Протестите срещу Борисов в Годината Самор
Нали знаеш, че политкоректността е системност, а системността е статукво18j писа:
Йордан_13 писа: Човекът е политическо животно и като такова, то има нужда от площада, от улицата, от протестът. Затова демокрацията е формулирала правото на протест
)) Затова, който има нужда е на площада. Това е неговата "фронтова линия". Там има всякакви хора, но разбира се, преобладават тия дето реват: "Ку..ви... Бойко умри... на майка ти в.... " Вервайте ми, както изглеждам, ей тъй свръхинтелигентен, ПОНЯКОГА В ИНТЕРНЕТ, реша ли да излезна на площада и аз да съм политическо животно, тези младежи ще ви се сторят направо рози за мирисане
)) И най-малкото, което ще ви опечали дълбоко е речникът ми... Вие не сте виждали толкова вулгарен речник
)) Мога да си и измислям, да си изфантазирам вулгаризми на място, които биха изкарали извън кожата си, всяка една "синя куртка". Затова, аз не коментирам какви са хората на протестите в Годината Самор... Та това е Самор, за Бога! Алп-Дива! И то повече в ролята на Дива!
)) Ние, какво искаме, един суперинтелигентни и свръхдуховни хора да протестират?
)) То, ако има такива, нема са на тази планета
)) А, помните ли, когато Бойко се подиграваше, само допреди 2 години: "Ако излязат, ей сега 300 човека на протест и си подавам оставката", а троловете му в нета : "Другари, протести, нещо... или няма
))" СЕГА СА НАСРАНИ, ЯКО! 43 дена, "другарите" псуват детеродните органи на майките им
)) А, нали това искаше, Бойко? Ай, сега Оставката! Подавай я и без шопски извъртания! ПИСНА МИ ОТ ВАС И ОТ МАЙКИТЕ ВИ! Да добавя
))
server7.kproxy.com/servlet/redirect.srv/...oma-na-protestirasht
Е това съм го казал още 2015-16 когато бяха поредните протести срещу бай %уй. То не е магия, просто трябва да следиш и познаваш динамиката в обществото, а не да си на светлинни години от нормалността както всеки един герберас. Всеки следваш протест срещу рапоня от сик ескалира. Преди имаше стремежът да са 'мирни' протестите и имаше ревностни соросоиди напред. И ние казвахме: ако сега тиквата не се оттегли - следващите, които излязат на наше място няма да са толкова 'полит-коректни'. Вероятно може да се изровят тези ми постове из този форум.
Тогава например мислех, че не бива да се руши, защото после трябва някой да го строи обратно. Дали е партиен дом или паваж... като изкараш боклуците от сградите после някой друг ще трябва някъде да заседава. Сега това мнение е изветряло. Институциите са толкова компрометирани, че за покварени и сградите.
Още тогава ми беше ясно че някъде из държавата има такива, които биха всичко изпотрошили и други, които искат всичко да се изравни със земята. Е аз сега им симпатизирам на тези последните и чакам те да излязат, за да свършиме работа.
Е та предния път бойчо сдаде багажа ама се изхитри пак да се върне. Мислеше, че е много умен и всички е измамил, чакаше пак ние да излезем - политкоректните. Но ние изчакахме стиснахме зъби и дадохме протеста на други, защото сега са други времена. Той вероятно пак ще се изхитри да подаде оставка и пак ще спечели изборите, но ако беше наясно кой е Дахус щеше да се замисли по-сериозно. Лошото е че в бойковия команден център няма мисъл. Там командването е дистанционно - определя се зад океана. А от там точно това искат тука да се руши и да се пали.
И така както днес възродиха стария партиен дом и вече старото БКП уверено върви към консолидация, утре всичко това ще изглежда като купчина руини в центъра на София. После спокойно ще можем и да сменим и Столицата.
Така че дръж печено бахуре колкото повече държиш днес толкова по-разбит ще е режима ви утре.
И тук вече е ясно, че Несистемността ще руши, за да не позволи рестарта, възпроизвеждането на политическата и икономическа система в този й вид. Ако това не стане, тя ще се възпроизведе в същият вид с други играчи. Системата е Хидра Многоглава,трябва да се убие самата Хидра, а не да се режат главите й.
