Древнобългарският календар
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
"Божие откровение въплътено в човешка наука." Като всяко нещо, което са правили древните ни предци. Българите!
Аз лично смятам, че е близко времето, когато ще възстановим отново българският ни календар. Защото Времето ни дава възможност в Саракта да се извършват свещенодействия. Точното време е толкова важно, както точното място и точната символика.
Сравнителна таблица е дадена тук
Полезни и достойни за уважение отговори на зададените от теб въпроси би могъл да получиш от книгите на Димитър Съсълов:Astronomer писа: Ясно е, че той е най-древният, най-точният и всичко най в положителен смисъл. Друг е въпросът, който ме вълнува, а изобщо не съм проучвал въпросите с въпросния календар.
Предполага се, че е напревен някъде около 8 хил години пр. Хр. или там някъде. Въпросът е, как българите сме направили календара след като са нужни няколко хиляди години за целта, само като време, да не говорим какви знания, посветеност и т.н., защото каквото и да си говорим, това да правиш календар означава страшно много мъдрост, знания, умения, знаеш къде си във Космоса, как се движат телета и т.н., което е нещо велико. Въпросът е календарът дали има някакъв божествен или извънземен произход или чисто научен за онова време.
Българите отпреди две хилядолетия и
Пътят на България
www.helikon.bg/books/author/9927/
За съжаление лицензите на книгите в този линк са твърде бедни...от тях не се разбира духа на този безценен труд и заряда който носи за поколенията БЪЛГАРИ.
Заедно със "Славянобългарска история за българския народ, царе и светии и за всички български деяния и събития" на Иеромонах Паисий Хилендарски, "Пътя на България" от Димитър Съсълов е Свещената книга на българския народ.
(из книгата на Д.Съсълов "Пътят на Българите отпреди две хилядолетия"
стр.188;глава 7:Звездоведство и Времечислене
Съгласен съм, че Българският календар е Слънчево-Юпитерски и е най точният,
но искам да уточня нещо относно Книгата Енох спомената от Йордан_13.
Йордан_13 написа:
„Изброените черни и бели квадрати (шахмат), достигат числото 365, а самата триъгълна форма на "олтарите" говори вече за Троичното начало, което дава правото да се отвори "небесната порта" и да се премине през нея. Процес, описан много добре в "Книгата на Енох".”
В книгата на Енох за движението на небесните светила се споменава за осем врати/порти, четири през които Слънцето започва своя ход и четири през които го завършва. И най-важното, Енох никъде не е писал, че през тях се преминава. Ако Енох беше описал преминаването през „небесните порти” би трябвало да посочи къде ще се озове преминаващият.
Книга на Енох:
"3. Видях четирите врати, през които Слънцето започва своя ход и други четири порти, през които то го завършва.
……………………
27. Следователно вървежът на Слънцето определя дължината или краткостта на дните и нощите през годината, която има 365,6 дни.
28. Такъв е законът на движението на Слънцето. То последователно върви напред и се връща назад, тъй като Земята обикаля в кръг около него. "
Йордан_13 написа:
„И така тези два взаимопротичащи процеса на вътрешното и външното, довеждат до една проста необходимост, да се създаде ключ, който да отключва небесните порти и осигурява пътуването през времепространството. Това трябва да стане през Слънцето, което управлява и Времето. Затова се налага консолидация на много бройните му лъчи ( Магура и Байлово) в седемлъча, за да се премине през седемте порти и съответно да се разключат и седемте чакри, които движат времето. Всеки лъч придобива символ, който вибрира с пулсациите на всяка чакра и всяко едно фино енергийно поле.”
За необходимост от ключ, с който се отключва нещо /в случая „небесните порти”/ пишат херметиците. С идеята на Йордан_13, че трябва да „се премине през седемте порти и съответно да се разключат и седемте чакри, които движат времето” не съм съгласен. „Небесните порти” не са били никога заключвани! От позицията на човека тук на Земята „портите” до центъра наречен Космическия Разум НЕ са седем. Времето не е присъщо само за нашата Слънчева система, то е присъщо за цялата Вселена. Много е важна отправната точка за разсъждения. От гледна точка на Микрокосмоса или от гледна точка на Макрокосмоса!
Книгата, в която ясно е написано, че нашето Слънце е портал към другите измерения се казва „Ти си това” на Румен Чорбаджийски. Авторът преди шест години е описал в нея целия процес. В книгата конкретно е казано, кой може да премине през Портала Слънце и в кои измерения ще попадне, ….. но в тези измерения следва друг Център/Портал/ по пътя към ………и т.н.
