Дадохме флота си на Турция
НИК,не допускам,че си имал предвид псевдо науката.Извинявай,ако съм те обидил.Тази платена "наука" продала се на мамона продължава да разединява Българите с лъжлива история,на която някой от форума се позовават!nik писа: Antijewqабсолютно наясно съм с това,което казваш и предполагам,че не допускаш,че имам впредвид платената псевдо наука.Мисля,че горе-долу вече се познаваме във форума и имаме понятие кой какви тези застъпва.Всичко,което си написал е вярно!поздрав!
ПАРАДОКС,искаш ли жокер?
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Парадокс,с твоите констатации работиш за раздробяването на България...!!!PARADOX писа:
Пра-Българите са създавали многоетнически държави...!!!Дари писа: Парадокс,няма какво да спорим,защото нещата са ясни,планът за обезбългаряване също.Така,както изкуствено беше създадена "македонската" нация така има мераци да се създадат,"мюсюлманска нация","шопска нация","добружанска нация","гагаузка нация".Абсурдно ти звучи ,нали?Да обаче някой има сериозен интерес това да се случи,защото по този начин българите сами ще започнат да се делят, докато в един момент след 100-200 години никой няма да си спомня,че е имало една Велика Нация-Българската.
Идеята за "гагаузка нация"изпълнява определени политически задачи.Много ми се иска ако не можем да предотвратим изпълнението на тези задачи,поне да не им помагаме,като сами се отричаме от нашите братя.
В границите на империите им са живели много етноси, което не ги прави генетически Българи, обаче (Маджарите, например)....!!! Обединявал ги е закона...
А що се отнася до плана за етническо раздробяване, към изброените от теб можем да добавим и Каракачаните....
Незнам на,какви техни източници се позоваваш...???!!!
Търсих,ама нищо не намерих,което да отговаря на твоята теза...!!!
Намерих това,което защитава моята...!!!:
..."Всички гагаузи включително и онези изселени в централна Азия при Сталинизма проихождат от България. Повечето са напуснали по време на Османското владичество."...
..."Гагаузите са православни християни, говорещи особен диалект на турския език. Макар че историята им е тясно свързана с българските земи, повечето са се изселили по време на Османската империя. В България е останала малка група по Северното Черноморие, Добруджа, Ямболско. Гагаузи живеят днес в Молдова /Автономна република Гагауз Ери/, около 153 000 души според последното съветско преброяване, Украйна, Турция /около 10 000 души/, Гърция, Македония, малки групи има в Русия, Казахстан и други бивши съветски азиатски републики. Всички те са потомци на преселници от България."...
Ето още:
ГАГАУЗИТЕ
НЕ ЗАБЛУДАТА,
А ЛЪЖАТА ЗА ГАГАУЗИТЕ
..."До Втората световна Война Турция не търсеше научни доказателства за произхода на гагаузите, тя просто ги обяви за турци и премина към вербуване на своя „пета колона" сред тях. Едва в по-ново време беше възложено на определени лица да се насочат към гагаузката тематика и да потърсят аргументи за турската теза и идея. Бяха привлечени и малък брой европейски учени, които по-скоро разнообразиха асортимента от хипотези за произхода на гагаузите, от, колкото да съберат и анализират нови доказателства за техния уж небългарски произход. В същото това време българската държава снизходително наблюдаваше чуждите опити за денационализация на гагаузите като българи, а някои български учени, без да познават гагаузите и без да извършат необходимите теренни изследвания, успоредявайки крачка с руската и европейската наука, добавиха нови хипотези за произхода на гагаузите и за етимологията на тяхното прозвище, което възприеха като етноним. Натрупа се огромна литература по въпроса, на критическия преглед на която трябва да бъде посветен отделен труд. Днес обаче след няколко десетилетия занимания с гагаузките проблеми, трябва открито и категорично да заявим, че доказателствата за тюркския или турския произход на гагаузите са просто недоразумение."...
