О,скъпи мои борци и творци сред вас

преди 18 години 2 месеца #28978
Аз по принцип много трудно се сърдя но виждам,че Спорт почва да гледа нещата от друг ъгъл,или идея...И се питам сам ли е стигнал до другия "ъгъл"сам или...
За 25-тия кадър си прав.
Само дето някои все не могат да разберат,че ние виждаме първо него и то веднага.

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 18 години 2 месеца #28980
Ще си позволя да се включа...

Нека намерим общото между нас!

И по-конкретно:
Живея в София. Тази пролет изпитвах невероятен натиск!!! И хората около мен бяха подтиснати много! Същевременно като излезеш от София - лекота! Веднъж дори по пътя нагоре към Витоша, малко над Драгалевци (съвсем малко над София), започнах да усещтам облекчение на натиска! Особено силно беше въздействието по абитурентските балове. Сега е малко поохлабено. Ако някой има впечатления моля да ги сподели....

Та психо атаките са факт за мен! И са една от основните причини хората да не проглеждат.

Погледнато градивно, когато има нещо да се върши, нещата стоят така за мен:

1. Определям проблемите. Какво не ми харесва?
2. Какво от това, което не ми харесва е най-важно да променя?
3. Оставям маловажните неща за после.
4. Правя план за оправяне на важните неща.
5. Изпънявам плана. Коригирам в ход грешките в него.

Не съм аз, който може да каже - ей това е най важно!
Това обаче трябва да се реши. Грешки винаги са възможни. Ако се страхуваме от грешки, никога няма да тръгнем. И не трябва да се обвиняваме един-друг за грешките. Плътно гръб до гръб в кръгова отбрана! Всяко колебание може да струва живот.

Някъде прочетох, каква е била една от много силните страни на Българската организация на обществото и войската:
Всеки един е можел да бъде водач или воден - в зависимост от условията. Когато види, че има друг, по-изявен - отстъпва водачеството. Когато види, че няма кой друг да поведе - застава отпред.
Примери за това - много в нашата история. Май последно препрочетох историята с Волов и Бенковски.

И така:
Давайте да се обединяваме, нямаме какво да делим.

преди 18 години 2 месеца #28985
Аз не отправям обвинения,Мещер,а констатации.Няма вече място за романтизъм и аз искрено изписвам тук личното си мнение,сформирано не откъде да е,не от форуми и материали,а от улиците и тълпата.
За кого се бори един родолюбец сега? В полза на кого работи Идеята в крайна сметка? Времената са толкова сериозни,че на родолюбеца тепърва му предстои да изнамери в сърцето на простака онзи човек,когото обича,и да го издигне над простака,за да има за какво да се бори.Един модерен родолюбец тепърва трябва да си намери каузата в лицето на реално съществуващите хора.
Защото,Мещер,един форум пролет не прави.Нито два форума.Нито няколко хиляди човека,ако те не осъзнават,че не за физическото е битката.
По улиците се шири плиткост,простотия и незаинтересованост.В лицето на всеки обикновен човек Идеята е разгромявана от идеята за бира и за скара.Всеки,като изключвам "грандиозната" бройка Духовити хора,тича по млади момиченца с къси полички и дискотеки,където има повече бира и скара.

Мещер,каквото и да направиш,тази тълпа от свои ще те прегази.Докато на тази тълпа от свои не й се помогне адекватно,за да се промени,тя винаги ще бъде еничарска тълпа.

Не обвинявам никого,че е пречупен,най-малкото защото такава битка никога не се е състояла - днешните млади,които дори романтизмът ти изпуска от полезрение,са насочвани в нужната за кукловодите посока още от първите им месеци.
Нека пречупените не бързат да се извиняват с факти като тези,че всеки може да падне и самотата винаги може да победи човека.Самотата е просто страх от това да си жив,както е казала силната мисъл на един чужденец.Битката със самотността не се води извън и не включва приятели и хора,тя се води вътре и не е свързана с никой друг,освен със самотния.

Не обвинявам никого,ако все още има някой,който да не възприема констатацията на истинското положение като нападка.

Да,има 25-ти кадър в първия ми поуст,Миро.И той гласи,че всички борци, Духовити хора, бунтари и Творци на новото са ми безкрайно скъпи,но че според мен попадат в мрежите на диверсия.
Нямам цялоста идея как да се развие борбата срещу враг номер Едно,Две и Три,както съм ги нарекъл за себе си,но каквато и да е борбата,тя несъмнено ще премине през първия етап на информирането.
Според мен Новите информационни среди трябва да обърнат главната част,съсредоточието на вниманието си,към
- окултните адепти и техните групи,инфилтрирани в ключовите социални среди и ежедневно екзекутиращи малкото останала добродетел и съзнание на масата хора
- психо-генераторите из всички градове и местата със засилено човешко присъствие.
- промивките на съзнанието и филтрирането на ценностната система от страна на цялата телевизия,без изключения и от страна на модата,насаждана чрез окултните групи.

