За Борис 1 и болярския бунт
Тези думи са глупави! На вас христиените май не ви се удава да мислите и анализирате събитията сами, че се налага да повтаряте като папагали, фрази заучени от форуми и телевизии!Като искате бъдете тенгриани,ваша работа,но помислете реално преди да правите такива глупави генерализации..
В момента времената на са по различни от тогава. Ясно е че други сили искат да ни променят, така че отново да сме техни роби. Както едно време. Немски, ти съгласен ли си да целунеш талмуда и да приемеш юдаизма, за да си нямаме проблеми с чифутите? В името на мира? Да се спре с геноцида вече, а?
И от къде накъде ти можеш да кажеш, какво е щяло да стане, ако не сме приели християнството. Да не би да си пророк някакъв?
Този, който убива от своите за да налага чужда религия, какъв е, да ми отговориш?
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Вие наистина ли вярвате в тези неща които си ги измисляте, и ако да, как постигате това?
А за враждата между християните и тенгрианите - братя, проявете малко търпимост! Не случайно България дълго време е била една от най-веротърпимите държави и в нея е имало и последователи на Тангра, Аллах, Яхве и Христос. Всеки има правото да вярва в каквото и да е стига да не вреди на останалите и да не разлага държавата. Ако постоянно се сражаваме помежду си няма да можем да се пазим от външните врагове - А тях ги има в изобилие.
Не,разбира сеЗапознат писа: Немски, ти съгласен ли си да целунеш талмуда и да приемеш юдаизма, за да си нямаме проблеми с чифутите? В името на мира? Да се спре с геноцида вече, а?
Никакъв пророк не съм,опитвам се да мисля логично и да си пресъздам цялата ситуация тогава.Християнските съседки са можели преспокойно да нарушават мирните договори с България,защото ние не сме полагали клетва в Христос при подписването на споразуменията.Добави и земетресенията,които са люляли Балканите тогава,лошата реколта и гладуването на народа,бездарността на Борис I като пълководец(4-5 войни води и нито една не печели) и мисля,че ще ти стане ясно каква щеше да е картинката по-нататък(той управлява още 20-30 години след като покръства народа-предостатъчно,за да се нахвърлят ромеите и свещената римска империя на слаб съсед и да му откъснат огромни територии).И от къде накъде ти можеш да кажеш, какво е щяло да стане, ако не сме приели християнството. Да не би да си пророк някакъв?
Избиването на толкова много представители на аристокрацията ни действително не е приемливо това не го одобрявам.Добре поне,че разбунтувалите се селяни пуска да си отидат по домовете им.Този, който убива от своите за да налага чужда религия, какъв е, да ми отговориш?
Тук едва ли не се опитвате да демонизирате всички християни.Никой няма да ви пречи да бъдете тенгриани,но недейте обижда другите религии,които Българи изповядват-ще гледат на движението както вие гледате на някой,който обижда тенгриянството.Не стига,че националистите вече по толкова признаци се разделиха на групички и се псуват,само по религия остана да се разцепим.
Аз досега не прочетох никаква обида към никого.Незнам що така ти се обиждаш безпричинно.
Гузен ли си нещо?Кажи!
И пак казвам бъди КОНКРЕТЕН.
Пример:Този с този текст така и така ме обиди и не е прав,защото....
Това съобщение е редактирано от Запознат на 2.7.2007, 18:45
Говори се за конкретната личност Борис и се показва какви конкретни пагубни за България последствия има дейността му. Говори се за конкретна идеология - християнство, която е в основата на пагубното въздействие. Не може един човек да се почувства обиден нито от действията на Борис, нито от това, че иеологията християнство е такава. Ако нещо го отблъсква - нека не постъпва като Борис или нека не се свързва с противни идеологии.Nemski89 писа: Тук едва ли не се опитвате да демонизирате всички християни.Никой няма да ви пречи да бъдете тенгриани,но недейте обижда другите религии,които Българи изповядват-ще гледат на движението както вие гледате на някой,който обижда тенгриянството.Не стига,че националистите вече по толкова признаци се разделиха на групички и се псуват,само по религия остана да се разцепим.
