О,скъпи мои борци и творци сред вас
За 25-тия кадър си прав.
Само дето някои все не могат да разберат,че ние виждаме първо него и то веднага.
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Нека намерим общото между нас!
И по-конкретно:
Живея в София. Тази пролет изпитвах невероятен натиск!!! И хората около мен бяха подтиснати много! Същевременно като излезеш от София - лекота! Веднъж дори по пътя нагоре към Витоша, малко над Драгалевци (съвсем малко над София), започнах да усещтам облекчение на натиска! Особено силно беше въздействието по абитурентските балове. Сега е малко поохлабено. Ако някой има впечатления моля да ги сподели....
Та психо атаките са факт за мен! И са една от основните причини хората да не проглеждат.
Погледнато градивно, когато има нещо да се върши, нещата стоят така за мен:
1. Определям проблемите. Какво не ми харесва?
2. Какво от това, което не ми харесва е най-важно да променя?
3. Оставям маловажните неща за после.
4. Правя план за оправяне на важните неща.
5. Изпънявам плана. Коригирам в ход грешките в него.
Не съм аз, който може да каже - ей това е най важно!
Това обаче трябва да се реши. Грешки винаги са възможни. Ако се страхуваме от грешки, никога няма да тръгнем. И не трябва да се обвиняваме един-друг за грешките. Плътно гръб до гръб в кръгова отбрана! Всяко колебание може да струва живот.
Някъде прочетох, каква е била една от много силните страни на Българската организация на обществото и войската:
Всеки един е можел да бъде водач или воден - в зависимост от условията. Когато види, че има друг, по-изявен - отстъпва водачеството. Когато види, че няма кой друг да поведе - застава отпред.
Примери за това - много в нашата история. Май последно препрочетох историята с Волов и Бенковски.
И така:
Давайте да се обединяваме, нямаме какво да делим.
За кого се бори един родолюбец сега? В полза на кого работи Идеята в крайна сметка? Времената са толкова сериозни,че на родолюбеца тепърва му предстои да изнамери в сърцето на простака онзи човек,когото обича,и да го издигне над простака,за да има за какво да се бори.Един модерен родолюбец тепърва трябва да си намери каузата в лицето на реално съществуващите хора.
Защото,Мещер,един форум пролет не прави.Нито два форума.Нито няколко хиляди човека,ако те не осъзнават,че не за физическото е битката.
По улиците се шири плиткост,простотия и незаинтересованост.В лицето на всеки обикновен човек Идеята е разгромявана от идеята за бира и за скара.Всеки,като изключвам "грандиозната" бройка Духовити хора,тича по млади момиченца с къси полички и дискотеки,където има повече бира и скара.
Мещер,каквото и да направиш,тази тълпа от свои ще те прегази.Докато на тази тълпа от свои не й се помогне адекватно,за да се промени,тя винаги ще бъде еничарска тълпа.
Не обвинявам никого,че е пречупен,най-малкото защото такава битка никога не се е състояла - днешните млади,които дори романтизмът ти изпуска от полезрение,са насочвани в нужната за кукловодите посока още от първите им месеци.
Нека пречупените не бързат да се извиняват с факти като тези,че всеки може да падне и самотата винаги може да победи човека.Самотата е просто страх от това да си жив,както е казала силната мисъл на един чужденец.Битката със самотността не се води извън и не включва приятели и хора,тя се води вътре и не е свързана с никой друг,освен със самотния.
Не обвинявам никого,ако все още има някой,който да не възприема констатацията на истинското положение като нападка.
Да,има 25-ти кадър в първия ми поуст,Миро.И той гласи,че всички борци, Духовити хора, бунтари и Творци на новото са ми безкрайно скъпи,но че според мен попадат в мрежите на диверсия.
Нямам цялоста идея как да се развие борбата срещу враг номер Едно,Две и Три,както съм ги нарекъл за себе си,но каквато и да е борбата,тя несъмнено ще премине през първия етап на информирането.
Според мен Новите информационни среди трябва да обърнат главната част,съсредоточието на вниманието си,към
- окултните адепти и техните групи,инфилтрирани в ключовите социални среди и ежедневно екзекутиращи малкото останала добродетел и съзнание на масата хора
- психо-генераторите из всички градове и местата със засилено човешко присъствие.
