За Борис 1 и болярския бунт
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Немски, приятелю!Nemski89 писа:
Иван писа: Къде тук е направен опит за демонизиране на всички християни?
Ами за пореден път християнството ви стана виновно за всичките проблеми при Борис.Не,че съм някакъв религиозен фанатик,дето ходи с библия в ръка,но все пак не е приятно да четеш такива неща.Че е бил бездарник като пълководец си е ясно,но да казвате,че ромеите с християнството му промили мозъка нарочно да прати воиските в Чехия,за да можела източната римска империя да ни окупира земите е абсурдно(anti666).И по принцип във форума винаги християнството се плюе при всяка възможност.Nemski89,само не можах да разбера кой те обиди.
Ако искате движението да разшири влиянието си и да установи връзки с другите националистически движения(не партии) най-малкото не трябва да разделяте Българите на религиозен признак и да ги отблъсквате като им обиждате религията.Има много националисти християни,които също толкова милеят за България,само ако се обединим всичките ще имаме някакво влияние в държавата.
Като чета как пишеш сърцето ми се свива.
С много стари понятия живееш. Няма време. До кога ще седим на тая кълка - вярвания, религия, Християнство. Това вече не са неща, които могат да ни разделят или обединят. Това са кухи, изпразнени от съдържание думи. Чистосърдечно ще ти дам пример, като те попитам:
- За какво вярване става дума? В какво има да се вярва? Нека говорим пряко, назови ми нещата, в които вярва един християнин. До колкото разбирам, именно вярването в това нещо, го прави Християнин. Не се заяждам. Питам - в какво вярвате.
- Вторият въпрос е - нямате желание или нямате възможности да проучите нещото, в което вярвате? Питам това, защото свързвам вярването с пасивното приемане.
- Моля да внесеш яснота, ако смисъла на думата вярване е друга при вас. Не изключвам вероятността да има хора, които усилено проучват въпросите на вярването, съвсем съзнателно и самостоятелно да са стигнали до изводите на вярата и знаят кое как стои. Тогава те би трябвало да кажат, че знят, а не че вярват. Ако твоят случай е такъв, тогава първият въпрос се променя - за да е Християнин еди кой си, какви са знанията му (не вярванията), които го правят такъв? Назови ми тези неща, които знаеш и заради които се обявяваш за такъв. Какво ти знаеш, а аз не знам. Сподели и тогава няма да се чувстваме разединени.
Още малко разбор ще направя, за да съм пределно ясен.
Ако аз чуя някакъв факт във физическата или емоционалната област, то има два случая:
1. Да кажа "да, това е така, разбирам го и доказателството е, че мога да го приложа."
2. Да кажа "не го разбирам това, опитът ми показва, че е другояче." Или "нямам опит и не знам как е, но приемам, че е така и ще пробвам тази нова идея". Това второто ли наричате вяра? Ако е така, то няма защо да сме толкова помпозни и да заобикаляме въпроса. Направо ни кажете тези нови идеи, за които казвате, че вярвате и които можем ние останалите невярващи да пробваме дали работят. (Ако не сме ги пробвали, естествено).
И накрая, погледни в сайта www.forum.bg-nacionalisti.org/ , темата "Библията и Българската история" - авторът е направил грамадно проучване. Погледни сайта www.xnetbg.com/www/site/. Там има 4 момчета, които извършват огромна работа. Виж докъде са стигнали изследванията, че на планетата си имаме от незапомнени времена неземна компания, която буквално е в парламентите по света, в църквите, в службите, в науката. Виж какви технологии съществуват около нас и срещу нас. Кои са те, откъде са, какво искат от нас и т.н. и т.н. Това е реалността, това е което има смисъл да обсъждаме. Това, което ни обедниява е само едно - търсене на истината за нас, за света, за миналото и бъдещето. Разделението е интелектуално - ние искаме да вървим напред, да знаем и да живеем свободни, а слаби, но самолюбиви тъпаци живеят с измислени проблеми и противоречия.
Това съобщение е редактирано от Иван на 4.7.2007, 10:46
Преди писаха във вестнк Съпротва, не си ли го чел?tankista писа: Какви са доказателтвата за съшествуването на такава 1200 годишна клетва? Къде е записано това.
не съм. Но сега ще прегледам пак броевете в интернет.Преди писаха във вестнк Съпротва, не си ли го чел?
Доколкото аз разбирам нещата. Бог е един. В миналото всички народи са имали много богове, но най-главния е Бог на Слънцето. Алах на арабски се превежда Бог. Тангра на Български (старо-Български*) се превежда Бог. Та според мен Бог е един - Бог на Слънцето. Малко относно Исус. Казва се че Исус е син на Бог. Синът на Бог, Бог ли е? Само един Бог ли има? И сатаната е Бог, на лошите хора. Та мисля си Исус, не е ли син на Тангра(Бог)? Дошъл на земята да помогне на евреите да следват Божият път. Исус е Бог, както и Тангра е Бог, но Тангра е по-високо от Исус, Тангра е най-големия Бог (ако мога така да се изкажа с моето човешко съзнание). Значи повечето религии на земята са грешни. Но по важно е: Може ли човек да има два Бога? Знам че библията много пъти е преписвана и може би половината от библията е истина (не знам със сигурност). Противоречия много. Къде е истината? Истинската истина?
