СРАМОТА!!!
- Търсене на пътя за успеха чрез средства на сегашната система. Хората се лутат в партии, личности, финансови или административни (законови!) механизми и съсредоточаване в различни подсистеми (подсистема за сигурност - МВР, съд, парична подсистема и пр.). Но всички подсистеми са предназначени за укрепването на главната, а не за нейното унищожение или подмяна с друга система.
- Липса на представа за нашата, бъдещата система (социален и технологичен ред), която ще доведе до благоденствие. На мнение съм, че изграждането на такава представа е от най-решаващо значение. Ако има в главата си идеал за света, в който иска да живее, българинът ще се убеди, че не е трудно да намери и средствата за постигане на идеала.
Говори се да загърбим различията, да се обединим в името на идеята. Но трябва да се разбира ясно, за какво говорим: ако ще действаме в рамките на сегашната система, различията ни са смешно дребни, защото в действителност никакъв принципен избор не стои пред нас. В този смисъл ние наистина можем да преодолеем различията, но какво от това?! - Системата няма да бъде сменена.
Виж, ако целим съвсем нова Идея, тогава различията могат да са наистина огромни и точно това трябва да се гледа - опонентът ти иска ли да сменим Идеята на живота или те търси за съдружник в рамките на сегашната система.
В тая тема е описан съвсем накратко Идеалът за общество, което е съществувало стотици пъти по-дълго от сегашната система.
Значи ако говорим за наистина велик преход, тогава много хора ще се окажат неподготвени, всички индикатори в пилотската им кабината ще са на нула. И от много неща ще трябва да се откажат. И първото, по което се познават съмишлениците е, че този отказ не се разбира като жертва, а като напълно осъзнато отхвърляне. Колко са обмислили и оценили като ненужни или нуждаещи се от коренна промята следните механизми:
- труд и заплащане (може би в натура, бартер или съвсем чиста взаимопомощ без материално съответствие)
- наука и образование - не в човечарници (като кокошарници) както е сега, а овладяване на занаят и светоглед в семейството, научни знания при подходящ учител и откривателство, като основен инструмент на живота.
- кариера и човешки ресурси - това пък какво е?!
- здравеопазване - грижата за тялото е неотделима от грижата за природата, осъзнаване на болестта, като резултат от съответна причина, вид грешка, която сме допуснали.
- цел и смисъл на живота - радостта е естественото състояние на човека, резултат от простота на съществуването и равновесие. Пълно отхвърляне на паразитните механизми.
- държава - при сегашните технически средства, не е необходим дори човешки апарат, само средство за оповестяване, ако има агресия на границата ни или в някакво населено място. Ако пък някаква гад прави пакости, най-близкото му обръжение ще прилага закона, ограничавайки му действията, без да е необходимо да долкадва, да се чака намеса на "компетентните органи" и пр.
Ако опонентът ми споделя по принцип мащабите на промяната, която целим, значи с него сме обединени. Остава да видим как да градим стъпка по стъпка възнамереното. С някои от пишештите тук сме положили този крайъгълен камък на промяната.
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Щом те устройват двамата, добре!black_rose писа: Antijew, моята цел не е да бъда разбрана от всички.Това би било смешно.Мисля, че съм се изразила кристално ясно, така че няма нужда да обяснявам отново.Виждам, че georgi i geraksi са ме разбрали.Това е достатъчно.
Не може да има агресия от наша страна, защото предлаганата от нас система изисква УЧАСТИЕ, а не подчинение на тази система. Сега хората са част от "демократичния процес", докато при бъдещата система ще е обратното - тя е част от всеки от нас.black_rose писа: Иване, системата наистина не трябва да се променя, а да се изкорени изцяло и да се замени с нова.Това обаче е много дълъг процес, който както каза трябва да обхване всички обществени сфери, а и личния живот също.За да стане това обаче, трябва отново да се възроди българското самосъзнание у хората.Нещо повече, то трябва и да съзрее, за да може промяната да не бъде просто акт на "агресия" на малцина над мнозина, а напротив-да бъде плод на консенсус вътре в самата нация.Всичко останало би било нов тип диктатура.
Има и друго. Казваш да се изкорени старата система. Аз мисля, че това не е най-точната дума. Там, където сегашната система има корени, аз не знам как да я изкореня, това е много амбициозно. Как мога да направя от чифута българин? Виж, нашите врагове се опитват с генно инженерство, с химия, социология и психотроника да правят от българите чифути, ама и тяхното не е лесно
Та съгласен съм, че има процес на съзряване, че е нужна личностна промяна и възраждане на българското у хората. Каквото можем, правим чрез думи, чрез ум, обаяние и с ръцете си. Но хубавото е, че можем още днес, веднага да пристъпим и практически към изграждане на системата. В началото тя е система от едно семейство или петима приятели, утре ще се включат и още. За разлика от демокрацията или комунизма, не ни е нужна национална или световна революция.
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.