Произход на Българите

преди 18 години 7 месеца #24133
"Какво да кажа след всичко това освен, че нашите древни руини просто си познават истинските стопани, а всеки с чужда кръв и лоши помисли му бива показвано къде му е мястото"
Значи именно това е най-големия страх за Режима. Че някои Българи, незнайно от тях да бъде допуснати там. Че тeзи някоi може да използват знанията и артефактите, които древните ни прадеди предвидливо са оставили за благото на България. Да възстановят Саракта. Особено пък ако тези някои имат подкрепата на исконните им стопани - колобърите. Там има не само знания, но и технологии. За един такъв жезъл беше споменато в "Изумрудените скрижали на Тот". Какво могат да направят неколцина мотивирани Българи с нещо подобно - познайте от три пъти. И понеже те знаят народната прилазка "Страх лозе пази" - те си пазят лозето. Жандармерия, горски, хиляди забрани, бетон където трябва, радиоактивна вода. Каквото им дойде на ума.
"Имаше сила, но не натрапчива, а тиха и спокойна"
Познато чувство.

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 18 години 7 месеца #24134
"На нас се пада честа да изведем огнената сила заключена в него"
С Божията помощ ще го направим.
"Призовавам масона-тамплиер, да изяде свидната си комунистическа диплома, да има мъжество, така, както аз хвърлих комунистическия си паспорт"
Ако ли пък не ще - може и някой да му помогне, все в някое отверствие ще влезе тая диплома

преди 18 години 7 месеца #24318
Елдабаот

Гилгамеш,странно но в гугъла не излиза нищо за това название.
Можеш ли да дадеш повече подробности?

преди 18 години 7 месеца #24334

Jordan_13 писа: За Орфей - има: както Омир (който целия се оказа верен) така и гроба му (ритуалния) покрай Татул, където съм бил много пъти и имам десетки фотографии.

Това, че Татул е гробница на Орфей е едно изключително дебилно заключение на професорчето Овчаров. Аз лично не съм видял никаква солидна научна аргументация от негова страна, защо това е гроба на Орфей. Той е професор и трябва солидна да се аргументира за това, дори в публични изказвания, защото аз като уж лаик по-добре и по-солидно се аргуметинрам от него. Да си чул някъде солидна аргументация за това, че това е гроба на Орфей? Да са изложени научини аргументи в някаква публикация детайлно? Или защото просто Овчаря го изстрелва в медийното пространство, ние трябва да му повярваме?

Татул е едно от централните светилища за почитане на Ден Грее (Тангра) Светилището е още отпреди тръгването на част от Българите от Балканския полуостров. Вероятно , след дълго време след това част от него е преизползвана и за други цели.
Защо ти го казвам. Обърни внимание на полусферата и местото за лягане, вътре в нея. Тя е един от важните елементи за древната почит на Ден Грее.
Полусферата, изобразяваща изгряващ и залязващ Слънчев диск е и писмен знак, който означава "Та" или "Тан".

Относно Орфей. Евридика умира много преди него. Значи малкия гроб или саркофаг, трябва да е правен преди големия :-D Още повече, тя не умира просто ей така, а става един вид "антроподемон", както се изразяват археолозите и историците - 6 месеца тя може да присъства на слънчевата земя и шест месеца в подземния свят. :-D Макар, че този термин е твърде неудачен, просто защото е от гръцки и загрозява Българската история и дух.

Второ - Орфей е разкъсан на части във вакханическото убийство, както Дионис, чието земно въплъщение е той. Аз съм на мнение, че той няма личен гроб.
Главата му е хвърлена в Марица. Това не са легенди. Ако се приеме, че това е гробът му, в Татул, то трябва да се говори за едно символично погребение.
Изобщо Орфей, ако се приеме тезата на Овчаров е един много късен исторически етап от съществуване на светилището в Татул и не е самата същност на Татул.

Аз точно това имах предвид под ритуален: символичен, празен, без реално погребан човек, защото тялото му наистина е било разчленено от вакханките.
Основание да го определят като Орфеев, а не някакъв друг, им бил дал един от артефактите, който бил арфа или на който имало арфа. Но аз този артефакт или негова фотография не съм виждал, повярвах, дето се вика, на думите на моя приятел, който тогава ни водеше.
Той обикаля повече от мене, и знае по-добре планините ни, защото е повече от мен в България.
Не знам - има ли смисъл - имам десетки, а може би вече стотици фотографии от Татул, Перперек, Белинташ, Устра, Моняк (или Мъняк) и просто от Родопите, имам и много видео от там...но предвид неотдавнашните проблеми с хостинга не знам разумно ли е да ги качвам - да не претоварим ресурса. Те са с голямо разрешение и "тежат" повечко: почти всички са над 1 МВ.

