава казаното е много повече от написаното.И тъй като отдавна не съм се появявала искам да допълня ,че един от любимите ми стилове на изразяване е : "Казвам ти куме - сещай се снахо!" :biggrin:

преди 18 години 6 месеца #24645

Jordan_13 писа: Но и нашите Канове, когато са можели в пълнота да усвоят и приложат Орендата са са били Богове. Затова Кан Колад е наречен Бог, не само кан и колобър, но и Бог. И православните не бива да протестират срещу това, че само Иисус Христос може да бъде Бог, друг не. И преди него е имало други, които са били Богове, и от които Иисус Христос се е учил.

За тези които не знаят какво е "Оренда":
ОРЕНДА.Вътрешната сила на душата,която е свързана с по-висш Личен дух.Оренда означава буквално Водач от Небето,който следи и направлява специалните дела на човека на земята.

преди 18 години 6 месеца #24649

Jordan_13 писа:
При нас, не е гълъб, а Орел или Сокол. Затова го намираме в гроба на Аспарух като символ и белег за приемането на Орендата от него преживе и неговото помазаничество.

СОКОЛ.Птица с божествена душа.ПосветенаДуша,водеща еволюцията на цели народи в духовността.Непосредствен наблюдател и представител на Тангра на Земята.Символ на Първа степен на посвещение в Тангризма.
ОРЕЛ.Посредник с Финия свят,с Горната земя.Символ на втората степен на посвещение в Тангризма.

преди 18 години 6 месеца #24660

iss писа:

Jordan_13 писа: Но и нашите Канове, когато са можели в пълнота да усвоят и приложат Орендата са са били Богове. Затова Кан Колад е наречен Бог, не само кан и колобър, но и Бог. И православните не бива да протестират срещу това, че само Иисус Христос може да бъде Бог, друг не. И преди него е имало други, които са били Богове, и от които Иисус Христос се е учил.

За тези които не знаят какво е "Оренда":
ОРЕНДА.Вътрешната сила на душата,която е свързана с по-висш Личен дух.Оренда означава буквално Водач от Небето,който следи и направлява специалните дела на човека на земята.

Не съм много съгласен тази Сила да се персонализира в Дух. Става въпрос за Слизане (ниспослиране) на Висшата Духовна Сила на Тангра в човека. За да съм по-ясен, в християнството това го наричат Бог Свети Дух, Който Изхожда. Тук християнството много точно вгръща в себе си тайната на Орендата, макар да й дава известна персоналност и лични свойства като ипостас/лице. Но тази Сила се персонализира, чак когато се приеме от Кана или Българина по принцип. Обаче, тази Сила не само може да Слиза, но и да се Издига вътре в човека. Затова, когато се изобразява Космичното/Световното дърво, най-отгоре му стои Орела, а в корените му - Дракона. Дракона, кога тръгне нагоре, става Крилата змия (или само Змия някъде), а на върха се превръща в птица - Орела или Сокола.
Не съм много съгласен с формулировката "личен Дух" или Водач. Мисля, че е доста ограничаващо понятие за универсалния характер на тази Сила.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.