Без прекъсване на токсичните потоци към почвата,тя нама да има сили да се пречисти сама.За Идеята,Мещер,няма почва в момента.
Веднъж,когато отравянето на съзнанието се намали или секне,личността и Българинът ще започне да гради доброто в себе си и ще започне да търси снопа.

преди 18 години 2 месеца #28991

Спорт-Здраве писа: Аз не отправям обвинения,Мещер,а констатации.Няма вече място за романтизъм и аз искрено изписвам тук личното си мнение,сформирано не откъде да е,не от форуми и материали,а от улиците и тълпата.
За кого се бори един родолюбец сега? В полза на кого работи Идеята в крайна сметка? Времената са толкова сериозни,че на родолюбеца тепърва му предстои да изнамери в сърцето на простака онзи човек,когото обича,и да го издигне над простака,за да има за какво да се бори.Един модерен родолюбец тепърва трябва да си намери каузата в лицето на реално съществуващите хора.
Защото,Мещер,един форум пролет не прави.Нито два форума.Нито няколко хиляди човека,ако те не осъзнават,че не за физическото е битката.
По улиците се шири плиткост,простотия и незаинтересованост.В лицето на всеки обикновен човек Идеята е разгромявана от идеята за бира и за скара.Всеки,като изключвам "грандиозната" бройка Духовити хора,тича по млади момиченца с къси полички и дискотеки,където има повече бира и скара.

Мещер,каквото и да направиш,тази тълпа от свои ще те прегази.Докато на тази тълпа от свои не й се помогне адекватно,за да се промени,тя винаги ще бъде еничарска тълпа.

Не обвинявам никого,че е пречупен,най-малкото защото такава битка никога не се е състояла - днешните млади,които дори романтизмът ти изпуска от полезрение,са насочвани в нужната за кукловодите посока още от първите им месеци.
Нека пречупените не бързат да се извиняват с факти като тези,че всеки може да падне и самотата винаги може да победи човека.Самотата е просто страх от това да си жив,както е казала силната мисъл на един чужденец.Битката със самотността не се води извън и не включва приятели и хора,тя се води вътре и не е свързана с никой друг,освен със самотния.

Не обвинявам никого,ако все още има някой,който да не възприема констатацията на истинското положение като нападка.

Да,има 25-ти кадър в първия ми поуст,Миро.И той гласи,че всички борци, Духовити хора, бунтари и Творци на новото са ми безкрайно скъпи,но че според мен попадат в мрежите на диверсия.
Нямам цялоста идея как да се развие борбата срещу враг номер Едно,Две и Три,както съм ги нарекъл за себе си,но каквато и да е борбата,тя несъмнено ще премине през първия етап на информирането.
Според мен Новите информационни среди трябва да обърнат главната част,съсредоточието на вниманието си,към
- окултните адепти и техните групи,инфилтрирани в ключовите социални среди и ежедневно екзекутиращи малкото останала добродетел и съзнание на масата хора
- психо-генераторите из всички градове и местата със засилено човешко присъствие.
- промивките на съзнанието и филтрирането на ценностната система от страна на цялата телевизия,без изключения и от страна на модата,насаждана чрез окултните групи.

Без прекъсване на токсичните потоци към почвата,тя нама да има сили да се пречисти сама.За Идеята,Мещер,няма почва в момента.
Веднъж,когато отравянето на съзнанието се намали или секне,личността и Българинът ще започне да гради доброто в себе си и ще започне да търси снопа.

Приятелю (за мен ще си останеш такъв), напредъка в духа е невъзможен без ВЯРА...!!! Прозренията ти са дълбоки и верни, но са плод на собствената ти ОБЕЗВЯРЕНОСТ (нова дума)...!!! Надраснал си връсниците си и повечето от по-големите (на години) от теб, но си загубил вярата си....!!!! Тук не става дума за романтизъм, НЛП, магия или психотронни влияния...!! СТАВА ДУМА ЗА ВЯРА...!!! За да се материализира нещо в матерялния свят, то първо трябва да се проектира в астрала, а затова се изисква ВЯРА...!!! Много си прочел... Много си мислил, но къде остана вярата ти...?!!! Как ще събудиш човешкото у тълпата, ако не вярваш във нея...?!!!! Упреците ти към Елтимир, не са ли самоизвинения за загубената вяра..?!! Знам през какво си преминал, но не мисля, че затова вина има Ангел - че се е напил или изчукал някой...!! Ангел не е такъв какъвто ти се е искало (и искрено си вярвал, че е) да бъде..!! Той няма вина за собствените ни заблуди...!! В началото и аз мислех като теб...!!! Вярвах, че съм открил извора от който искам да пия, но в последствие се оказа, че задачата ми е съвсем друга...!! Ангел е като всеки един от нас с единствената разлика, че знае малко повече в определени аспекти...!! В други повече знам аз, в трети ти, в четвърти други... Това е снопа за който говориш... Това е смисъла му...!!! Снопа е невъзмовен без вяра обаче..!!!

преди 18 години 2 месеца #28993
Не съм намесвал Ангел по никакъв начин в поустовете си до сега.

