математическият анализ уред за човешко мислене
Запознат,това не е Астрономер.Не му е мястото тук(в момента,нека не се банва профила на истинския Астрономер).
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Това е броя ви часове лекции(пише на дъската).Това са часовете ви по упражнение(пише на дъската).Това (написва "5") са часовете ви по подготовка вкъщи.
Тука(сочи първите две) контролът е много слаб.А тука няма контрол.Защо трябва да учите - вие си знаете.Мен не ме интересува,дали учите или не.Интересува ви вас.Като не учите,няма да станете добри инжинери.Всъщност няма да станете инжинери.Затова учете.
Другото също си го знаете.Като станете инжинери,ще отидете в Германия.Докато работите там,някой ден ще ви кажат,че имало едни германци,дето са тъпи и без работа.Затова трябва да освободите мястото.Ще се върнете в България и ще установите...че германските инжинери са по-търсени.
Защо се получава така.Защото нямаме държава.Всъщност имаме държава,но нямаме правителство.Или нямаме правителство,или имаме правителство,което не се грижи за вас.
Затова трябва да учите,за да можете да се грижите за някой.Ако въобще искате някой ден някой да се грижи за някой.И да не е като сега.А и да се грижите за някой,той после няма да се грижи за вас.Защото няма да имате нужда от това,защото сте учили на времето.Тоест това се обезсмисля.
Така ще се получи,защото пак няма да има правителство.Защо няма да има правителство - защото правителството и да го има,това нищо не значи.Решението е друго.
И не забравяйте,че щом съм в този кабинет с вас,значи лекциите са по висша математика.
Докато се връща,ще мине ли планинарят през място,на което е бил в също толкова часа,в колкото е бил на качване?
Да.Точно едно такова място.Ако това място е в долната половина на маршрута,значи се е движил по-бързо на слизане,отколкото на качване.Ако мястото е по средата,значи се е движил с еднаква скорост,а ако е в горанта половина,значи е слизал по-бавно,отколкото се е качвал.
Това е абстрактно определение за производна на дадена функция.Но нека се замислим в необичайна посока.
Какво е "време"? Съществува ли "време"? За момента съм стигнал до извода,че мозъкът работи като подрежда събията и емоциите в паметта по причинно-следствена връзка.Второто е след първото и преди третото.Тоест не наричаме ли "време" просто метода,по който мозъкът ни функционира? Не е ли "време" само в главите ни?
Не е ли възможно дупките в пространство-времето да съвпадат именно с това единствено място,през което планинарят минава? Не е ли възможно на качване той да стигне това място,да прескочи от съответната събитийна верига в нейната причинно-следствена и да се озове на същото място,само че на слизане и с шоколада от хижата в ръка?
Не е ли мозъкът само една антена или телепортатор и нищо повече?
Най-вероятно не.Ами ако е така?
vbox7.com/play:25828001
Интересно...Спорт-Здраве писа: Какво е "време"? Съществува ли "време"? За момента съм стигнал до извода,че мозъкът работи като подрежда събията и емоциите в паметта по причинно-следствена връзка.Второто е след първото и преди третото.Тоест не наричаме ли "време" просто метода,по който мозъкът ни функционира? Не е ли "време" само в главите ни?
Не е ли възможно дупките в пространство-времето да съвпадат именно с това единствено място,през което планинарят минава? Не е ли възможно на качване той да стигне това място,да прескочи от съответната събитийна верига в нейната причинно-следствена и да се озове на същото място,само че на слизане и с шоколада от хижата в ръка?
Не е ли мозъкът само една антена или телепортатор и нищо повече?
...Аз мисля че е така...само че с времето постепенно ще усъвършенстваме тази "антена"...ще бъде толкова съвършенна,че понятия като "разстояние" и "време" ще останат в историята на цивилизациите...сега малцина - така наречените "надарени" владеят и управляват мозъка си...Не е ли мозъкът само една антена или телепортатор и нищо повече?
То ест, имагинерно.
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.