преди 18 години 7 месеца #24359

antijew писа: .... интервюто на проф.Асен Чилингиров.
Само с това,което казва не съм съгласен:" Борис не покръства българския народ, а именно легализира съществуващото християнство на българите."
...

Драги antijew, на времето четох тук във форума, отговора на един монголски хан, кво шъ кае за християнството, юдеизма и исляма. Та чиляка окнал:
-Христянството, юдеизма и исляма са пръстите , а Тангра ... е ръката !
Така, че професора е прав, защото ІІ+ІІ=ІV и 2+2=4 , едното с римски цифри другото с арабски. Резултата е един и същ.
Кибик Блаже

преди 18 години 7 месеца #24360

blag009 писа:

Само с това,което казва не съм съгласен:" Борис не покръства българския народ, а именно легализира съществуващото християнство на българите."
...

Драги antijew, на времето четох тук във форума, отговора на един монголски хан, кво шъ кае за християнството, юдеизма и исляма. Та чиляка окнал:
Така, че професора е прав, защото ІІ+ІІ=ІV и 2+2=4 , едното с римски цифри другото с арабски. Резултата е един и същ.
Кибик Блаже

Азъ ти окам Кибик Блаже, че това май го бе казал Далай Лама, а не монголски хан.
Само не можах да вдяна щот съм прос чиляк, ти отричаш ли, че борис е наложил християнството?

преди 18 години 7 месеца #24361

Jordan_13 писа: Ха, а тук комунистите се ядът едни на други. овчаров е бесен от интервщто на Ели Радунчева и вижте какво казва

"Ще си изям дипломата, ако се докаже противното"

www.rodopipress.com/2007/03/14/%D0%9F%D0...5%D0%BE%D1%80%D0%B0/

Овчаров не вярва в никакви каменни фигури. Затова и спряха и сайта, понеже, ние пък му показахме, че има!

Призовавам масона-тамплиер, да изяде свидната си комунистическа диплома, да има мъжество, така, както аз хвърлих комунистическия си паспорт.

Нека запомним тези негови думи, защото някой ден, трябва да покаже, че е мъж и публично да си изяде дипломата!

Данчо прочетох туй на Овчаров :
-"...Ако някой ми каже, че по тези баири е имало хора през седмо-осмо хилядолетие, ще си изям дипломата".
Това ме подсеща да питам теб и Гусин Писков, четох някъде че Родопите са едни от най-старите планини на земята. Дали е вярно не знам, но все пак има нещо .
Кибик Блаже

преди 18 години 7 месеца #24362

Пламен Пасков писа:

Jordan_13 писа: За Орфей - има: както Омир (който целия се оказа верен) така и гроба му (ритуалния) покрай Татул, където съм бил много пъти и имам десетки фотографии.

Това, че Татул е гробница на Орфей е едно изключително дебилно заключение на професорчето Овчаров. Аз лично не съм видял никаква солидна научна аргументация от негова страна, защо това е гроба на Орфей. Той е професор и трябва солидна да се аргументира за това, дори в публични изказвания, защото аз като уж лаик по-добре и по-солидно се аргуметинрам от него. Да си чул някъде солидна аргументация за това, че това е гроба на Орфей? Да са изложени научини аргументи в някаква публикация детайлно? Или защото просто Овчаря го изстрелва в медийното пространство, ние трябва да му повярваме?

Татул е едно от централните светилища за почитане на Ден Грее (Тангра) Светилището е още отпреди тръгването на част от Българите от Балканския полуостров. Вероятно , след дълго време след това част от него е преизползвана и за други цели.
Защо ти го казвам. Обърни внимание на полусферата и местото за лягане, вътре в нея. Тя е един от важните елементи за древната почит на Ден Грее.
Полусферата, изобразяваща изгряващ и залязващ Слънчев диск е и писмен знак, който означава "Та" или "Тан".

