"Българите" по bTV

преди 19 години 7 месеца #12295
Така като се замислих повечко над снимките и по-конкретно текстовете, които стоят към, тях имам чувството, че ще изкарат гр. Самарканд и гр. Сауран, че не са строени от древните българи. Докато на едната снимка пише категорично "Българска крепост в Крим" , то на по-долните две пише "Самарканд- древен град свързан с историята на българите" и "Развалините на древния град Сауран, край който са живяли българите". Защо Самарканд да е свързан? Нима името му не произлиза от българския алп Самар и българската титла кан?

:karte4:

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 19 години 7 месеца #12349
Тази неделя (14.01.07) от 15.00часа - "Българите" по БТВ

Който има възможност нека го запише.

Това съобщение е редактирано от Искрица на 11.1.2007, 21:08

преди 19 години 7 месеца #12350
"Защо Самарканд да е свързан? Нима името му не произлиза от българския алп Самар и българската титла кан?"

Точно от това произлиза. То е ясно, че много от неудобните за чифутите неща ще бъдат скрити, непоказани или неправилно представени.

Затова си заслужава да ги гледаме тия филми, за да видим с какво ново ще се опитат да ни излъжат нашите противници.

преди 19 години 7 месеца #12363
Но най-мръсната ще е тази, че ще се опитат да опровергаят тезата за автохтонността - че сме възникнали като народ някъде из Азия, но не и на Балканския полуостров. Това с

Дяволски прав си! Ето че разискването почна да дава резултати! :tooth:

преди 19 години 7 месеца #12409
Ами като за начало от този филм ни отрязаха 5 века история в Европа, после нарекаха Тангра идолопоклонническо езичество. Показаха някви жалки граници на Стара Велика България, от което не ми стана ясно защо беше наречена "Велика". Изкараха Воложка България през най-добрите и години като контролираща земите между Балтийско море и Каспийско море, но пропуснаха да кажат, че това са български земи. Това е същото като да кажеш, че кан Крум след като завладял аварите не ги присъединил към България, а просто контролирал търговията и взимал митническа такза за преминаващите кервани през аварските поземлени владения. :tooth: :out: Да не говорим, че ни изкараха и фалшификатори на собственото си изкуство с цел забогатяване. Толкова ли не можаха да намерят в цяла Воложка България един каменен град ами зеха за основа на филма една дървена крепост, която представиха като "връх в българската архитектурата"?!
Тоя филм е много зле !!!
Можем да очакваме още подобни лайна от следващите части!
:karte4:

преди 19 години 7 месеца #12411
Изчакай да видиш в следващите части какво са ни сготвили.
Е, има и много истини за този филм, например, че БТВ е пратила екипа, че сценариста и режисьора е пламен петков, че са ходили в други държави, че поръчания от чифутите материал ще е представен в 10 серии, че ще е всяка неделя от 15:00 часа, и още цял куп подобни важни за България нови открития!

преди 19 години 7 месеца #12416
Аз не залагам много надежда на този филм, платен с нашите пари, взети от чифутите и разпределени на слугите им! Тези, които пробутват лъжи знаят, че за да мине една лъжа, трябва да има доза истина! Истината която ще представят в този филм, всички я знаем вече. Това, което не знаем, обаче за Българските държави е доста нещо и точно тук юдея ще ни подхлъзне и ще ни подаде удобната за него версия като истина и като посока на изследване.
Вижте кой плаща музиката, и сами ще се сетите каква песен ще изпълнят!

Друго, което си мисля, днес всички сателити изведени в космоса са собственост на чифутините. От там се вижда всичко, без никакво изключение (облаците временно пречат)! Града, за кото ни баламосват, че не е съпвал човешки крак от 800 години не мога да го повярвам. Юдея ли няма да отиде там и да пооправи в негова полза, той ли?

преди 19 години 7 месеца #12438

Запознат писа: Изчакай да видиш в следващите части какво са ни сготвили.
Е, има и много истини за този филм, например, че БТВ е пратила екипа, че сценариста и режисьора е пламен петков, че са ходили в други държави, че поръчания от чифутите материал ще е представен в 10 серии, че ще е всяка неделя от 15:00 часа, и още цял куп подобни важни за България нови открития!

Гледай сега, чифутския стил веднага си личи във филма, който още с първите сюжети представя стила "Дискавъри". Особено мене ме дразнеше разсъжденията оня руснак - комунистически професор (щото там други вече няма), който много елегантно ни представяше чифутската теза, много характерна за тях, че сме забогатели вследствие търговията и сме станали баш търговци, вследствие, на което сме загубили воинските си качества. Тука комунигата изкомуня и прибави малко доза Дарвинизъм, като каза, че вследствие на забогатяването, сме почнали да се множим като хлебарки. Много ме подразни и как българския чифутопоклонник слушаше руснака чинно, с особено внимание.
По-натам във филма се включиха думи като "евростандарти" и т.н.
Няма да повтарям казаното от Мар за другите неща.
Позитивното беше, че поне се сравниха черепите с руснака и се видя огромната разлика между кекавия руски череп и нашите, та вече спокойно можем да си отдъхнем от това, че не сме братя, както ни изкарваха доскоро.
Нелоши бяха някои от показаните артефакти, но както каза Запознат - за нас са интересни непоказаните, в които е Истината.

преди 19 години 7 месеца #12444
А на мен най-неприятно ми стана, когато онзи руснак каза, че най-тъжното в цялата история е, че Българите, въпреки че са се съпротивлявали смело са избити до един и после забравени.
При това няколко пъти го каза и определено наблегна на това. Някак си много е грозно, когато някой се опитва да ти натрапи чуство на обреченост.
Голяма гадория е този филм, не ми се гледа вече.

преди 19 години 7 месеца #12445
Филмът е направен за ниво подрастващи.Още по-голямо промиване на мозъци и пълен буламач в главите на децата.Противоречията докарват съмнения...следващата крачка е :абе майната му,я да ида на дискотека и да се надрусам....... :alco: :vampirgirl: :freak: :terror:

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.