Свидетелите на Йехова Те са поръчали изследване на Българите.

преди 20 години 10 месеца #2169

Локи писа:

Миро,Oct 24 2005, 01:15 PM писа: ...

Две същности произлизащи от едннния Бог-създател или Време . Съвсем условно :при ариите Варуна и Митра, при иранците Митра и Ахриман, при Богомилите Сатанаил и Исус.
Зороастризма обаче се ангажира с идеята ,че човек е създание на добрата сила Ормазд(Ахура Мазда)изцяло, обаче постоянно е атакуван от злите сили дело на също така извечната и самосъздала се зла сила Айнхра Мейню.
Христиняството е подобно-то дори не дефинира злото и не му придава ролята на бог .. резултатите ги вижте ...тъй че дай да не дъвчем повече дали природата е добра или зла .""

Локи ,ако задълбаеш още малко може да стигнеш и до БОГ АТОН-богът СЛАНЦЕ НА ЕГИПТЯНИТЕ!!!

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 20 години 10 месеца #2170

blag009 писа: Миро и една малка подробност-САМАТА ПЛАНЕТА Е ЕДИН ЖИВ ОРГАНИЗЪМ!!!

И то от твърде висока класа :thumbsup:

преди 20 години 10 месеца #2173
Блаже, сещам се за Амон (Амон-Ра), Атен (създаден като моноистичен култ от Ахенатен, съществува като аспект пак на Ра естествено) и Атум (Ра-Атум). За Атон не се сещам.

преди 20 години 10 месеца #2178

Azerath писа: Блаже, сещам се за Амон (Амон-Ра), Атен (създаден като моноистичен култ от Ахенатен, съществува като аспект пак на Ра естествено) и Атум (Ра-Атум). За Атон не се сещам.

Амче чадо в момента чета една книжка "
"Тайната история на Библията" от двама еврейски писатели Месод и Роже Сабах.Та ако не другото поне си чел за Тутанкамон.Та бащата на същият се казвал Ехнатон-който въвежда вярата в един БОГ АТОН- бога слънце и т.н.Дори построил и нова столица в чест на новият бог Атон предполага се ,че юдеизма произлиза от тая религия? В момента я чета има много дани които опровергават "Старият завет" и други еврейски книги. В началото съм!!!!!Да добавя събитията се развиват през 1350 г. пр. Хр.

преди 20 години 10 месеца #2180
По-голямо доверие имам на английските египтолози. Да естествено. В библията няма нищо ново, всичко е взето от някъде.

П.П. Доста се отклонихме от темата, дай да се върнем на нея пък това ще го изясним по-късно. Ще отворим нова тема и в нея.

преди 20 години 10 месеца #2183
Прав си но искам да ти обърна внимание ВСИЧКИ РЕЛИГИИ СА СЕКТИ.Наистина произлизат от други и т.н. Например християнството е секта СПРЯМО юдеизма и т.н.

преди 20 години 10 месеца #2187
Някой по-умен от нас го е казал:религията е опиум за народа.

преди 20 години 10 месеца #2189
Този умния беше Карл Маркс

преди 20 години 10 месеца #2194
Добре - хайде да се върнем към темата.....

Внимавайте много със сектите!

Пазете си децата далеч от тях!!!

Аз ги проучвах и от любопитство, защото ми беше забранено елементарно религиозно образование през комунизма и с идеята да разбера срещу какво се изправям или на кого да разчитам. Религиозното възпитание е много развито и важно в западното общество. Религиозните свободи пък още повече! Затова религиозната ендокринация е избрана като най-лесния път от криминални и фанатични елементи.

Както виждате имах смешни и трагични моменти - създадох доста врагове, но ми останаха и много приятели. НО! - Аз съм възрастна и ако аз го проучвам със (надявам се) здрав разум, нашите деца ще бъдат повлияни по друг начин!

преди 20 години 10 месеца #2196
Аз предлагам Свидетелите да бъдат ОСВИДЕТЕЛСТВАНИ незабавно!!!
:tooth: :tooth: :tooth:

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.