- промивките на съзнанието и филтрирането на ценностната система от страна на цялата телевизия,без изключения и от страна на модата,насаждана чрез окултните групи.
Без прекъсване на токсичните потоци към почвата,тя нама да има сили да се пречисти сама.За Идеята,Мещер,няма почва в момента.
Веднъж,когато отравянето на съзнанието се намали или секне,личността и Българинът ще започне да гради доброто в себе си и ще започне да търси снопа.
Приятелю (за мен ще си останеш такъв), напредъка в духа е невъзможен без ВЯРА...!!! Прозренията ти са дълбоки и верни, но са плод на собствената ти ОБЕЗВЯРЕНОСТ (нова дума)...!!! Надраснал си връсниците си и повечето от по-големите (на години) от теб, но си загубил вярата си....!!!! Тук не става дума за романтизъм, НЛП, магия или психотронни влияния...!! СТАВА ДУМА ЗА ВЯРА...!!! За да се материализира нещо в матерялния свят, то първо трябва да се проектира в астрала, а затова се изисква ВЯРА...!!! Много си прочел... Много си мислил, но къде остана вярата ти...?!!! Как ще събудиш човешкото у тълпата, ако не вярваш във нея...?!!!! Упреците ти към Елтимир, не са ли самоизвинения за загубената вяра..?!! Знам през какво си преминал, но не мисля, че затова вина има Ангел - че се е напил или изчукал някой...!! Ангел не е такъв какъвто ти се е искало (и искрено си вярвал, че е) да бъде..!! Той няма вина за собствените ни заблуди...!! В началото и аз мислех като теб...!!! Вярвах, че съм открил извора от който искам да пия, но в последствие се оказа, че задачата ми е съвсем друга...!! Ангел е като всеки един от нас с единствената разлика, че знае малко повече в определени аспекти...!! В други повече знам аз, в трети ти, в четвърти други... Това е снопа за който говориш... Това е смисъла му...!!! Снопа е невъзмовен без вяра обаче..!!!Спорт-Здраве писа: Аз не отправям обвинения,Мещер,а констатации.Няма вече място за романтизъм и аз искрено изписвам тук личното си мнение,сформирано не откъде да е,не от форуми и материали,а от улиците и тълпата.
За кого се бори един родолюбец сега? В полза на кого работи Идеята в крайна сметка? Времената са толкова сериозни,че на родолюбеца тепърва му предстои да изнамери в сърцето на простака онзи човек,когото обича,и да го издигне над простака,за да има за какво да се бори.Един модерен родолюбец тепърва трябва да си намери каузата в лицето на реално съществуващите хора.
Защото,Мещер,един форум пролет не прави.Нито два форума.Нито няколко хиляди човека,ако те не осъзнават,че не за физическото е битката.
По улиците се шири плиткост,простотия и незаинтересованост.В лицето на всеки обикновен човек Идеята е разгромявана от идеята за бира и за скара.Всеки,като изключвам "грандиозната" бройка Духовити хора,тича по млади момиченца с къси полички и дискотеки,където има повече бира и скара.
Мещер,каквото и да направиш,тази тълпа от свои ще те прегази.Докато на тази тълпа от свои не й се помогне адекватно,за да се промени,тя винаги ще бъде еничарска тълпа.
Не обвинявам никого,че е пречупен,най-малкото защото такава битка никога не се е състояла - днешните млади,които дори романтизмът ти изпуска от полезрение,са насочвани в нужната за кукловодите посока още от първите им месеци.
Нека пречупените не бързат да се извиняват с факти като тези,че всеки може да падне и самотата винаги може да победи човека.Самотата е просто страх от това да си жив,както е казала силната мисъл на един чужденец.Битката със самотността не се води извън и не включва приятели и хора,тя се води вътре и не е свързана с никой друг,освен със самотния.
Не обвинявам никого,ако все още има някой,който да не възприема констатацията на истинското положение като нападка.
Да,има 25-ти кадър в първия ми поуст,Миро.И той гласи,че всички борци, Духовити хора, бунтари и Творци на новото са ми безкрайно скъпи,но че според мен попадат в мрежите на диверсия.