Има 2 инструмента на тази планета, с които се ритмира човешкият социум и общества - еволюция и революция и двата, обаче са функции на едно божество в индуизма Шива - Шива Разрушителят и Създателят - два триъгълника, единият нагоре - Създаването, другият надолу Разрушението, съчетани помежду си, създават шестолъчната розета или "Знакът на Давид", "Соломоновият печат". "Джагфар Тарихи" ни казва, че това пък бил знака на Тангра, но да отбележа, не като небесен символ, а като планетарно присъствие. Затова лабътите, когато обладаха тези механизми, на държавотворчеството и човешката еволюция си присвоиха и този символ. Така, че и еволюцията и революцията са еднакво необходими. Сега стана много модерно, покрай масонството да се говори само за еволюцията, а революцията напълно да се отрича. Революцията и Еволюцията са два способа, два начина и два пътя за развитие. Първият е по-бърз и носи промяна в рамките на 1-2 поколения, вторият е много по-бавен и протяжен и носи промяна в рамките на десетки, стотици поколения, а може и хиляди. Най-хармоничен е резултатът, когато и двата способа се използват едновременно - еволюция на съзнанието за революция, кочто да доведе до смяна на Системата с друга по-нова и съвършена, а това означава и смяна на видът и качеството на личността, а оттам и на цялото човешко общество. Тъй мисля аз
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
www.dnes.bg/obshtestvo/2020/09/10/veliko...ka-na-vlastta.462384
Инак за властта, всички, които искат да преминат през милиционерските колони силом са "лоши момчета", "провокатори". Подобна терминология се използва за протести, които са контролирани с определена цел.
Снощният протест завърши без провокации и инциденти
Сред протестиращите са се появили футболни агитки
Прочети още на: www.dnes.bg/politika/2020/09/11/snoshtni...vLw9M#comment-newest
Милиционерите от провансът са истински селяци и то от класа, на които не им се работи вече в родното село, не им се пасат кози и маа с мотиката по нивите, вервайте ми. От лични впечатления ви го казвам. Основната цел да са в МВР е държавната служба, която им дава определени благини. Те не са задължително да са финансови, но са такива, че след увото, милиционерът, може да започне малък бизнес в градът, което за него е достатъчно
Адвокат: Най-агресивните полицаи на 2 септември – от провинцията
Затягане на белезниците е сред най-честите нарушения
Прочети още на: www.dnes.bg/obshtestvo/2020/09/11/advoka...vLw9M#comment-newest
БСП също е системна партия, а "гарван гарвану, око не вади"
" Не разбирам например защо БСП трябва да се присъединява към протестите, това е най-голямата опозиционна партия, тя трябваше отдавна да води тези протести", каза Елена Йончева. Според нея това не се случва, защото хората не вярват, че този лидер (Корнелия Нинова, бел.ред.) наистина се бори срещу корупцията.
Елена Йончева посочи и че Нинова не е подписала нито един от трите сигнала, които са внесени в прокуратурата, по аферата "Барселона". А тя е важна, защото Борисов се страхува, че може да бъде разнищена на европейско ниво."
news.bg/politics/elena-joncheva-pravitel...nModYEugac8VeQ-vLw9M
И тъй, и аз не смятам, че ще свърши като Орешарски, Орешарски е късметлия
==========================================================
Той е на мнение, че в момента Борисов е пред много сериозна дилема за личното си оцеляване - политически и физически.
Според Осман Октай тези, които са употребили "тотално грубо" управлението на Борисов в третия му мандат, а той ги е "обслужил", накрая, чрез изказването на ДПС му е бил даден знак, че е "време да си събира багажа и да освободи пространство".
Анализаторът не смята, че политическият път на Бойко Борисов ще приключи като тази на Орешарски.
news.bg/politics/borisov-bil-pred-dilema...nModYEugac8VeQ-vLw9M
Аз, обаче, никак не изключвам голяма коалиция между БСП и ГЕРБ, даже вече я виждам осъществена в провинцията, т.е. големите градове извън София, в лицето на Гергов, например и неговите проекции в местната власт в селата около градът Пловдив. Проблемът ми е, че някои мои приятели, дето върло са фанали Бойко за поличката, как ще плюят Корнелия след тази голяма коалиция, не знам, не знам
Мили мои дами, много съм кахърен за вас
==========================================
"Към днешна дата резултатите от проучването ни сочат към много сложна правителствена конфигурация. Ако изключим варианта за голяма коалиция между ГЕРБ и БСП, минимум 3 партии трябва да са в определен тип отношения, за да създадат мнозинство. Слави Трифонов изглежда като кингмейкър в една такава конфигурация. Той може да има депутати, които ще решат коя конфигурация ще бъде на власт. Нека си представим, че имаме 3 партии - ГЕРБ, Трифонов и "Демократична България". Или БСП, Трифонов и "Демократична България", обясни социологът.
