ЧЕСТИТ 8 МАРТ
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Прикачена снимка (десен клавиш и view image, за да я видите)
На тези Българки, които празнуват, пожелавам Весел празник!
Бъдете здрави и силни!
Това е част от едно мнение , което ми допада по повод 8март.
ще спаси раята –
свободата не ще екзарх,
иска Караджата”.
ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ
И аз не вярвам...
Противоречието на осмомартенския празник за някои от нас като че ли се състои в това, че в годините на близкото минало в България този ден се празнуваше повсеместно в рамките на официалната политика на тогавашната българска държава. Така до голяма степен това бе един служебен празник, ден, отбелязван с банкети и пиршества по профсъюзни организации, канцеларии, заводи и стадиони, а хитроумният български гений неслучайно беше определил, че 8-ми март не е ден на жената, а ден на колежката. В противовес на политизирането на женския празник обаче, народната мъдрост и способността на българина за адаптация постепенно превърнаха осми март в в един друг, малко по-различен, по-интимен и по-земен празник, в който се вливаха нюанси на едни други забравени или доскоро непознати за българите празници - денят на майката ....
Аз не съм съгласна с тази теза...точно с тези протести на жените е започнал феминизма,който е убийствен за семействата ни...Жената е голяма сила...Тя дава живот...тя дава любов...тя дава крила...8ми март е чудесен повод да бъдем красиви и ослепителни. Получаваме внимание от мъжете, усещаме любовта на дечицата, които ни поднасят букет с грейнали очи. Чувстваме се по-специално!Този ден, както и преди и както е замислен, у нас той трябва да бъде Ден за протест и за борба с престъпленията на управниците и на политическата класа на всички нива, за правото на достоен труд и достоен живот не само на жените, но и на техните деца, на техните родители, на техните семейства!
Благодаря ви момчета ...искренно се надявам благодарение на вас и на всички мъже по света този празник да намери истинското си предназначение и смисъл...Мили дами,мислите ли че ще бъдете по удовлетворени от живота ,ако се присъедините към жеската агидка за отстояване на права...няма ли да сте още по разочаровани,ако през това време - докато вие стачкувате - вашия съпруг е таласнат в кръчмата,защото сте му отнели правото да ви защитава и да се бори за вас?Със своята мила женственост, но и с непоколебимата си сила и увереност отстоявайте себе си и правете мъжа до вас по-нежен, но и по-борберн!
Жената в себе си събира
любов и нежност, доброта
жена да се наричаш е голяма гордост
бъди щастлива от това.
Жената е дарена с красота
с божествен чар, неземна сила
мъжа опора е за нея,
но пак жена го е родила!
Прикачена снимка (десен клавиш и view image, за да я видите)
Но бих искал да знам наистина какво се празнува?
Все пак празникът какво е - пожелание, стремление към нещо. Като това стремление се заявява чрез ритуал, мисъл, поздрав, т.е. чрез празничния обряд.
Този цитат дава един възможен отговор:
В противовес на политизирането на женския празник обаче, народната мъдрост и способността на българина за адаптация постепенно превърнаха осми март в в един друг, малко по-различен, по-интимен и по-земен празник, в който се вливаха нюанси на едни други забравени или доскоро непознати за българите празници - денят на майката ....
И така мили жени, какво е вашето стремление в деня на 8-ми март?
Хармония и разбирателство! Другото са излишества според мен.
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.