Новият затвор Той всъщност не е нов...
Слушам хората по улицата как си говорят, как си приказват кога и къде ще отидат в чужбина, как ще работят и т.н. Чувам обаче и друго, че не им харесва там и, независимо че в България е мизерия, те искат да си останат тук. Трагедията е пълна. Ходят да мият чинии, и то българи, малко или много наследници на бившата Българска империя на Атила, Аспарух, Крум... Връщат се след една година, харчат си парите в т. нар. Kaufland, еврейска супер маркет верига за хранителни стоки, купуват си една кола на старо и айде пак на робство в чужбина... В България няма бъдеще. Все повече се убеждавам, че сме в паралелно състояние на това в края на XIVв. Може би огромният проблем е, че в България не можа да се състави гражданско общество, такова няма... На мен ми писна майка ми и баща ми да ходят в чужбина. Според мен трябва да се вземат радикални мерки. Каквито и да са те. Трябва да се направи нещо, трябва да се покаже на ХОРАТА, че се прави НЕЩО, защото те не виждат нищо, те не смеят да направят нищо на тази кирлива власт. Хората нямат надежда, те са духовно мъртви, те са твърди реалисти, но техният реализъм се превръща в песимизъм. Освен няколко организации като войни на Тангра и Скат, не виждам други българи. Останалите са гъзоблизци. Вчера турският президент Г. Първанов (бивш агент на ДС) имаше рожден ден. Този, мисля че се казваше М. Цветков по Нова ТВ му облиза гъза много яко. Казваше колко е красив, добър и т.н. Общи приказки, а хората го плюха и то основателно, с факти, това е картината... Как един журналист да приказва колко велик бил един президент, само заради това, че бил представителен и да не каже един факт в негова полза бе...? Луд ли е, какъв е? А не, май просто е близък с него и получава добри хонорари, по-точно медията, в която работи. Това е, готов съм да си дам кръвта (образно казано, а и не само образно) за България, а не знам как, по-точно знам, но не съм убеден трябва лидер, аз виждам такъв в лицето на Елтимир (Ангел Грънчаров), но вече и него го няма, да се надяваме, че ще се върне скоро. Имам някои идеи, казвал съм ги, не са се приемали. Готов съм, пак казвам да дам всичко от себе си за България, и не само аз, има много такива Българи, но трябява вяра, надежда, водач.
Срам ме е, че така изневеряване на идеите на безсмъртния ЛЕВСКИ. Той казваше да разчитаме само на себе си, е ние не го правим... Много жалко за нас и за всички, които по косвен път изневеряват на идеите му. Аз възприемам ЛЕВСКИ като част от мен, жалко че много хора не знаят почти нищо за него. Да се надяваме, че ще става все по-зле,т.е. по-добре защото Българинът ще се събуди, когато го ударят силно и изведнъж, жалко, че чужденците не са толкова глупави, те ни избиват постепенно. Тогава да не чакаме Българи. Напред, Левски и Христос са с нас, те ни подкрепят!
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Астрономе, не давай всичко от себе си, а го прилагай. Даваш ли го, ще се намери кой да го вземе - паразити много. Левски казва да разчитаме на себе си, не да търсим водач. Левски не би могъл да се определи като водач. Той е много повече, той е нещо много по-различно. И Христос не е водач. И Лао Дзъ не е.Astronomer писа: ...
Готов съм, пак казвам да дам всичко от себе си за България, и не само аз, има много такива Българи, но трябява вяра, надежда, водач.
Срам ме е, че така изневеряване на идеите на безсмъртния ЛЕВСКИ. Той казваше да разчитаме само на себе си, е ние не го правим...
Те комунистите обичаха да са водачи. Загледани смело напред и нагоре. Решително свили устни и юмруци, веждите събрани. Все нанякъде ни водеха, щастието все някъде другаде беше, не където сме.
Умереност е нужна, устойчивост.
Жалко, че Хомо Сапиенс няма достатъчно познания за други видове във Вселената. Мисля, че би се учудил на невероятните способности да се мята от една крайност в друга, да сменя доктрини и вярвания. Може би е твърде млад вид. Или пък биологическата му обвивка (тяло) му носи твърде много информация, която не може да подреди и приложи, а е възможно Земята да е особено място - кръстопът на светове.
Но защо казвам умереност, въздържаност. Защото няма човек на знанието, няма мъдрец или воин, който да не е стигнал до този извод. Не да спечелиш, не дори да удържиш спечеленото, а умереност в стремежите и оценките. Колко са тия, които се замислят към какво и колко се стремят? "От много глава не боли", казват. Това не е смешка. Това е грандиозен въпрос.
Ето, питаме един объркан човек:
- Човече, какво правиш, когато не знаеш какво да правиш?