Има ерозия в ГЕРБ, но БСП не се възприема като алтернатива
Слави Трифонов може да изпревари ДПС, смята Димитър Ганев
Прочети още на: www.dnes.bg/politika/2020/09/11/ima-eroz...o-alternativa.462527
Антоний Гълъбов: Промяната не означава оставка на кабинета
Протестиращите прогресивно намаляват, обясни Антоний Гълъбов
Прочети още на: www.dnes.bg/obshtestvo/2020/09/11/antoni...neta.462542#comments
За мен по-важно е кой е подслушвал министър-председателя на България. Това е престъпление от много висок клас срещу премиера на републиката", каза още политологът.
===================================================
Българското Разузнаване на подчинение на президентът Радев
До ДртПрч
Не! На мен кадрите на Радев, дори ми причиниха по-голяма вреда от тези на Борисов, но аз съм длъжен да го подкрепя срещу Тиквата, за да отворя Изход за Българите! Успявам, а вие сте Валат!
ДртПрч
преди 2 минути
До Гробокопач
И за теб със същия успех мога да кажа, че си платен лакей на Радев. Вярно е, нали?
И ти ми разкажи за "Великата Далавера" довела до днешният катаклизъм: президентският съветник назначава кметски наместник на ГЕРБ през кмет на БСП
Борисов искал да чуе протестиращите как ще управляват, а не да показват бесилки и ковчези
news.bg/politics/borisov-iskal-da-chue-p...ilki-i-kovchezi.html
"Оставката на правителството е по-вероятна от тази на главния прокурор, по мнението на Ганев. Оставката на Гешев не е забравена, но протестът е повече антиправителствен."
news.bg/politics/propastta-mezhdu-prezid...-bade-zatvorena.html
==============================================================
Още от сутринта група от протестиращи срещу правителството на Бойко Борисов отказа да напусне сградата на парламента, докато той не подаде оставка. Това потвърдиха пред "Сега" депутати от опозицията, като обясниха, че недоволните са десетина души и са пред деловодството на НС, за да внесат декларация за разпускането на Народното събрание и за провеждането на предсрочни избори. Протестиращите са настояли и да се срещнат с представители на ръководствата на парламентарните групи, но само от БСП са се отзовали. Там са Мая Манолова, Настимир Ананиев, Никола Вапцаров, майки от "Системата ни убива". Те са искали да участват в заседанието на комисията по енергетика. Протестиращите скандират "Оставка" и "Затвор". В 16.30 отвън на паважа пред парламента на бул."Дондуков" легна възрастна жена и викаше: "Мръсници, ненаядохте се!"
НСО изведе насила протестиращите от Народното събрание
Възрастна жена легна на паважа пред парламента, майки на деца с увреждания бяха влачени
segabg.com/hot/category-bulgaria/nso-izv...e-narodnoto-subranie
Проблемът, както казах вчера е, че на тях не им пука, че са такива, защото по-голямата част от общото народностно ниво е такова и те са неговото отражение, а при този конструкт на обществен строй, демокрацията, мнозинството налага своите виждания за личността, семейството, държавата и светът като цяло. Затова, те се гордеят, че са точно такива и презират останалите, които не са, защото са еманация на общото посредствено ниво, а то е определящото управлението на държавата.
Колкото до Бойко Тиквата и неговите привърженици, тях съм ги презирал винаги! От 2002 г. досега сигурно съм изписал материал срещу него, който, акос е публикува ще надмине по обем томовете на руските класици
Пижо
преди 40 минути
В цялата българска хилядолетна история не е имало управляващи, които да са били подложени на такава подигравна и унижение от българския народ и които да продължават нагло, цинично и арогантно да демонстрират липса на елементарно достойнство.
Поцинковани кофи и осъдени мутри в Парламента. Тикви по площадите и колажи с чекмеджета. Торбички от Била и шаржове на шкембета. Анимационни герои и целуване на ръце. Пародия на министри и лингвистичните им познания. Срам!
71-ви ден на протести: Шествие в София, тикви на площад в Пловдив
Исканията на демонстрантите остават непроменени
Прочети още на: www.dnes.bg/obshtestvo/2020/09/17/71-vi-...UqtUU#comment-newest
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.