Дадохме флота си на Турция

преди 19 години 4 месеца #16288
Анти666,не съм съгласен с теб.Жена ми е чиста гагаузка.Всичко което си изброил като примери за гагаузите при нея просто го няма.Не, недей само казва,че имам магия :tooth: .

Парадокс,ще ми преведеш ли от молдовански думата гагауз?

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 19 години 4 месеца #16355
Тук виждам вечната дилема-обществен опит-личен опит.Има думата науката!

преди 19 години 4 месеца #16358

nik писа: Тук виждам вечната дилема-обществен опит-личен опит.Има думата науката!

Ник,съгласен съм с теб само,че зависи науката,кои интереси ще обслужи.Интересите на тези,които дават парите или на обективната и безпристрастна ИСТИНА.
В подкрепа на думите ми:
Свидетели сме как един мит подплатен с много пари и измами в огромни размери, превърнаха "холокоста"не само в "реалност",а дори е подсъдно ако изкажеш съмнение.
Арменския геноцид,Баташкото клане и т.н.,да не ги изброявам ,се умаловажават и това неизменно ще доведе до момента в,който поколенията след нас не само ще поставят под съмнение тези събития,а и е твърде вероятно да бъдат отречени.Та така с науката.
А относно личния опит, просто Анти666 не е случил на човек, без значение дали е с гагаузки корени или не,докато аз се чувствам щастлив с жената до мен която пак казвам е чиста Българка- гагаузка.Шарлатани има навсякъде в обществото така,че не е добре да се приписват качества ,които да характеризират дадена група хора.Криви,проклети и заядливи хора има навсякъде.

преди 19 години 4 месеца #16359
Аз също споделям позицията на Анти, че трябва да се внимава и да се гледа какъв е произхода на рода на мъжът/жената. Времената са такива, че не можем да си позволяваме широко смесване и асимилиране на определени етноси. Важното е да запазим чистата линия, за да имаме след време не само настояще, но и бъдеще.

преди 19 години 4 месеца #16360

antijew писа:

nik писа: Тук виждам вечната дилема-обществен опит-личен опит.Има думата науката!

Ник,съгласен съм с теб само,че зависи науката,кои интереси ще обслужи.Интересите на тези,които дават парите или на обективната и безпристрастна ИСТИНА.
В подкрепа на думите ми:
Свидетели сме как един мит подплатен с много пари и измами в огромни размери, превърнаха "холокоста"не само в "реалност",а дори е подсъдно ако изкажеш съмнение.
Арменския геноцид,Баташкото клане и т.н.,да не ги изброявам ,се умаловажават и това неизменно ще доведе до момента в,който поколенията след нас не само ще поставят под съмнение тези събития,а и е твърде вероятно да бъдат отречени.Та така с науката.
А относно личния опит, просто Анти666 не е случил на човек, без значение дали е с гагаузки корени или не,докато аз се чувствам щастлив с жената до мен която пак казвам е чиста Българка- гагаузка.Шарлатани има навсякъде в обществото така,че не е добре да се приписват качества ,които да характеризират дадена група хора.Криви,проклети и заядливи хора има навсякъде.

Тук не става дума за това дали си щастлив с човека до тебе, обичаш ли го, имаш ли радост в семейното огнище. Пожелавам ти го. Въпросът е принципен и не опира само до отделните личности. Необходимо е да се търси чистата линия, дори понякога пряко това, човек да бъде щастлив. Важно е народността да се опази в коренното й състояние или поне корените да не бъдат загубени.
Твърде много жертви направихме в тази посока и по време на робствата и след това и съм мнение, че трябва самите към себе си да въведем ограничения в тази посока.

преди 19 години 4 месеца #16362

Jordan_13 писа: Аз също споделям позицията на Анти, че трябва да се внимава и да се гледа какъв е произхода на рода на мъжът/жената. Времената са такива, че не можем да си позволяваме широко смесване и асимилиране на определени етноси. Важното е да запазим чистата линия, за да имаме след време не само настояще, но и бъдеще.

Данчо,и аз съм съгласен,че трябва да внимаваме със смесването и асимилирането на етносите.Но за мен в този случай няма смесване на етноси, защото през турското робсто под натиск определени етнически Българи са си дали, кой език,кой вяра.В този случай гагаузите са си дали езика.След повече от сто години, всичко си идва на мястото и младите вече не говорят на туски диалект,даже не го и разбират.

преди 19 години 4 месеца #16364

antijew писа:

Jordan_13 писа: Аз също споделям позицията на Анти, че трябва да се внимава и да се гледа какъв е произхода на рода на мъжът/жената. Времената са такива, че не можем да си позволяваме широко смесване и асимилиране на определени етноси. Важното е да запазим чистата линия, за да имаме след време не само настояще, но и бъдеще.

Данчо,и аз съм съгласен,че трябва да внимаваме със смесването и асимилирането на етносите.Но за мен в този случай няма смесване на етноси, защото през турското робсто под натиск определени етнически Българи са си дали, кой език,кой вяра.В този случай гагаузите са си дали езика.След повече от сто години, всичко си идва на мястото и младите вече не говорят на туски диалект,даже не го и разбират.

Връщането към корените е важен процес и аз лично го приветствам. Това е един процес на пречистване, който също има отношение към съхранение на чистата линия. Приветствам го. Но камъкът, върху който трябва да стъпи цялата Българска коренна общност е върху тези, които не дадоха нищо - нито езика, нито вярата си, нито себе си, а дадоха на тези, които искаха да им вземат това- куршум в черепите им и меч в гърлото.
Това е кратко и ясно :-D

преди 19 години 4 месеца #16365
Така е прав си.Но в основата на камъка, трябва да лежи нашата сплотеност,а не разединеност.

преди 19 години 4 месеца #16366

antijew писа: Така е прав си.Но в основата на камъка, трябва да лежи нашата сплотеност,а не разединеност.

Тук не става въпрос за разединение, а за йерархиране. Просто натоварваме една част от Цялото да носи големите Български Тайни. Защото въпросът не е просто в биологичното или мисловното завръщане, което тези, които са пречистват и се връщат към Българската коренна общност правят. Въпросът е, че докато този процес не е завършен и след това те не докажат, че когато да носят този товар, Знанието, което дават Тайнствата ни, не мога да им бъдат поверени в тяхната цялост. Това е. Затова Камъкът остават онези, които не дадоха нищо, но бяха достатъчно "гостоприемни" към нашествениците. :-D :-D :-D

преди 19 години 4 месеца #16391
Antijewqабсолютно наясно съм с това,което казваш и предполагам,че не допускаш,че имам впредвид платената псевдо наука.Мисля,че горе-долу вече се познаваме във форума и имаме понятие кой какви тези застъпва.Всичко,което си написал е вярно!поздрав!

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.