Събуди се Европа - обявена ти е война! Марк Стейн, Чикаго Сън-таймс
Първата генерация емигранти нямат проблм с тия "правила". Те са им ясни от самото пристигане в държавата. Идват обаче следващите генераци които са израснали в страната, но освен тая перспектива да лъскат и да мълчат нямат друга. В училище, пресата и тн. от малки им набиват в кофите, че всички са равни, а на практика не са - за едните има парцал а за другите всичко останало. От там идва конфликата и затова палят коли и магазини от 2 седмици на сам. Мото им е "по добре в затвора отколкото без никакви шансове на улицата".
Тъпите европейци не са се светнали на време и са позволили да живеят в гета - от там идва и основният проблем - лесно се организират и са тотално неконролируеми.
Абе всичките тия отрпки са точно като нашите цигани - нямат образование, имат само "мръсна работа" за тях и тн.
Ако България продължи по същият "европейски път" да интегрира мангалите, да им дава на готово и да твърди постоянно, че всички сме равни, то следващите поколения цигани няма да искат да преглътнат горчивата хапка, че освен да мият улици и да събират боклука за друго не ги искаме.
Поздрви
Атила
п.с. относно запалените коли - аз не вярвам че всички са запалени от тия идиоти. Мога много добре да си представя, че определен процент от тях са запалени от собствениците за да гепят кинтите от застраховката.
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
и аз казвам че трябва сега да се разправят с емигрантският проблем...явно не си прочел поста ми добре!
Разберете - много е сериозно. Нека да цитирам няколко европейски държави в които ЛИЧНО знам как стоят нещата: Великобритания (включвам и Уелс и Шотландия), Белгия, Германия, Холандия, Финландия, Испания и Ирландия. Във всичките тези държави не съм видяла един / една черен или черна камериерка или чистач. Индийци и пакистанци - НИКОГА - няма и да се видят. Най-ниската "обслужваща" позиция на която съм виждала черни е сервитьорството. Ресторантите за смърдящо къри задължително се обслужват от бели сервитьорки.
Всички тези етнически емигранти ще стоят безработни, но НЯМА ДА СЛУГУВАТ на белите! Чистачите и миячите на чинии в Западна Европа са най-вече бели източно-европейци и местни студенти или пенсионери. Никога етнически емигранти!
За арабите и мюсюлманите от Балканите няма какво да се коментира също - те държат жените си под ключ безработни в къщи, а самите те имат или магазини, или се занимават със сенчеста търговия или са безработни.
Чудя се те не виждат ли в крайна сметка кой заема тези позиции - обеднелите им пенсионери (докарани до просешка тояга от същите тези социални служби които засипват с пари имигрантите) и техните собствени деца - даже на възраст 14-15 години!!! Не виждат ли, че всичките тези имигранти, които са приели да им чистят смятат това за унижение и висят на безработни на помощи?
става дума за 2ро, 3то поколение емиграанти които имат правата на местните (обикновенно имат гражднство) и които са израстнали в тази държава.Всички тези етнически емигранти ще стоят безработни, но НЯМА ДА СЛУГУВАТ на белите!
От малки им е набиватно в главата - ние всички сме равни, за всеки еднакво и тн. а в реалност те живеят в гета и единствената им перспектива е "слугуване".
Та конфликта идва от ... "равни сме на думи ама на практика не - ела да чистиш и да мълчиш"
лошото е че това са техни граждани - французи и не могат да ги изхвърлят.
това е положението - и нас ни чакат подобни проблеми с следваите генераци на мангали и турцу
Както в расов аспект, така и в духовен.
Аз минавах под масата още когато ме задължиха да ходя по селвкостопански бригади и да събирам билки. Спомнете си (по-старите тука), че цялата селскостопанска работа се вършеше от студенти, ученици и войници. НЯМАШЕ ЕДИН ЦИГАНИН! Поне аз не помня да съм виждала. Само бабички и старци - българи, които контролираха децата в ТКЗС-та, както и учителите. Помня, че и при по добри реколти ни удължаваха бригадите.
Така, че ние си вършехме пак цялата работа......
Но цигани не е имало толкова много. В този консервен завод мангалите работеха най мръсната и неприятна работа.
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.