Съратник на Движението задържан във Варна
antijew писа: Йордан, човека е неформален лидер. Днес даже той е искал по друг маршрут да минем, но други не са го послушали и се тръгна в друга посока. Явно не се слуша само неговата дума, но той е най-активен.
А за внедрените копои сред протестиращите си абсолютно прав. Нямаш си на идея, колко познати муцуни от РПУ-то, когато ме бяха задържали, видях цивилни сред протестиращите. Даже тази вечер един носеше протестен плакат., но оченцат му шарят... Много са...
Да споделим малко челен опит от София в тази връзка:
Протестното движение и гражданската самоорганизация в столицата натрупа богат опит. В началото се опитваха да интегрират агентчета по организационните комитети, не непременно за да ги разбиват, но за да следят дали не се готви нещо по-голямо, но някои и ги разбиха или поне им вкараха интриги. И хората много бързо се удетиха и както си бяха подозрителни станаха още по-подозрителни. И много скоро започнаха да разкриват провокаторите и шпионите и да ги отхвърлят от организацията. Тогава те се принудиха самите те да правят организационни комитети, с надеждата, че от една страна хората ще се присъединят към тях и така ще ги контролират а и от друга страна другите протестни движения ще ги приемат като свои. Например, в София, движението срещу монополите се организира от две момчета (и други хора около тях) но за двете момчета се знае, че са били навремето полицаи. А то както е известно - няма бивши полицаи. Онази Манова в Благоевград - и тя е от същата групичка. Арестували я ама я пуснали. Там има догадки че протеста е организиран по партийна линия. И сега - всичкото това обаче няма значение, защото в един момент виждате какво става - те палят някакъв фитил, като се надяват, че ще контролират процеса, но това е вече силата на събуждащото се общество - че успява да изземе инициативата и да я поведе в посока по собствено усмотрение. И това не подлежи на контрол, а терора само влошава нещата, не ги спира.
Другия момент е че тези които ни пазят по протестите и онази другите с шарените очички дето ни "пазят" ама от вътре - вече се познаваме може да се каже доста добре - говориме си направо и бариерите все повече отпадат. Снощи се появи едно момче, започна да се бунтува да вика да крещи да развява някаква сметка - "3500 са ми надписали, как да го плащам това вие давате ли си сметка" - Оп накацаха го полицаите, оказа се че е от техните. "Ти вика не го ли позна. Той беше от еди коя си служба" - вика единия полицай на другия. "Познах го бе ама какво се бута тука, нали напусна". Изобщо всякакви странни истории се случват. Да не говорим, че има протести в София, на които си отиват само те - пагоните дето трябва да пазят и ония цивилните, което е много смешно. Така че според мен трябва да се свиква с тия неща и ако не може да бъдат изгърбени на место, то може да бъдат изобличени в последствие и те сами си ги изтеглят. Вече двама бяха изтеглени по този начин, понеже бяха разкрити пред всички. Много популярна постановка е на протест - арестуват някого демонстративно и без повод пред цялата тълпа и после този се завръща ня бял кон все едно "вижте аз съм герой те ме тероризирата ама аз се оправих". Няма прекалена подозрителност в тази игра - търси винаги нещо което не се връзва в историята.
И накрая - много е важно да има постоянно протести - дори да не са многобройни. Тази седмица до края: днес имаме протест в защита на природата, събота има Луков марш, в неделя е протеста срещу монопполите, другата седмица се очертава две инициативи срещу войната и пак срещу монополите. Това изморява службите, а нас ни приближава до онази точка, в която ще настъпи хаосът, който ни е нужен. Още повече че властта не се очертава скоро да започне да действа адекватно. Ако успеем да поддържаме протестните движения до изборите - нали е ясно че нормална предизборна кампания няма да може да се проведе, а следващото правителство така ще е подгрято, че още от първия ден ще са във въздуха. Абе за всяка разбита плочка по тротоарите на градовете си струва да се протестира - не за друго, ами защото вече прекалено дълго стояха тия плочки разбити! Ние от данъци сме ги платили 5 пъти и тротоарите и улиците и магистралите! А те все още са разбити! Че те вече почнаха да ги строят така че още от първия ден да са като разбити. Крадът си ело мамата и от тук нататък е ясно и на полицаите че тия политици само от шутове ще разберат.
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Много ми се ще да доживея до деня на Победата. Все пак доживях да видя Началото.
Нека не я оставим да угасне. Сега въпросът е кой кого. Или ние тях ще изметем, или те ще унищожат целия Български народ. Ножът опря до кокъла и вече мърдане няма.
chavdar01.blog.bg/politika/2013/02/16/za...1054122#last_comment
Знаете, че по принцип не употребявам цинизми.Ама тоя път ще кажа, че трябва да ги наврем всичките тези политици измислени на майчетата им в оная работа! Тоя тип трябва жив да бъде одран, а после набучен на кол. Никой няма право да оскърбява Българския народ, никой!
Поклон пред Народа и смърт за политиците!
Едно е ясно, пропастта между български народ и управляващите изроди е огромна. И е на път да прерасне във война. Която ще завърши с пълен разгром на Хунтата. Защото и да са силни материално, Небесната власт отдавна е отнета от тях. И те го знаят.
www.voininatangra.org/modules/xcgal/albu...t%20na%20Sarakta.jpg
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.