- Ами правя, каквото зная. (тук човекът се усмихва леко)
- Не, ти не знаеш какво да правиш, следователно правиш каквото не знаеш.
Защо хората се опитват да направят най-много, точно когато не знаят какво да правят?! Хвърлят се от едно в друго - или се преуморяват, или мързелуват, изстиват или се претоплят, забогатяват или обедняват, гладуват или преяждат. Това, което не правят е да застанат стабилно, да намерят устойчивост, да се огледат, да помислят, ако щеш - да изчакат да им хрумне идея и се съберат единомишленици, та тогава да действат. Но как се постига устойчивост? Ако морето бушува, нима ще пуснеш котва? Ако забиеш в дъното греда и се вържеш за нея, още първата вълна ще те разбие. Най стабилно е да се хванеш за водата, да си лек като перце. С хубав пояс не можеш се удави - ще следваш извивките на вълните.
Какво може да се постигне в живота? Какво може да се прави в него? Рабтата какво е - за прехрана винаги ще има, нали? Жилището какво е - покрив над главата. Какво повече може да бъде едно жилище, освен покрив над главата? Нищо повече. Тогава бива ли цял живот усилията да идат за прехрана и подслон? Животът е да учим, да странстваме, да ходим в други светове, да осъзнаваме.
Така, че Астрономе, бъди лек, за да си устойчив.
Зарадвай се на дипломата, минал е един чудесен етап от живота ти. Излез с приятели. Почерпете се, помислете, няма за къде да се бърза. Времето е в нас и ние сме във времето.
Ще ти предложа част от материал на приятелите от x.net :
..."Работата е там, че през целият си “съзнателен” живот почти никога не сте ИСКАЛИ. Все е трябвало. Например: Бизнесът е по-добър избор от това да си наемен работник. Така ли е? Така е – имаш повече свобода, повече пари, възможности за лична реализация. Значи ТРЯБВА да напусна работа и да започна Собствен бизнес.
Да живееш сред природата е по-добре отколкото в големия град, нали така? Очевидно е така. Значи ТРЯБВА да се преместя в провинцията. В нито едно от тези “ТРЯБВА” не присъства моето желание, моето ИСКАМ. Именно това ТРЯБВА е целта.
И какво става нататък? Това ТРЯБВА обаче, отбележете, че то е много правилно, “хубаво” ТРЯБВА, се реализира с много мъки, напрежение, тъпчене на едно място, “мързел” и т.н. За някои това може и да е леко, даже приятно, но аз само с огромни усилия правя това, което... не искам. В резултат се заставяте по всевъзможни начини да следвате целта, пришпорвате се, насилвате се сами, но освен тежки депресии друг резултат не постигате. Защо е така? Ами защото в действията ви ще липсва “ИСКАМ”, ще липсва желанието ви. Нали само ИСКАМ ни води към това, което реално ни трябва?
Отбележете: ИСКАМ е идеалният мотиватор. ИСКАМ – значи ДЕЙСТВАМ. Между ИСКАМ и действието няма никакъв промеждутък от време за... размисъл. Ето ви и пример: много силно Искате да пишете - ще направите всичко, за да започнете на секундата да пишете. Даже ако сте в непознат град или примерно в тоалетната. Гарантирам ви, че така е с всеки. Защото има желание и то истинско, което те напира отвътре, право през сърдечната чакра.
В какво се състои разликата между ИСКАМ и ТРЯБВА? Не се учудвайте, че се налага да поясним това. По-горе вече обяснявах, че ТРЯБВА е това, което вие НЕ ИСКАТЕ да правите (не ви се иска, ама хич), но което за съжаление на всяка цена трябва да направите. Т.е. с главата си – с Разума си вие разбирате, че трябва да направите това, а цялото ви същество се съпротивлява. С други думи, налице е съпротива... отвътре. Или казано съвсем простичко: ТРЯБВА е от Ума, а ИСКАМ – от сърцето. Разбирате ли разликата? Умът разбира, а сърцето – чувства. Манипулацията, имплантирана от Матрицата чрез лявото полукълбо."...
Ето и целия материал:
www.xnetbg.com/www/site/index.php?option...iew&id=343&Itemid=40
Най-лошото от всичко е, че няма перспектива!!! Не виждам светлината, много е тъмно там в тунела.
Половината завършващи ученици, след като завършат заминават в чужбина. Защо? Не ги опреквам, но: Има ли нещо по-абсурдно държавата да те е издържала до 18 години и да ти е плащала образованието, по-точно данъкоплатците, за да отидеш в чужбина и след като се върнеш да си даваш парите на чуждите инвеститори. Какъв е изводът (синтезирано):
1. Учи в България
2. Отива в чужбина - изкарва пари
3. Връща се - дава ги на чуждите инвеститори
4. Няма осигурени старини - осигуровки!