Даже и от масонския вестник "Стандарт":
"Гагаузия - другата България"
..."Помня времето на онези стари гагаузи, които вадеха скрития в навущата нож срещу всеки, дръзнал да ги унизи, наричайки ги турци, и заплашително крещяха: "Балгарин сам!" ...
..." И днес проблемът на този народ остава сложен от вътрешнополитическа гледна точка, както и от външнополитическа, засягаща редица държави. Гагаузите са съсредоточени в Молдова, много са и в съседните територии на Украйна. Редом до тях, в смесени или близки села, живее население с български език и българско самосъзнание. Има ги и у нас - в района на Варна и Източна Добруджа, както и в Старозагорско. Гагаузи живеят също така в Източна Гърция и в Румъния, макар официално това да не се признава от властите в северната ни съседка. Произходът им за нас, българските гагаузи, е безспорен. Просто защото те са българи, говорещи на своеобразен тюркски диалект."...
МИНА ДОСТА ВРЕМЕ...!!!
ТИ НЕ ПОЖЕЛА ЖОКЕР...!!!
ПОДАРЯВАМ ТИ ЕДИН...!!!
..."Висше длъжностно лице на автономията е Главата на Гагаузия (Башкан)."...
А...!!!???
НЕЩО ИНТЕРЕСНО...???!!!
БАШКАН/башКАН/...???!!!
Не смея да твърдя, че информацията ми е вярна...!!! Всъщност е доста стара от 1984 г. от една студия на руската академия на науките, която аз малко съм поусъвреминил...! Това е..antijew писа: Парадокс щом си отново тук,може и да ми отговориш на горния поуст.Ако още не си се адаптирал след ваканцията,може да те почакам още.
П.П. Става дума за Гагаузите
Бягаш ми...PARADOX писа:
Не смея да твърдя, че информацията ми е вярна...!!! Всъщност е доста стара от 1984 г. от една студия на руската академия на науките, която аз малко съм поусъвреминил...! Това е..antijew писа: Парадокс щом си отново тук,може и да ми отговориш на горния поуст.Ако още не си се адаптирал след ваканцията,може да те почакам още.
Нали искаше да спориш!!!
Не споря, когато не съм убеден, а в случая още повече!antijew писа:
Бягаш ми...PARADOX писа:
Нали искаше да спориш!!!
Нали затова е този форум?! Да си сверяваме взаимно часовниците..?!!!
Човек спори,когато е убеден в правотата си.PARADOX писа:
Не споря, когато не съм убеден, а в случая още повече!antijew писа:
Бягаш ми...PARADOX писа:
Нали искаше да спориш!!!
Нали затова е този форум?! Да си сверяваме взаимно часовниците..?!!!
Прочети си първия поуст по темата и виж кой предлага спор!
Парадокс сега:" Не споря, когато не съм убеден, а в случая още повече!"
??????
Че казвам, че Гагаузите не са Българи, или вероятноста, че може да си смесил кръвта си с не-Българска..?!!! Не ме бъзикай, че не ми е забавно и ще чуеш тежки думи...
Казвай!PARADOX писа: И какво толкова те смущава в първия ми пост..?!
Че казвам, че Гагаузите не са Българи, или вероятноста, че може да си смесил кръвта си с не-Българска..?!!! Не ме бъзикай, че не ми е забавно и ще чуеш тежки думи...
Стига да са ИСТИНА!
Кофи с лъжи и пумия всеки може...!
Не се прави на неразбрал.
В първия поуст искаш спор,а после казваш не споря не съм убеден!
А сега пък и много си знаел!
Как стават тези неща?
Нещата не стават само с ядене! Трябва и акъл...!antijew писа:
Казвай!PARADOX писа: И какво толкова те смущава в първия ми пост..?!
Стига да са ИСТИНА!
Кофи с лъжи и пумия всеки може...!
Не се прави на неразбрал.
В първия поуст искаш спор,а после казваш не споря не съм убеден!
А сега пък и много си знаел!
Как стават тези неща?
Айде жив и здрав, и всичко хубаво..!!!
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.