Въпрос към нас

преди 20 години 8 месеца #3368
Във форума www.xnetbg.com/www/site/smf/index.php?topic=544.new#new възникна дискусия дали е нередно това, че сложих карикатури на негри на сайта - www.voininatangra.org/modules/xcgal/thumbnails.php?album=63
Ако е нередно, ще ги сваля.

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 20 години 8 месеца #3369
Нещата не са еднозначни! Хубаво си отговорил във форума им! Същите са като мангасарите тук! Карикатурите са показателни и красноречиви! Чрез негрите в хАмерика, чифутите прокарват разлагащи за обществото, норми на поведение, култура и т.н. Иначе разбира се, че и сред негрите има свестни "хора" :shock: :out: , ама процента им е същия какъвто е и при мангасарите тук! Демек свестните, са голямо малцинство и някакви изключения!

Де да знам де, от карикатурите истина е, че има някой с крайно расистка насоченост! Може да избереш средното положение, като махнеш тези и оставиш, по-смислените и красноречиви които показват действителноста, пък дори и тя да не е много красива!

Абе нека другите си кажат мнението, аз съм малко раздвоен по въпроса!

преди 20 години 8 месеца #3370
аз мисля, че на този сайт карикатурите с негри просто не са на мястото си.
на нас, българите, негрите са ни последния проблем.

преди 20 години 8 месеца #3371
Както казах, малко съм раздвоен, така че донякъде си прав!

Но тук става въпрос, за световна тенденция, не само в България мангалите, или в хАмерика неграта! Видяхме Франция скоро! Подобни сблъсъци на етническа основа имаше и във Англия 2000 година! Чифутите използват малцинствата, за да разлагат обществата в които са се настанили и да сеят раздори!

Така, че както Севар е казъл в оня форум, тук става въпрос за паралел, сравнение! Това е намек за единна стратегия която се прилага по света!

преди 20 години 8 месеца #3372

po3ok писа: аз мисля, че на този сайт карикатурите с негри просто не са на мястото си.
на нас, българите, негрите са ни последния проблем.

Ок, но я замени негрите с цигани и ще видиш как всичко идва точно на мястото си. Негрите са ни последния проблем, но циганския проблем е на първо място заради демографията. Нима някой ще го оспори!?! Като ми намерят карикатури на цигани, нека да ми се обадят, ама няма да намерят, ако ще да се пукнат, защото българофобията не е забранена, но и най-малката думичка срещу черните среща огромен отпор дори и сред наши и сред приятели. Не ви казвам да ги мразите, казвам ви да не ви пука за тях, а да ви пука за вашите хора! Ете това е.

преди 20 години 8 месеца #3373
Нека някой с талант в рисуването да се развапца тогаз! Ето примерна идея: строй от няколко човека в скафандри в позиция "равнис". Зад изпъкналите стъкла - мрак, освен тук-таме някой златен зъб. На заден план - ракета, на която виси плакат с надпис "циганите - на Сатурн!"
Еех, тоз хумор.
Между другото съм убеден, че авторите на такива (с негрите) карикатури просто избиват комплекси. Негъра има голяма пишка и ще завлече простоватата ми приятелка. Или, още по-лошо, по този начин си изкарват яда. Хванали го двама негъра, взели му якето и дай сега да рисуваме карикатури.
Та мисълта ми е следната: ако някой малцинствен ти трови живота, не хващай молива, а тръбата.
През 90-94 живях в Париж. Практически в центъра, 15ти арондисман. В училището - 80% африканци. Правят каквото си щат. Франсетата не смеят да гъкнат. Но по телевизията - множество сатирични предавания, изпълнени с вицове за араби или негри, и това е. Наскоро видяхме, че някои не са оценили хумора. Не изпусна ли Франсоа коня в реката покрай умствените напъни, похарчени за вицове?
Ние, българите, искаме да накараме циганите да заживеят по друг начин, нека го кажем така. А с карикатури и прочие ебавки не ми се вижда да стане. Ако от сериозна приказка (мечтая да кажа държавна политика) не разбират - тръба или свинец!

преди 20 години 8 месеца #3376
малко "черен" хумор ... хехехех
........................
качва се един пиян в метрото и гледа един негър:
- ха, маймуна - възкликнал
негъра започва да му обяснява, че е човек от африка с черна кожа и тн ..
- ха, че и говори - възкликал отново пияния
.........................

според мене пробема в България с мангалите не е толкова голям колкото примерно:
- немотията породена от
- кражбите на управляващите
- имаме организирана престъпност и неорганизирана държава
и още куп неща.

И аз ги мразя мангалите и чрънците ама материалите на сайта на пръв поглед създават впечетление на расизъм. Сега относно въпроса, дали е правилно или не - ми не знам пък и няма голямо значение.
Правилният въпрос според мене е какво се цели да се постигне с това ?!?!
Ако има някакъв дълбок смисъл нека се напише - и всичко е ОК тогава

Поздрави
Атила

п.с. току що имах дежаву как пиша тоя пост. LOL

преди 20 години 8 месеца #3378
Сложи коментар какво ни чака като влезем в Европа.... :-)

Каква прекрасна мулти-расова, мулти-етническа, мулти-религиозна и мулти-унищожителна среда ще ни наложат. :evil:

Ако искаш махни карикатурите, но сложи снимки на прекрасните култури и цивилизации, които ще ни донесат черните, циганите, индо-пакистанците и другите чалми.

Сложи снимки на прекрасните им гета, пътища, университети, учени, културни дейци (като Азис)..... :-D Остави читатателите да избират - ИЛИ НИЕ ИЛИ ТЕ :idea: :idea: :idea:

преди 20 години 8 месеца #3380
Негри, цигани въобще каква е разликата в цвета може би??!- не в моралните ценности???!-пак не, въобще къде е??!-о сетих се в спорта!- е само толкова ли, еми толкова-тогава няма разлика, защото има само една!Нека хората да виждат какви образи имат черните в белите съзнания.

преди 20 години 8 месеца #3381

Mistique писа: ИЛИ НИЕ ИЛИ ТЕ :idea: :idea: :idea:

Това е същинският въпрос!

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.