5. Българското самозъзнание в него намалява
6. България е една бъферна зона, в която парите минават, но не остават в нея.
7. Самочувствието на Българина намалява
8. Реализмът у Българина, създаден през турското робство, се превръща в песимизъм.
Ако условно разделим гражданите на три:
1. Учащи - до 18/24 год.
2. Работници и служители
3. Пенсионери
виждаме, че в основата си 1-вата и 3-тата група основно са в България.
Група 2, която трябва да създава блага за група 1 и група 3 бяга в чужбина, поне 40% от нея, както обикновени хора, така и много големи инженери (защо Джон Атанасов и Асен Йорданов изобретявана в САЩ, а не в България, независимо, че наистина са големи патриоти?). Тук остават примирените, но те нямат стимул. Повечето работят обща работа работа. Специалистите бягат в чужбина. Как и да се специализират тясно, като индустрията и промишлеността е колапс. И малкото, което го има е инвестирано от чужденци, ако решат да спрат кранчето никой нищо не може да им каже. Няма сигурностм, няма перспектива - доказателсво за това е заводът в Калиакра, сега работниците там берат ядове с шефовете си, заради това. В България единствено на някакво ниво са туризмът и хр. промишленост.
И в заключение: Имам чувството, че някои Българи са много опърничеви хора. В първата част на изложението имаше едно момченце в опозиция на мен. Добре, съгласен съм, нека да има спор, да ми се показват грешките, но не и да се изопачават нещата и да им се сменя конктекстът.
В миналото съобщение бях писал за първанов (не заслужава да му пиша името с главна буква) и неговите гъзоблизци - там той не взе отношение, защото нямаше аргументи. Не взе отношение за директова ми и ДПС! Той изкара мен и всички млади Българи - мързеливци и мрънкала. Искам да му кажа:
1. Когато говорех за мен, взех своето положение за пример. При 95% от младите ситуацията е същата. Аз говоря за всички, принципно, затова, когато плюе срещу мен, плюе всички останали, а и себе си.
2. Когато говорех за университета имах предвид корупцията, след като си приет (не че няма и на кандидат-студентските изпити). Ама не ! Момченцето изхожда от тук: Аз не съм си плащал, за да вляза, значи и другите не са. Логика! Оитът за протест на студентите от София срещу корупцията го доказва. Медиите обаче, не отразиха почти нищо за това.
3. За минималната заплата. Тя се оформя като процент от БВП, така че драги, твоята заплата, която е била 150лв. и моята от 180лв. нямат никаква разлика. Плюс това инфлацията се покачва, затова пенсионерите не виждат нищо от "увеличението" на пенсиите си.
Моля да има критина, но обоснована. Само така тя ще е градивна, такава като на Запознат, иначе изобщо няма да и обръщам внимание.
Безсмъртният Атанас Далчев беше писал, че липсата на национален егоизъм ще ни унищожи. Нека увеличим нашия егоизъм!
Най - лошото е не материалната, а моралната криза на Българите. Ние не знаем какво е национално самочувствие...
Какво мислиш за тезата на Ницше. Той е ирационалист и е за страстите. Отрича водещото място на разума. Но също така казва, че именно от този сблъсък разум - чувства се създава, т.е. товри, човекът става ТВОРЕЦ! Как мислиш antijew?
Мисля,Елтимир беше споменал,че Ницше е бил Посветен,и сигурно е прав.Astronomer писа: Съгласен съм и аз щях да пиша за чувствата.
Какво мислиш за тезата на Ницше. Той е ирационалист и е за страстите. Отрича водещото място на разума. Но също така казва, че именно от този сблъсък разум - чувства се създава, т.е. товри, човекът става ТВОРЕЦ! Как мислиш antijew?
На мнение съм,че вътрешния импулс трябва да е водещ при човека.Мен поне не ме е подвеждал.Започна ли да разсъждавам много надълго и широко и не взама в предвид първоначалното ме осенило решение,почто винаги греша.
Душата/Духа/ трябва да води.
Знаеш ли, и аз често се замислям за тези аспекти!!Astronomer писа: Ходят да мият чинии, и то българи, малко или много наследници на бившата Българска империя на Атила, Аспарух, Крум... Връщат се след една година, харчат си парите в т. нар. Kaufland, еврейска супер маркет верига за хранителни стоки, купуват си една кола на старо и айде пак на робство в чужбина...
А според политиците в България, всичко е на 6! Непрекъснато прииждали и инвестиции (влизащи в нови стоежи, и съсипващи, а не 'създаващи', България)
Незнам обаче, защо има толкова хора, които плюят като казвам истината и то българи, може би наистина са с промити мозъци...
Това май са хора, продали душата си.
Това го казвам, според мои лични наблюдения!!
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.