* - знае ли се този както аз го наричам старо-Български език, езика на нашите деди, езика на Исперих, Кубрат, Крум и другите канове. Прочетох че Алах, преведено от арабски буквално означава Бог. Същото разбрах и за Тангра, но на езика който нашите пра-деди са използвали. Значи Бог няма име, той е просто (доколкото ние като хора можем да го възприемем) Бог. Та бих искал да го науча този старо-Български език. Някой ако има линк да прати. Благодаря предварително.
ime писа: Не знам дали това което ще напиша има нещо общо с темата, не не искам да създавам нова
Доколкото аз разбирам нещата. Бог е един. В миналото всички народи са имали много богове, но най-главния е Бог на Слънцето. Алах на арабски се превежда Бог. Тангра на Български (старо-Български*) се превежда Бог. Та според мен Бог е един - Бог на Слънцето. Малко относно Исус. Казва се че Исус е син на Бог. Синът на Бог, Бог ли е? Само един Бог ли има? И сатаната е Бог, на лошите хора. Та мисля си Исус, не е ли син на Тангра(Бог)? Дошъл на земята да помогне на евреите да следват Божият път. Исус е Бог, както и Тангра е Бог, но Тангра е по-високо от Исус, Тангра е най-големия Бог (ако мога така да се изкажа с моето човешко съзнание). Значи повечето религии на земята са грешни. Но по важно е: Може ли човек да има два Бога? Знам че библията много пъти е преписвана и може би половината от библията е истина (не знам със сигурност). Противоречия много. Къде е истината? Истинската истина?
* - знае ли се този както аз го наричам старо-Български език, езика на нашите деди, езика на Исперих, Кубрат, Крум и другите канове. Прочетох че Алах, преведено от арабски буквално означава Бог. Същото разбрах и за Тангра, но на езика който нашите пра-деди са използвали. Значи Бог няма име, той е просто (доколкото ние като хора можем да го възприемем) Бог. Та бих искал да го науча този старо-Български език. Някой ако има линк да прати. Благодаря предварително.
Това лицемерие - говорим едно, мислим друго, вършим трето- е характерно за всички религии от юдейски тип - даже не просто лицемерие, а генерално разминаване между официалната версия, и истината. От тях е насадено това и в поведението на хората.
Това при Тенгрианство просто не е било възможно да се случи. Тук няма лицемерие, няма двоен стандарт - всичко е това, което е! И още, както и Ахинора казва, това лицемерие (а и разделението) се генерира и поддържа от свещените им книги. КОлко са свещени друг въпрос, аз напр.не намирам нищо свещено или мистично в Стария завет (не че съм го чела целия) с изключение може би на първите няколко страници, които веротяно са краднати не знам откъде. Всичко друго е грозен еврейски трилър с елементи на розов сериал. Какво да се прави, тогава е нямало Холивуд...
Всеки средностатистически Българин знае основните идеи на Православието,това е все едно да те питам колко крака има човек.Nemski89 писа: - За какво вярване става дума? В какво има да се вярва? Нека говорим пряко, назови ми нещата, в които вярва един християнин.
Ами интересно тогава как Баяновите Българи бяха поставени на колене от хазарите,също и Алцековите Българи,които бяха почти напълно избити от авари и франки преди да се заселят в Италия около Беневенто.Eдин народ заобиколен отвсякъде от други такива,но с обща религия-как ти се струва?Цяла Европа се обедини срещу турчолята на Осман,които са били повече от нас като човешки потенциал и ги изгони в Анадола като Българите ги довършиха съвсем през 1912.Не виждам как на нас е щяло да ни се размине същото ако не сме били приели Православието.Пак повтарям,че можеш да вярваш в каквото искаш,но не говори такива абсурди.PARADOX писа: До прекръстването сме воювали с цяла Европа и сме я поставяли на колене! Нищо не ни е пречело да продължаваме да го правим още хиляди години!
Религията не е фактор тук,победи и поражения сме имали и като езичници и като християни.Много лесно забравяте Анхиало 917-най-колосалната битка на 10 век,наша победа над цялата ромейска войска с всички елитни части събрани в нея,или пък Клокотница при Иван Асен II
Аз нали за туй те питам, бе! Назови две-три неща, дето ги вярвате вие и да видим какво има да се вярва в тях, какво има да се разбира и какво - да се експериментира. Да не би да се затрудняваш да ми ги кажеш?!Nemski89 писа:
Всеки средностатистически Българин знае основните идеи на Православието,това е все едно да те питам колко крака има човек.- За какво вярване става дума? В какво има да се вярва? Нека говорим пряко, назови ми нещата, в които вярва един християнин.
Или те е срам, защото:
- те са толкова детински елементарни, че е абсурд да се вярва в тях, при положение, че са очевидни.
- са доказано неприемливи
- прекрасно разбирате, че е смешно да се вярва в истински ценните неща - те трябва да се изживяват, материализират и развиват, а не просто да се вярва в тях.
Пфууу, всеки път като взема да говоря с някой толкова втасал попски мозък и се усещам като да съм на курс по НЛП. Говорим за такива глупости без всякакво значение, че направо да полудееш.
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.