Бащата на изчезналия Съвестин осъди държавата в Страсбург

преди 15 години 5 месеца #41168
Бащата на изчезналия Съвестин осъди държавата в Страсбург

Общо 156 468 евро трябва да изплати държавата по осем дела заведени срещу България в Европейския съд по правата на човека, реши Министерски съвет.

По четири от жалбите са признати нарушения на правата на съдебен процес в разумен срок и на ефективно вътрешноправно средство за защита.

Сред осъдилите страната е и Тодор Деянов - баща на изчезналия през май 1997 г. 8-годишен Съвестин.

В началото на 2002 г. той завежда дело срещу Столична следствена служба и Прокуратурата за вреди, нанесени вследствие на липсата на адекватно, своевременно и ефективно разследване на изчезването на сина му.

През 2005 г. подава жалба срещу неоснователното забавяне на съдебното производство. Жалбата е призната за основателна и СГС е инструктиран да ускори процеса.

През 2006 г. делото е изпратено по компетентност в СРС.

Евросъдът отчита сложността на казуса, но подчертава, че основното забавяне е в периода 2002-2006 г. и изцяло се дължи на СГС. Фактът, че през 2006 г. делото е гледано с необходимата бързина от три инстанции, не омаловажава неоправданото първоначално забавяне.

Присъденото обезщетение е от 2000 евро за неимуществени вреди и 400 евро за разходи и разноски.

Цялата статия
news.ibox.bg/news/id_1140573085

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 15 години 5 месеца #41169
Присъденото обезщетение е от 2000 евро за неимуществени вреди и 400 евро за разходи и разноски.

Мислите ли ,че това обезщетение е необходимо на бащата на Съвестин?

Ето темите ,които сме публикували тук преди 5 години :
Таткото на Съвестин съди пРезидента

Не вярвам да успее. Ние нямаме държава. Ние сме една колония, превърнаха ни в обезправени роби. И президент нямаме, тази марионетка не е никакъв Президент, той може да бъде само резидент. И съд си нямаме, това е някакъм куклен театър, но и съд. Съд, независим от законите, скаран с понятието за справедливост. Ами бащата на Съвестнин ако иска възмездие, нека помисли как да даде своя принос тоя измъчен, унищожаван и избиван народ да се вдигне. Пък после каквото сабя покаже. Друго нищо няма да ни спаси

www.voininatangra.org/modules/ipboard/in...opic=316&hl=Съвестин

Открита покана!, Без-сили-ето на един баща!

Неприятното е , че тези към които се обръща таткото на Съвестин са същества без души. Или по точно душите им не са за такива човешки тела. Те никак няма да се трогнат от неговата саможертва. Единствено имиджа им е важен за тях, как изглеждат в очите на околните себеподобни. Може би затова биха му попречили да се самозапали.

www.voininatangra.org/modules/ipboard/in...opic=591&hl=Съвестин

[/b]ПРИЗИВ ЗА ЧОВЕЧНОСТ!

Сами не се ли държим и пазим - няма на кой друг да разчитаме: нито полиция, нито прокуратура, (за държавата няма да споменавам понеже целта и е българите да ги няма).

www.voininatangra.org/modules/ipboard/in...opic=658&hl=Съвестин

Писмо..., от Тодор Деянов

Радвам се, че бащата на Съвестин прави това. Борбата му не е напразна. Тя ни разкрива тресавището на закона, обсигуряващ беззаконието.

Da, az otvoiuvah pobeda, zashtoto ne se ostavih na
milicioner-generalite i drugi razni mizhiturki na
vlast da me smazhat, otchaiat ili obezlichat.
Hora, vie sashto mozhete! Ne se plashete! Ne se
ogavajte!
Po-goliama istina ot bezgrizhnite usmivki na nashite
deca niama! Voiuvajte za pravdata!

T. Deyanov

www.voininatangra.org/modules/ipboard/in...opic=672&hl=Съвестин

преди 15 години 5 месеца #41170
Да,аз отвоювах победа,защото не се оставих на милиционер-генералите и други разни мижитурки на власт да ме смажат,отчаят или обезличат.
Хора , вие също можете!Не се плашете!Не се огъвайте!
По-голяма истина от безгрижните усмивки на нашите деца няма!
ВОЮВАЙТЕ ЗА ПРАВДАТА!
Т.Деянов

преди 15 години 5 месеца #41171
Тодор Деянов : Скоро ще мина към план Б

Кажи ми за твоя план Б.

- Вече стигнах и до Страсбург, ако и там няма резултат просто в един момент, който и от тия четиримата премиери да гръмна публично все ще е от полза. На мене повече е безсмислено какво ще ми се случи.