Къде тук е направен опит за демонизиране на всички християни?
Борис сам се е демонизирал. Днес няма какво да се обиждаме от фактите - казваме истината, вземаме си поука и продължаваме нататък. Ти, Немски, каква поука си взе?
По фактите. Много се плямпа за положението тогава със съседите, религията им и пр., но това е все хляб за историците. Много думи, никаква поука, никакъв резултат. Нали Кубрат още беше Християнин? Както и други от Дуло. Вие представяте ли си въобще, какво означава това?! Означава, че режимът въведен от Борис няма нищо общо с онова, приетото от Кубрат. Защо не е удушен Кубрат след като е бил Християнин, а?
Християнството е излязло от България. Тук е Йерусалим, тук е Витлеем, тук е Йоан и Христос - в това се съмняват само днешните християни, които са завити под юргана. Жал ми е за тях. Жал ми е, защото те са едни от нас и не знам как да помогна да разберат.
Иван писа: Къде тук е направен опит за демонизиране на всички християни?
Ами за пореден път християнството ви стана виновно за всичките проблеми при Борис.Не,че съм някакъв религиозен фанатик,дето ходи с библия в ръка,но все пак не е приятно да четеш такива неща.Че е бил бездарник като пълководец си е ясно,но да казвате,че ромеите с християнството му промили мозъка нарочно да прати воиските в Чехия,за да можела източната римска империя да ни окупира земите е абсурдно(anti666).И по принцип във форума винаги християнството се плюе при всяка възможност.Nemski89,само не можах да разбера кой те обиди.
Ако искате движението да разшири влиянието си и да установи връзки с другите националистически движения(не партии) най-малкото не трябва да разделяте Българите на религиозен признак и да ги отблъсквате като им обиждате религията.Има много националисти християни,които също толкова милеят за България,само ако се обединим всичките ще имаме някакво влияние в държавата.
И щом става дума за секти, аз бих поставила следния въпрос: Известно ли е на някого в тангрианството да са съществували секти?Май въпросът е риторичен.На мен поне не ми е ивестно подобно явление. Следва другият въпрос: Защо в християнството и исляма има секти? Според мен,защото юдеите така са написали свещените книги и за двете религии,че да има спорни текстове,които да срещат различно тълкувание,т.е. да объркват четящите. Лично аз съм чела Библията много бавно,връщала съм се и т.н.,също и немалка част от Корана-от чисто научен инерес. За мен това са книги-близнаци. Фактът,че в Тангрианството няма секти,лично за мен означава,че тук всичко е ясно и няма нужда някой да тълкува написаното.Защото тълкуването е човешка направия,а колкото хора,толкова мнения. А вярата е божественото у човека.Тя няма нужда от тълкуване.Tien писа: Ако някой може да направи нещо за да се промени гадното положение в което е човечеството в момента това сме пак ние Българите.
Анти666 спомена за многото секти и религии надошли след покъстването, освен християнството. И сега е същото, но май-процентно всички те най-малко овце успяват да си съберат сред Българите. И не случайно. Опасността от тях (сектите, религиите, ученията, че дори и научните и философски теории) според мен е най-вече в това че конкретизират и раздробяват мисленето и усещането за Великата тайна, за Тангра, за Това, Което Е - щом имаш такава и такава концепция за Бога, значи си такъв, ако е инакава, значи си онакъв. Всичко е парцелирано, етикетирано и класифицирано - и контролирано: "исти" и "изми" всякакви - паразити върху Идеята. За щастие, много хора вече интуитивно разбират че Тенгрианството няма нищо общо с цялата тая гмеж. То е извън контрола на Системата. Това с ученията и религиите и пр. обаче е капан, в който много хора губят много енергия и години от живота си... и захранват сьществуващото положение.
И какво излиза? : че единствената обединяваща българите сила под едно знаме е Тангра - един бог,една вяра,един закон. Ето от това се страхуват нашите врагове. Затова така воюват срещу завръщането на Тангра.
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.