Относно Орфей. Евридика умира много преди него. Значи малкия гроб или саркофаг, трябва да е правен преди големия :-D Още повече, тя не умира просто ей така, а става един вид "антроподемон", както се изразяват археолозите и историците - 6 месеца тя може да присъства на слънчевата земя и шест месеца в подземния свят. :-D Макар, че този термин е твърде неудачен, просто защото е от гръцки и загрозява Българската история и дух.

Второ - Орфей е разкъсан на части във вакханическото убийство, както Дионис, чието земно въплъщение е той. Аз съм на мнение, че той няма личен гроб.
Главата му е хвърлена в Марица. Това не са легенди. Ако се приеме, че това е гробът му, в Татул, то трябва да се говори за едно символично погребение.
Изобщо Орфей, ако се приеме тезата на Овчаров е един много късен исторически етап от съществуване на светилището в Татул и не е самата същност на Татул.

Аз точно това имах предвид под ритуален: символичен, празен, без реално погребан човек, защото тялото му наистина е било разчленено от вакханките.
Основание да го определят като Орфеев, а не някакъв друг, им бил дал един от артефактите, който бил арфа или на който имало арфа. Но аз този артефакт или негова фотография не съм виждал, повярвах, дето се вика, на думите на моя приятел, който тогава ни водеше.
Той обикаля повече от мене, и знае по-добре планините ни, защото е повече от мен в България.
Не знам - има ли смисъл - имам десетки, а може би вече стотици фотографии от Татул, Перперек, Белинташ, Устра, Моняк (или Мъняк) и просто от Родопите, имам и много видео от там...но предвид неотдавнашните проблеми с хостинга не знам разумно ли е да ги качвам - да не претоварим ресурса. Те са с голямо разрешение и "тежат" повечко: почти всички са над 1 МВ.

Има такава статуетка - Орфей подпрял се на обърната надолу с грифа китара. Защото според мене е китара и Орфей е свирил точно на такава, петструнна китара, наречена форминкс. Гръцките митове, говорят повече за лира. Но във същност Родопа е люлката на китарната школа въобще, а не само на духовите инструменти.

Снимките, винаги са полезни. Можеш да качиш някои от тях на tranz.it. Има начин да се качат :-D

преди 18 години 7 месеца #24365

antijew писа:

blag009 писа:

...

Кибик Блаже

Азъ ти окам Кибик Блаже, че това май го бе казал Далай Лама, а не монголски хан.
Само не можах да вдяна щот съм прос чиляк, ти отричаш ли, че борис е наложил християнството?

Но драги ми antijew , ти отричош ли че 2х2,2+2, 2 на степен 2 все Е 4 ??? Ако ще и със буквите на Сирус да ги напишеш ???
Не ми се води и тук един стар спор, кво е религия ????2 Защото Тангра, Христос и т.н. е една и съща морална и нраствена информация за хората !!!
Това , че сме древна нация е неофициално признато дори от ООн, чрез прабългарският календар !!!! Ама Сульо и Пульо окат друго това е проблем на Сульо и Пульо, не на Атанас и четата !!!!!! Разумеш пани за кво иде реч!!!
Иначе Ви чета с интерес, както винаги . Благодаря Ви момчета.
Кибик Блаже
ПП. Понеже с месеци не можех да влязна във форума, Ви бях отписал. Е, слава боге има Ви .
В момента се сетих за ръката и пръстите, та ми дойде една друга асоциация на дървото и за клоните и листата. Та листата и клоните увяхват и падат , дървото дава сокове за нови клони и листа. За това често пъти, ми е интересно да Ви следа дебатите на тема религия.
Народа го е казал "Както кравата, не бозае от телето, така и клоните и листата , не признават съществуването на дървото"!!!!! :hammer:

преди 18 години 7 месеца #24366

blag009 писа: Но драги ми antijew , ти отричош ли че 2х2,2+2, 2 на степен 2 все Е 4 ??? Ако ще и със буквите на Сирус да ги напишеш ???
Не ми се води и тук един стар спор, кво е религия ????2 Защото Тангра, Христос и т.н. е една и съща морална и нраствена информация за хората !!!
Това , че сме древна нация е неофициално признато дори от ООн, чрез прабългарският календар !!!! Ама Сульо и Пульо окат друго това е проблем на Сульо и Пульо, не на Атанас и четата !!!!!! Разумеш пани за кво иде реч!!!

Аз отричам, което е невярно! Питах те нещо, ама ти не искаш да отговориш точно и ясно, а ми се правиш на математик.
И пани можеш да викаш на някой от родата си! На мен не! Аз съм Българин!

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.