Новият затвор Той всъщност не е нов...

преди 19 години 2 месеца #17723
Ще си позволя да дам съвет на 90те %,за които става дума.Ще се обърна към кой да е от тях.

Нещата сега изглеждат донякъде сложни,донякъде безизходни и обобщително тъмни.Ако се взираш в тях,няма да откриеш светлина.Но ако си представиш едно светло място,ако се помъчиш да си представиш,че нищо от това не е тъмно,а тъмна е мисълта ти,тогава ще забележиш светлина и ще се изсветлява все повече.

Аз например си нямам представа какъв искам да съм или какво искам да правя.Напълно ясно ми е,че едно занимание или една професия е невъзможно да ме задържи при нея задълго.
Трябва добре да прецениш своите зависимости и да насочиш мисълта си натам.Ако си зависим от парите - откъсни се от тях.Ако си зависим от обществото - откъсни се от него.
Откъсни се и зарежи по дяволите всички свои зависимости и опитай да живееш без тях.Ще откриеш,че не само не е сложно,но е много по-лесно.Тогава се върни към мисълта за бъдещето,в което не изпълняваш волята на своите зависимости,а в бъдещето,където те са подчинени на теб.

Парите не се правят от хора,които не се интересуват от тях и които не са зависими от тях.Правят се от хора,които споделят техния свят.Ако ти не си от тези хора,позволи на обвързаните с парите да ги правят за теб,защото такива са техните стремежи.
Ако не си човек,който си налага обществени ограничения(каквито и да са ограничения),то позволи на обществото само да прецени дали си му полезен или не.Накарай обществото да те оцени и не му робувай.
Ако уважаваш всеки и всичко и ако осъзнаваш всеки и всичко като пълноправен субект,част от живота на измерението,ти няма да получиш по-малко от същото уважение.

Един мой добър приятел,на който ще съм и съм винги признателен,ми подхвърли хубавата фраза от една песен: "Играйте,играйте,деца мои...това,което днес изглежда важно,не е вечно."

Нищо не е вечно.Вечно е само съществуването и редицата от живот и смърт в различните форми.Ти си съществувал под много форми и си умирал много пъти.Сега съществуваш в това тяло.Можеш да умреш някога,можеш да умреш след време,а можеш да умреш и точно сега.Не е ли прекрасно? Всъщност,не умираш ли всяка вечер? Това не е важно.

Важно и да обичаш в себе си.Важно е да мразиш в себе си.Важно е,защото...ако умреш преди това,ще си кажеш "жалко,този път умрях малко прибързано".

П.П.Няма по-интересен събеседник от смъртта ти.Тя знае много неща за теб,също и нещата,които вече не помниш и които още не са се случили.Тя знае неща за света,в който се намираш,знае неща за други хора и нехора.Знае места,на които ти не си бил и няма да можеш и да бъдеш на този етап.Попитай я какво да правиш сега оттук насетне,но не забравяй,че тя,както всеки,понякога обича да се шегува:)

П.П.1.Всъщност,тя твърде много обича да се шегува.Не я карай да се чувства сама и да й е скучно,смей се на шегите й.Тогава тя самата ще иска по-дълго да бъдеш жив.А това искаш и ти,нали?

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 19 години 2 месеца #17724
Хм, интересен поглед Спорт-Здраве.

преди 19 години 2 месеца #17732

Запознат писа: Хм, интересен поглед Спорт-Здраве.

Да Запознат,наистина е интересен погледа на Спорт-Здраве.Ти знаеш накъде "бие",ама сигурно не можеш да се сетиш.Сега ще ти припомня с 4-5 цитата от материал,който пусна ти наскоро и съм сигурен,че ще разбереш,какво има Спорт-Здраве в предвид:

"Човек живее, колкото трябва, и умира, когато се съгласи"

"„Аз ида отдалеч..." - бе казвал неведнъж за себе си. Имаше предвид не само географските измерения, а и нещо много по-важно."

"Тайнството на смъртта не бе нищо друго, освен тайнство на новата милост, която се оказва на човека - след като е преживял сегашния си живот, да бъде „повишен" в следващия, разграничен от паузата на едно „временно умиране" и всичко, което го придружава."

"Това е и примерът за всеки човек: много и много трябва да работи над себе си, да се усъвършенства във всеки живот, при всяко прераждане, за да постигне „предела". Всъщност има ли предел? Би трябвало да има. Но Лечителя напомняше:
- Предел няма."

И накрая най-интересното:

"- С децата внимателно! - често предупреждаваше без повод, сякаш като внезапен израз на някакво хрумване. Добавяше: - Не бий детето си - биеш баща си!"

Аз съм сигурен,че Лечителя изричащ горните думи е бил Посветен!
:thumbsup:

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.