Така че Енох не обяснява в книгите си, преминаването в отвъдните светове през „небесната порта” нашето Слънце! Описанието на това преминаване през Портала-Слънце, който иска може да прочете в книгите на Румен Чорбаджийски и на тези линкове към форума „Ти си това”:
forum.tisitova.com/viewtopic.php?f=3&t=1...f6dba9933493d2628e0f
"Предполагам, че през годините си развил способности и си джиткал насам-натам из дебрите на Космическото съзнание. Ще ти дам насока. Избери си ден и излез от тялото си. Мини през слънцето, този път ще те отведе в световете на Манас.
....
Мини през центъра на Манас. Този път ще те отведе до световете на Брахман. Не след дълго ще го видиш.., няма как да пропуснеш този невероятен поглед, който е навсякъде. "
forum.tisitova.com/viewtopic.php?f=3&t=1...493d2628e0f&start=10
"Хайде да се върнем към Звездния човек, за когото писах в книгата.
Какво казвам там? Казвам, че всъщност нашата слънчева система представлява една огромна чакра /като чакрата на био-енергетиците/. Още казвам, че както 9-те степени се въртят около своя център st 0/нула/, така и планетите обикалят около своя център Слънце.
В човека има пет нули или това са центровете на Прана в нас.
В Звездния човек също има пет нули, но в книгата казвам, че това са звезди като нашето слънце.
Когато будното съзнание започне да пътува, то преминава през своя център – в случая това е нашето слънце. Оттам може да отиде в друга подобна слънчева система като нашата.., на която да има някакъв живот… Но тази слънчева система пак ще е в Звездния човек… "
Идеята, че Слънцето е Портал към отвъдните светове, досега съм срещал единствено в книгите на Румен и затова Йордан_13, ако си чел на други места за преминаване през Портала-Слънце, ще се радвам да приложиш линкове т.к. темата много ме интересува.
С приятелски поздрав!
Виж, излишно със себе си, не ни занимавайте. Само, ако е за нещо конструктивно, тогава може. Направи реклама на форума на Чорбаджака, бъди рад, пари няма да ти искам. Обаче, настоявам Чорбаджака да не се върти край нашите древни светилища, особено край Долно Черковище. Говоря конкретно за Кара куз, Аул кая, Саръ кая и Кован кая. Не стига, че един еврейски идиот, повикан от един нашенски идиот ги ровят и са направили пещерите дър-перян, за да се окичат със слава и да се правят на тежки, след това, ами и вие брахмано-индуистите. Това са древнобългарски светилища.
Та, като говориш за Слънцето като Портал, това е изобразено на Кара куз. И на Татул.
Чудно ми е, защо трябва да съм чел нещо, за да го цитирам след това и да се правя на умен, позовавайки се на авторитета на друг? Не мислиш ли това, за твърде безсмислено? Мога да ти покажа някои неща.
Ето виж и сам си прецени, кое е верно и кое - не
www.voininatangra.org/modules/xcgal/albu...hteto%20Kamenica.jpg
www.voininatangra.org/modules/xcgal/albu...10002005_0347091.jpg
www.voininatangra.org/modules/xcgal/albu...serpics/S7000005.jpg
Нямам много време да се занимавам с тая тема, трябва да довърша един ден Щутград и след това мегакомплекса край Долно Дряново. Нямам време за празни дискусии.
Ето и аз съм го написал.
Не смятам за удачно тук да се обсъжда това дали ползваме правилно или не, някои понятия от гледна точка на индузима и брахманизма. Тези доктрини, когато се позоваваме на тях, за нас са просто услуга, не ние сме им в услуга и те да ни държат сметка. Да сме наясно.
Ако държите да си изложите мнения или да предизвикате дискусия за "Слънцето като портал", Мен, може да си отворите отделна тема.
Аз не смятам много да говоря по тоя въпрос, не и днес.
www.facebook.com/group.php?gid=138830043878
МОЖЕ И ТУК -
balkan1.blog.bg/technology/2010/01/18/by...iiat-kalendar.474831
ОТ КОГА СМЕ НА БАЛКАНИТЕ? -
balkan1.blog.bg/politika/2010/07/03/ot-k...-na-balkanite.571532
Ако правилно съм разбрал, значи сега сме 7514 година по календара с маймунките който си направил, така ли? Само питам, щото ние тук на Еднажден си честитихме 6778 година на барса. Точно по БЪЛГАРСКИЯ календар. Може пък и да сме се заблудили, кой знае...Годините преди настоящото летоброене в българския календар са 5504
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.