След като нещо съм публикувал в интернет и не го махам значи аз съм го обмислил. Когато в Швейцария беше катастрофирал руски самолет и към 40 деца загинаха, защото заспал диспечера започва дело. Един баща, мисля, че беше от Ленинград на излизане от съда разстрелва диспечера. От тогава никой в Швейцария не заспива. Него го пуснаха миналата година, излежа си присъдата и се прибра като герой.

Но ако всеки реши да стреля, защото е недоволен много хора трябва да тръгнат така, това не е начинът?

- Мен дали ще тръгнат другите не ме интересува, аз трябва да отговарям пред моята си съвест и пред моя Съвестин. Направих невъзможни неща – поставих на колене двама главни прокурори, четирима вътрешни министри, толкова главни секретари, те се страхуват от мене, а аз съм абсолютно беззащитен, както виждаш. По всяко време може да ме смачкат и не смеят. Е, и къде ми е детето, значи следва план Б, това е. То и Левски е бил един и другото рая, е, сега Левски ли е виновен. Няма защо да се мислят за безсмъртни и че ще се гаврят с всеки и вечно, просто няма как да стане. Напълно съм наясно със себе си.

dnesiutre.com/bulgarian-news/%d1%82%d0%b...%d0%b0%d0%bd-%d0%b1/

преди 15 години 5 месеца #41195
От интервюто мен ме впечатли следното:

Останалите родители не съм ги чула да казват едно към едно това, което мислят за системата, а ти използваш доста агресивни думи.

- Те затова ме изтърваха мен, защото не са очаквали, че някой ще оцелее психически, те знаят, че аз не съм юрист, нямам финанси, дейността която развих в един момент наистина е огромна, те не могат да проумеят, че това нещо може да се прави наистина на доброволни начала.

Между другото навремето нямаше откъде да науча и адреса на Страсбург, то си беше апокрифно, журналистка ми помогна и ми даде адреса.

Ами сега като прелива от информация чувстват ли се хората по наясно?

- Не, много от хората са си заблудени, след като толкова много хора гласуваха за комунистическо-милиционеро-мутра Разбойко Борисов, с какво са наясно хората? Ами това са садо-мазохисти, които гласуват срещу себе си. Само защото той по един и същи начин ги пързаля на нов глас. Ууу, тройната коалиция, ами той е лакей на Първанов и на Станишев. Кой го направи генерал, кой му дава да охранява Тодор Живков? Той е милиционер – чантаджия. Ето това са гадните ченгета. Ти да знаеш да е гасил пожар някога той, нали е пожарникар? Проблемът не е, че има фирми. Истинският проблем е да посочи коя от тези фирми е засадила марула или е направила гайка. Това са перачници на пари.

Ето това качество е чисто българско : никой не допуска в този момент, че може да оцелее , а камо ли да се бори за детето си.
Затова България е възкръсвала из пепелта в момент в който никой не допуска че това е възможно.
Сега отново сме в подобен момент : 60 години избиват съвеста на нацията, нямаме армия, нямаме фабрики, нямаме селско стопанство, нямаме държава и изобщо - НЯМАМЕ НИЩО , КОЕТО ДА ПРЕДПОЛАГА ДА ОЦЕЛЕЕМ.

А какво ще се случи с България - единствено БОГ разполага, а ние само предполагаме. :-)

И още нещо :

Той е премиер, даваш си сметка какво казваш, нали?

- Ама какво като е премиер, хората не са наясно. Напоследък медиите ми правят записи и не излъчват, това което аз казвам, страх ги е да не оклеветят.

Колко точно - "Ама какво като е премиер, хората не са наясно."!

И като е премиер - това не го застрахова да не е престъпник. И тоз действително е престъпник и убиец на хора. Случая в "Белите брези" и заповедта му да се взриви Чакъра в дома му с гранатомети са си действителни убийства. А пък хората не се интересуват от това и не знаят какъв е тоз и всички около него.
Истината е че: ВСИЧКИ СА СИ НАЙ-ОБИКНОВЕНИ МАСКАРИ!

Най-обикновени , понеже с нищо не се отличават от кои да са други средно-статистически маскари. Единствената разлика е че са получили рядката възможност да бъдат маскари издигнати от държавния апарат до национално ниво.

Това съобщение е редактирано от Георги-НЗ на 5.3.2011, 23:22

преди 15 години 3 месеца #41795
Ето един руски репортаж за изчезването на хора за органи.

Можем съвсем сигурно да си мислим, че службите в РБ вадят тлъсти печалби от продажбата на органи. Няма как да бъде иначе. Нас са ни продали отдавна - целокупно. Още от времето на "кръглата маса".

Ето репортажа :

Репортаж

А тук явно поради многото изчезнали Българи - са се потрудили да направят сайт за статистика:

Липсва.ком

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.