Нямам цялоста идея как да се развие борбата срещу враг номер Едно,Две и Три,както съм ги нарекъл за себе си,но каквато и да е борбата,тя несъмнено ще премине през първия етап на информирането.
Според мен Новите информационни среди трябва да обърнат главната част,съсредоточието на вниманието си,към
- окултните адепти и техните групи,инфилтрирани в ключовите социални среди и ежедневно екзекутиращи малкото останала добродетел и съзнание на масата хора
- психо-генераторите из всички градове и местата със засилено човешко присъствие.
- промивките на съзнанието и филтрирането на ценностната система от страна на цялата телевизия,без изключения и от страна на модата,насаждана чрез окултните групи.
Без прекъсване на токсичните потоци към почвата,тя нама да има сили да се пречисти сама.За Идеята,Мещер,няма почва в момента.
Веднъж,когато отравянето на съзнанието се намали или секне,личността и Българинът ще започне да гради доброто в себе си и ще започне да търси снопа.
В последстиве разбрах,че думите ми,отправени към тълпите,не звучат добре и наистина съм създал двусмислица.Исках да метафоризирам народа и неговите съюзници като човек и неговите приятели.Исках да намекна на ефекта на старото Априлско въстание,и че новото Априлско въстание трябав да бъде на ниво борба с пороците на народа.
Съграсен съм,че сякаш съм говорел на себе си и метафората съм разбрал само аз.
Искрено се извинявам на засегнатите и онези,които съм обидил поради неизяснаване,и особена на Ангел,когото не съм искал да спомена или намекна по никакъв начин.
Снопът също е реалност-погледни Кръгове.Аз имам един малък кръг,малко снопче от пет пръчки-моето семейство.Имам и по-голям сноп-този на моите приятели и техните семейства.Този сноп сега връзвам по-здраво.После ще дойдат и по-големите снопове-на Родовете,на Селата и Градовете...Клечуряците и шумата сами ще изпадат защото ние сме прекарали през ръцете и сърцата си създаването на всеки един от малките снопове.Накрая,когато шумата стане един неголям но плътен куп,ще и драснем клечката.
Позволи да храня съмнение дали ТОВА е мнението ти,или е ОНОВА в предишните 900 поста.Но за да отправиш констатация трябва да имаш бетонни доказателства-съмнявам се,че съществуват такива.И мен пишман атакистите ме изкараха алкохолик,шеф на групичка пияници /двама от които починаха-Морския и Румен,светла им памет/,крадец и кво ли още не,но пък на-на линия съм.И то на Първа линия!Че се напивам могъщо понякога,да правя го,като ми изгърмят бушоните.Но почти никой не разбира за това.И по-хубаво.Не зная ти как кавализираш своята излишна енергия и ярост...
.......................................
........................................
При мен няма "тълпа" от свои.Има Кръг!И съветвам всеки да се огледа и да намери своя Кръг.
Само така един Греещ Ден ще сме свидетели на Първото от много векове събиране на Медното гумно!
Странно, защо други са го приели персонализирано.
Интернет е място, където поради липсата на интонации и мимиките на живото общуване много нюанси се губят и хората възприемат понякога нещата превратно...или пишещия не се досеща, че написаното ражда двусмислица понякога.
С извинение към Ангел,но Пламене,не ме качвай на върбата за да бера круши:Пламен Пасков писа: Аз даже не съм го съотнасял към която и да е личност, тази метафора за развратника-алкохолик, приех го именно като обобщен, а не персонифициран образ.
Странно, защо други са го приели персонализирано.
Интернет е място, където поради липсата на интонации и мимиките на живото общуване много нюанси се губят и хората възприемат понякога нещата превратно...или пишещия не се досеща, че написаното ражда двусмислица понякога.
цитат:
"Друга моя надежда е,че помощ все пак ще дойде,защото все пак не сме сами.Имаме приятели,но те виждат един неконтролируем алкохолик и развратник,който не иска и да чуе за тях.Колкото и да се съчувства на такъв човек,няма смисъл да му се помага."
................................
Ние всички знаем,че имаме приятели!Обаче само определени избрани/!/знаят КАКВО ВИЖДАТ тези наши приятели...горното!Спирам и аз дотука.
Аз казах това,което исках да кажа.Надявам се,че онези,на които исках да го кажа,са се замислили.
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.