Нов пан-български форум

преди 19 години 2 месеца #17491
Това е много хубаво, наистина. Английския обаче и според мен е проблем. Сега почти всеки знае английски, вярно, но на мене тоя език ми е гаден - много лесен, безпринципен, добре обслужващ глобализацията.Според мен ако трябва да се говори на някакъв чужд език все пак по-добре руски. А ако всеки говори на своя диалект може пак да стане. Аз познавах навремето едни бесарабски Българки и разбирах доста добре езика на който говореха (руски със стари български думи). Предлагам, като получим повече инфо кой, как и защо- да се прецени и евентуално да им се предложи да сложат линк в онзи форум към Воините на Тангра. Така който иска от участниците там ще може да се запознае и с нас

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 19 години 2 месеца #17494
Мисля че този форум е на организацията на войни на тангра. Онзи ще бъде насочен към по широк кръг от хора. Поне аз така го виждам.

преди 19 години 2 месеца #17502
Пък и тук се говори на български, ще настане какафония, ако започнат да говорят я на руски, я на английски!

Аз пък не отбирам грам от руски и не смятам руския за най-логична свръзка между нас!

Все пак, по-голямата част от младото поколение в БГ се справя с английския (а с руския не), а пък "дъртите" с руския, така че по мое мнение трябва да бъдат допуснати и двата езика!

И в крайна сметка на практика е важно кой какво разбира, а не кой какво харесва! Ако идеята е да може повече българи да се свържат, то няма значение начина, важно е да се осъществи контакта!

преди 19 години 2 месеца #17506
Е, какво пък, щом в оня форум са сложили основен език английски значи са преценили че най-добра работа ще им върши в момента. Като средство за първоначална комуникация, осъществяване на връзки и обмен на информация може и да не е чак толкова зле... макар че ми изглежда доста странно но това си е мое мнение (то пък и на руски няма да изглежда кой-знае колко по-добре, все са чужди езици).

преди 19 години 2 месеца #17510
До Танкиста: Ние сме движение, а не организация.
До Бел: Вместо емигрантското БГ, можеше да напишеш България.

Преди няколко месеца тук пишеше един участник Sudden.

Аз съм от Волжска България. Аз съм тъжен с моите български. Аз го научавам.

това му е подписа.

Така, че който иска да покаже че е българин, съвсем логично е да се пробва да говори и пише на български език. Какво толкова има да се спори?

преди 19 години 2 месеца #17511
Разбира се, че трябва да се пише на БЪЛГАРСКИ. Защо пък на руски? Стига глупости, като е панбългарски форум трябва да се пише на Родния език.

преди 19 години 2 месеца #17513
Поздравления за прекрасната инициатива най-накрая да се съберем всички Българи на едно място, макар и виртуално. Аз предлагам ние да си пишем задължително на Български и едновременно с това на още един чужд език (английски или руски - кой каквото знае). Все пак целта не е да блесваме със знания по чужди езици, а да се разбираме. А и така малко по малко другите Българи ще започнат да свикват с нашия език.

ПП: До танкиста: Защо си заключил секцията с правилата? Къде иначе да се дават предложения от останалите участници, които в крайна сметка да доведат до развитието на форума?

преди 19 години 2 месеца #17516
никои не спира българите да пишат на български. Но с оглед че форума ще участват и чуваши и татари ние трябва по някакъв начин да се разбираме с тях.

преди 19 години 2 месеца #17518
Танкист, напиши правилата на български и руски също.

преди 19 години 2 месеца #17520

Запознат писа: Танкист, напиши правилата на български и руски също.

готово :-)

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.