Произход на Българите

преди 18 години 7 месеца #24396
Вече като се уточни се съгласих...!!! Защо ти зададох този въпрос.?!! Влиза някой в сайта и почва да чете и без това шокиращата (за повечето) информация тук. Изведнъж вижда как някой от нас ей така (без да се обоснове) започва на око да датира находки намерени от самия него..!!! Та си зададох въпроса дали не олекваме малко...?!!! Добре е да се съобразяваме, че тук влизат хора които не са запознати с предисторията на дискусиите ни! Мисля, че е добре за сайта и за движението...!!! Иначе това за броенето на зърната във въздуха ми хареса...!!!!!

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 18 години 7 месеца #24397

Jordan_13 писа: или човека си е бил такъв, какъвто е днес, най-малко преди 45-67 млн години, то ест, никакви преходи между човекоподобни маймуни, маймуночовеци и т.н. не е имало, или ако е имало, това не са преходни, а съвършенно отделни видове.

За останалото се досещате.

:thumbsup: Точно така става въпрос за мутации и генетични отклонения, правени по времето на Лемурия, а след това и Атлантида, вследствие на което се създават всякакви човекоподобни видове животни, едни от които са човекоподобните маймуни. Това става, както добре са го отбелязали преди 4 000 000 години. Тогава от смесване на човека с различни видове животни се получават известните ни днес примати. Линията е обратна , на това, което твърди Дарвин.
Да дръпнем кранчето на тоалетната!

В допълнение на казнато - Според една книга (Неразгаданите мистерии) на всички местни наречия където се среща Биг Фут - Йети, Съскуоч и т.н., името му буквално означава НЕЗАВЪРШЕН ЧОВЕК..

преди 18 години 7 месеца #24400

PARADOX писа: Вече като се уточни се съгласих...!!! Защо ти зададох този въпрос.?!! Влиза някой в сайта и почва да чете и без това шокиращата (за повечето) информация тук. Изведнъж вижда как някой от нас ей така (без да се обоснове) започва на око да датира находки намерени от самия него..!!! Та си зададох въпроса дали не олекваме малко...?!!! Добре е да се съобразяваме, че тук влизат хора които не са запознати с предисторията на дискусиите ни! Мисля, че е добре за сайта и за движението...!!! Иначе това за броенето на зърната във въздуха ми хареса...!!!!!

Броенето ти харесало?!

На мен ми изгниха червата от смях!И на въпроса,и на отговора.
Трябва по-честичко да пущаме нервите по този начин. :hammer: :hammer: :hammer:

преди 18 години 7 месеца #24405
"Остава юдоучените да обяснят как в Родопите и Америка може да има находки с идентични мотиви по едно и също време, примерно 7000 г.пр. н.е. "

Не виждам какво има чудно за шокиране. Определено Йордан няма диплома, която да изяжда, оттам едва ли е имал достъп до лаборатория за въглероден или радиоактивен анализ. Но с горното изречение е отговорил съвсем ясно как точно е хвърлял боба. Елементарна логика - ако A=B и В=С, следователно А=С. Ако тази находка в Юта е доказано на 7000г. и мотивът е идентичен с керамиката от Родопите, следователно може да се твърди, че и тя (родопската) ще е на 7000г. (поне). Другият вариант е българите да са имали летателни апарати в по-късно време и някак си да са прелетели дотам да копират въпросния мотив. Щото все пак щата Юта си е малко далечко от България, а и когато откриват Америка, ние сме били под турско "присъствие" и родопчани са си имали други проблеми.
Има разбира се вариант, както казва Пламен, някоя мечка да си е трила ноктите по керамиката (случайно попаднала в древнобългарско светилище) и въобще да е някакво съвпадение. Но не смятате ли, че напоследък прекалено много съвпадения станаха? Разни изображения пак по родопските светилища, подобни на тези от Марс, разни лъвски глави и на земноводни животни като в Странджа. Всичките без изключения разположени на древнобългарски светилища. Все случайности, ще каже Овчарофф.

преди 18 години 7 месеца #24406
Немога да се сетя на кого беше тази мисъл, но горе-долу гласи следното: - ТАМ КЪДЕТО НЯКОИ ВИЖДАТ СЛУЧАЙНОСТИ, ДРУГИ ВИЖДАТ ЗАКОНОМЕРНОСТИ...

преди 18 години 7 месеца #24407

Jordan_13 писа:
Мога още малко да допълня. Това съжителство между човека и динозаврите е много добре отбелязано в съзнанието на Българина и натрапчиво стои в него и до днес. Идеята за дракона/ змея, го има не само като космологичен, но и като битов мотив, не само в приказките, но и в митовете, легендите и в самия бит. Няма откъде да дойде това, ако не си виждал самото животно на живо, не си го яздил, не знаеш навиците му и неговите способности.