В последстиве разбрах,че думите ми,отправени към тълпите,не звучат добре и наистина съм създал двусмислица.Исках да метафоризирам народа и неговите съюзници като човек и неговите приятели.Исках да намекна на ефекта на старото Априлско въстание,и че новото Априлско въстание трябав да бъде на ниво борба с пороците на народа.
Съграсен съм,че сякаш съм говорел на себе си и метафората съм разбрал само аз.

Искрено се извинявам на засегнатите и онези,които съм обидил поради неизяснаване,и особена на Ангел,когото не съм искал да спомена или намекна по никакъв начин.

преди 18 години 2 месеца #28994
Идеята Спорт,не е цвете на което е нужна почва.Идеята ни е дадена свише и реално съществува в съзнанието на всеки един от нас.Надявам се няма да отречеш съществуването и на съзнанието?Няма да го отречеш защото и ти търсиш там опората и началото--" окултните адепти и техните групи,инфилтрирани в ключовите социални среди и ежедневно екзекутиращи малкото останала добродетел и съзнание на масата хора".
Снопът също е реалност-погледни Кръгове.Аз имам един малък кръг,малко снопче от пет пръчки-моето семейство.Имам и по-голям сноп-този на моите приятели и техните семейства.Този сноп сега връзвам по-здраво.После ще дойдат и по-големите снопове-на Родовете,на Селата и Градовете...Клечуряците и шумата сами ще изпадат защото ние сме прекарали през ръцете и сърцата си създаването на всеки един от малките снопове.Накрая,когато шумата стане един неголям но плътен куп,ще и драснем клечката.

Позволи да храня съмнение дали ТОВА е мнението ти,или е ОНОВА в предишните 900 поста.Но за да отправиш констатация трябва да имаш бетонни доказателства-съмнявам се,че съществуват такива.И мен пишман атакистите ме изкараха алкохолик,шеф на групичка пияници /двама от които починаха-Морския и Румен,светла им памет/,крадец и кво ли още не,но пък на-на линия съм.И то на Първа линия!Че се напивам могъщо понякога,да правя го,като ми изгърмят бушоните.Но почти никой не разбира за това.И по-хубаво.Не зная ти как кавализираш своята излишна енергия и ярост...
.......................................
........................................
При мен няма "тълпа" от свои.Има Кръг!И съветвам всеки да се огледа и да намери своя Кръг.

Само така един Греещ Ден ще сме свидетели на Първото от много векове събиране на Медното гумно!

преди 18 години 2 месеца #28995
Аз даже не съм го съотнасял към която и да е личност, тази метафора за развратника-алкохолик, приех го именно като обобщен, а не персонифициран образ.
Странно, защо други са го приели персонализирано.
Интернет е място, където поради липсата на интонации и мимиките на живото общуване много нюанси се губят и хората възприемат понякога нещата превратно...или пишещия не се досеща, че написаното ражда двусмислица понякога.

преди 18 години 2 месеца #28998
Стига сте ми яли цървулите. Ако обичате. Вече ви писах, че Елтимир излезе в пенсия. След благодарностите, които получих, след прекрасното отношение и след страданията, на които бе подложено моето семейство, реших да прекратя с публичните си изяви. Впрочем, сигурно не знаете, но единствено безкомпромисното ми отношение към "наци"-провокаторите, както и книгата ми "Човеко, стани!" ме спасиха от затвора. Ако не бяха тези две неща, сега щях да бъда на топло. Отново по чл. 108 от НК, за "фашистка пропаганда". Стига ми толкова. До гуша ми дойде от "лични проблеми" като арести, обиски, палежи и съдебни зали. Поне така се изразиха някои тук, в този форум. Наистина ми стига толкова. Не защото ме е страх, а защото тези заради които си заслужава са толкова малко, че не е нужна публичност. Личните контакти са достатъчни. Елтимир беше дотук. На който не му стига и му стиска - да продължава.

преди 18 години 2 месеца #29001

Пламен Пасков писа: Аз даже не съм го съотнасял към която и да е личност, тази метафора за развратника-алкохолик, приех го именно като обобщен, а не персонифициран образ.
Странно, защо други са го приели персонализирано.
Интернет е място, където поради липсата на интонации и мимиките на живото общуване много нюанси се губят и хората възприемат понякога нещата превратно...или пишещия не се досеща, че написаното ражда двусмислица понякога.

С извинение към Ангел,но Пламене,не ме качвай на върбата за да бера круши:
цитат:
"Друга моя надежда е,че помощ все пак ще дойде,защото все пак не сме сами.Имаме приятели,но те виждат един неконтролируем алкохолик и развратник,който не иска и да чуе за тях.Колкото и да се съчувства на такъв човек,няма смисъл да му се помага."
................................
Ние всички знаем,че имаме приятели!Обаче само определени избрани/!/знаят КАКВО ВИЖДАТ тези наши приятели...горното!Спирам и аз дотука.

преди 18 години 2 месеца #29006
Мещер,не говоря за това.А и вече сигурно си забелязал,че човек е такъв,какъвто е последният му поуст:)

Аз казах това,което исках да кажа.Надявам се,че онези,на които исках да го кажа,са се замислили.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.