Произход на Българите

преди 18 години 7 месеца #23920
Танкист-фадромист, на теб никой няма и намерение да доказва нещо, защото не си българин. Само не разбрах от хърватин ли си или там що за (ди)ариец си, но няма и значение. Пиши си, не ми пречиш, дори помагаш без да се усещаш.

Та да се върнем по темата. И Херодот, и Страбон са категорични, че траките са българи. Страбон пише, че "Бриги и фриги са едни и същи хора" И добавя;
"А самите фригийци са българи, народ тракийски"
Лаоник Халкондилес, друг древен историк пък пише, че трибалите (които са били мои предци по майчина линия) са най-древния и най-големия от всички народи. Сега те биват наричани българи. Пак Страбон уточнява за бавноразвиващите се, че трибалите са траки. А защо са нарекли българите траки - тук е обяснено преди време. Обяснена е и етимологията на името пеласги (беласги), откъдето между другото е наречена и планината Беласица. Който иска - да търси.

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 18 години 7 месеца #23926
въъъъъъъъъъъъхххххх не... не.... не...

Трибалите били най големия народ на земята :hammer:

ми че то трибал значи ПЛЕМЕ - значи Племената били най големия народ "hammer" :hammer:

ден залезе!

преди 18 години 7 месеца #23929

tankista писа: въъъъъъъъъъъъхххххх не... не.... не...

Трибалите били най големия народ на земята :hammer:

ми че то трибал значи ПЛЕМЕ - значи Племената били най големия народ "hammer" :hammer:

ден залезе!

По какво съдиш, че трибал = племе?
По тази фонетична логика можеш да изкараш, че ненците са немци

преди 18 години 7 месеца #23930

tankista писа:

anti666 писа: Малко за траките от чужди летописци, за да разберем що за хора са били нашите предци. Българите, чиято кръв тече във вените ни.
Те НИКОГА не са имали роби и не са позволявали някой да ги зароби. Ето какво казват нашите на римляните;
"Ние разполагаме с много оръжие и с достатъчно мъже и жени, годни да носят оръжие и изпълнени с решителност да бранят земята и свободата си или да умрат!” (Тацит)
Пак тогава невинно питат римляните "Кои сте вие?" А имперските завоеватели им отговарят "“Римляни сме. Ние сме господарите на света. Не знаете ли?”
И гордият отговор на траките;
"“Може и да станете господари на света, но – само при условие, че успеете да ни победите!”

да но са ги победили> И са ги изтребили!

Хвала на Тангра, че нямаме нищо общо с онези изроди траките, които само колят кучета и се кланят на оня дебил Орфеи и на хомосексуалиста Спартакус

Аз лично не вярвам в това, че траките са изтребени.
Няма такъв случай и такъв изтребен до крак народ и в древната, и в по-новата история, колкото и старания да са полагани на тази тема.
Въпреки, че римляните (Тит) са унищожили над 1 млн евреи, евреи пак си има; Въпреки, че турците (кюрдите) са изклали над 1.5 милиона арменци, арменци пак си има.
Как се унищожава до крак народ, който даже само в нашата орязана България има установени и документирани над 30,000 могили само на големците, да не говорим за обикновенните хора! Херодот го е определил като "най-големия на земята след индийците", както беше вече цитирано.
Как този най-голям народ се унищожава?
Такива работи стават само в Age of Empire

А сквернословието по адрес на Орфей и обвинението в педерастия на един от най-великите траки: Спартак си остават за тебе. Някой ден ще го проумееш.

преди 18 години 7 месеца #23932
Спартак не познавам. Само спартакус ;)

А че има изтребени до крак народи - това си е повече от ясно. Става по същия начин по които Хомо Сапиенс са убили кроманьонците. Бързо и ефективно.

преди 18 години 7 месеца #23935
Хайде сега за трибалите- версията че тяхното име произлиза от думата за племе/народ не е вярна. Тази дума за племе народ е била в повечето езици вариации на велши/ волхи/ уелши и прочие и прочие. Даже обратното е много по-възможно- трайбъл да иде от трибали. По подобен начин по който не словенин иде от роб а думата за роб в някои езици иде от самоназванието на словените (което си иде от слово).
Да не говорим за натрапващото се сходство на името на Тервел по Паисий- Тривелия с трибалите. Това че има в вместо б не е повод за смущение- всъщност звука в е сравнително новопоявил се в европейските езици и често заменя б. Та ясно е че Тривелия и Трибали са с обща етимология- Тривелия е Трибала.
А смисъла- за бал няма смисъл да обяснявам нито за три- значението е ясно и просто Трижди Великия Трижди Великите като велик/голям си е във връзка с Бал.
За сведението че тракийските благородници от всичките богове почитани от елините почитали само Хермес (Ерми/ Герман) няма нужда да напомням.

А за танкиста ако продължава още в същият дух наистина Ден ще залезе. Спасява го все още само че е юноша бледен. Съветвам го да преоцени мисленето си- може да ругае когото си иска но има неща и Хора, за които е по-добре да се въздържа от поругаване защото ще му се върне- в частност имам предвид да внимава какви ги пише за Орфей а и да ругае колкото си иска християните но да се пази от ругаене на Иисус.
И ругаенето на словените е глупашко младежо !!! Не ругай носителите на словото !!! Още повече като ти гледам снимката ако попаднеш в Чехия или Словакия ще се окаже че приличаш доста на местните юноши бледни нежели на българин.

преди 18 години 7 месеца #23936
ахах - Нито от Орфейчо негъра ме е страх. Нито от Йешуа, а най малко от робите в чехия :hammer:

Славяните са носители на... робството!

преди 18 години 7 месеца #23939

tankista писа: ахах - Нито от Орфейчо негъра ме е страх. Нито от Йешуа, а най малко от робите в чехия :hammer:

ахах - Нито от Орфейчо негъра ме е страх. Нито от Йешуа, а най малко от робите в чехия

Знаеш ли ... ти си завършен глупак. Е с оглед на крехката ти възраст все има някакъв шанс но подозирам че с ругаенето на Орфей и Йешуа ти вече си си гарантирал една не до там весела съдба но ... това е положението.
До толкова си глупав че отказваш да слушаш и мислиш дори когато получаваш отговори с известна доза снизходителност и симпатия. Внимавай!!! Не знаеш дали днес или утре в някой форум няма да попаднеш на човек, който може да отговори на въпросите ти стига да знаеш как да ги зададеш. А ти ще го наругаеш от глупост.
На кой бог мислиш че служиш?

преди 18 години 7 месеца #23941
На Ден грее :hammer:

Аз съм ден-греист! :hammer:

преди 18 години 7 месеца #23943

tankista писа: На Ден грее :hammer:

Аз съм ден-греист! :hammer:

Ти няма да ме чуеш- но ще ти кажа- това нещо на което служиш и от което си брънка са му викали Елдабаот и по други начини.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.