За да бъде параноята пълна и "олекването" ни тотално и да станем за смях на цялата публика, ще публикувам "драконовия ездач", така, както съм нарекъл това изображение. Драконови ездачи не съществуват само по фентъзитата, но и по "ония баири", за които дума Овчаров, и които за негово огромно съжаление се намират в България. По тия баири са се разхождали и четирипръсти, едни такива...

Ще кажете, че това не е никакво изображение, пукнатини по скалата създаващи илюзии за нещо, породени от капеща вода и силно изветряване: О, разумни и юроде, за твое голямо съжаление това нещо съществува като изображение и в по "съвременен вариант" в съкровището от Летница

Пускам ги снимките на линк за сваляне, щото колкото и да им намалявам резолюцията, като ги сложа тук, разтягат екрана до безкрай.
За днес стига толкова цирк... Да заповяда НСБОП;))))

tranz.it/load.php?id=RDjzVUSzZ5qOf4Ok48724

преди 18 години 7 месеца #24408
"Но с горното изречение е отговорил съвсем ясно как точно е хвърлял боба."
Така е. Хвърлянето на боб е много важно магично свещенодействие, затова избрах тази алегория за отговор, то е префасонираното хвърляне на руни в далечната ни древност. :-D :-D :-D
Макар, че днес то е станало словосъчетание за подбив и подигравка, вероятно наложено като такава след идването на християнството и пригласяно от комунигите.

преди 18 години 7 месеца #24412
Днес се натъкнах на една интересна снимка от открити древни артефакти. Преди да прочета статията самата снимка на стенопис ми изглеждаше странно позната. Дървото на живота с грифони, както е рисувано по българската народна иконопис, и жена със светеща аура зад главата и (както ги правят по иконите). Смисълът е същия като сиянието, излъчвано от тези балагури от скалната картина в Юта, САЩ. Този път тези скални фрески са рисувани в скитите (пещерите) на Афганистан. Оттам нататък не ме учуди повече. Учените ги датират 7 век. Точно по времето на хунобългарите след Кушанската империя и Бактрия. Разбира се "учените" уточняват, че това била китайска или индийска живопис, щото хората имали дълги плитки (чембаси).
Най ми хареса как европейските учени били шокирани от това, че рисунките били правени с маслени бои. До този момент се е смятало, че маслената боя е открита от италианските ренесанови художници. Та към списъка от постиженията на нашите предци аз добавям и знанията за маслена живопис (която вероятно и предават на местните по тия земи)
Ето тук интернет статия по този въпрос
www.khaleejtimes.com/DisplayArticleNew.a...atures_january27.xml
Самите скални фрески ги няма, но пък е дадено мястото в Афганистан, където са открити. Самите скали изглеждат странно познати с Родопските.

преди 18 години 7 месеца #24413

PARADOX писа: Немога да се сетя на кого беше тази мисъл, но горе-долу гласи следното: - ТАМ КЪДЕТО НЯКОИ ВИЖДАТ СЛУЧАЙНОСТИ, ДРУГИ ВИЖДАТ ЗАКОНОМЕРНОСТИ...

Когато бяхме ученици, и си падахме по философстването с един приятел, дадохме следното определние за случайност:
"Всяка случайност е подранила или закъсняла закономерност.
И само това подраняване или закъсняване, които са чисто субективни категории, я правят случайност."

преди 18 години 7 месеца #24414

anti666 писа: Днес се натъкнах на една интересна снимка от открити древни артефакти. Преди да прочета статията самата снимка на стенопис ми изглеждаше странно позната. Дървото на живота с грифони, както е рисувано по българската народна иконопис, и жена със светеща аура зад главата и (както ги правят по иконите). Смисълът е същия като сиянието, излъчвано от тези балагури от скалната картина в Юта, САЩ. Този път тези скални фрески са рисувани в скитите (пещерите) на Афганистан. Оттам нататък не ме учуди повече. Учените ги датират 7 век. Точно по времето на хунобългарите след Кушанската империя и Бактрия. Разбира се "учените" уточняват, че това била китайска или индийска живопис, щото хората имали дълги плитки (чембаси).
Най ми хареса как европейските учени били шокирани от това, че рисунките били правени с маслени бои. До този момент се е смятало, че маслената боя е открита от италианските ренесанови художници. Та към списъка от постиженията на нашите предци аз добавям и знанията за маслена живопис (която вероятно и предават на местните по тия земи)
Ето тук интернет статия по този въпрос
www.khaleejtimes.com/DisplayArticleNew.a...atures_january27.xml
Самите скални фрески ги няма, но пък е дадено мястото в Афганистан, където са открити. Самите скали изглеждат странно познати с Родопските.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.