ЧЕСТИТ ПРАЗНИК БЪЛГАРЧЕТА !!!???
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
И ЗАТОВА ПОЛОЖЕНИЕТО, СЕГА Е СТРАШНО, МНОГО СТРАШНО.
НО, ВИЕ НЕ СТЕ ВИНОВИ СЪВСЕМ !!!???
Надежда , ако случайно съм те засегнала ИЗВИНЯВАЙ,не е нарочно!!!Nadejda писа: НА ВСИЧКИ СА ВИ СТРАШНО КЪСИ СИДЖИМКИТЕ
И ЗАТОВА ПОЛОЖЕНИЕТО, СЕГА Е СТРАШНО, МНОГО СТРАШНО.
НО, ВИЕ НЕ СТЕ ВИНОВИ СЪВСЕМ !!!???
![]()
Но... все пак Блаже ВЯРВА ... ВЪВ "СЪРЦЕТО НА ДАНКО"-имаше такъв разказ от Максим Горки.Явно ние българите си падами малко по САДО-МАХО
-"Последните думи на ”лудия гений” Генко Генков
05 март 2006 /
"Размишлявам за България", промълвил за последно големият български живописец и дисидент Генко Генков, който ненадейно си отиде на 3 март 2006 г.
Това разкри дъщерята на художника Евгения пред Дарик като обвини лекарите за смъртта на баща си. Според нея те не направили необходимото, за да се преборят със стомашния кръвоизлив, който сполетя 83-годишния художник (страдащ и от сърдечно-съдова недостатъчност). Ученикът на Дечко Узунов, един от най-самобитните наши художници, бе известен като ”Лудия гений” заради храбрите си изказвания срещу конюнктурни художници. (Заради това той престоя и известно време в Белене.) Генков експериментира през целия си живот - обработва платна с пясък, третира маслени бои като акварел . 2 седмици преди да издъхне той откри за първи път след 1993 г. самостоятелна изложба в СКГХ. Там показа най-добрите си картини - портрети и пейзажи, рисувани с акварел и масло. Поклонението е на 7 март."
Това е Наде БЪЛГАРИНА !!!! Аз,Ти ... абе виж мотото на ФОРУМА за Тангра!!!!
Без АЗЪ-сме за никъде-НЕ ЗОМБИРАНЕ,А ПЛОМБИРАНЕ!!!!!
БЪДИ ЗДРАВА НАДЕЖДА
БЛАЖЕ
Елтимер благодаря , Но нали това е ВАЖНОТО да знам МИНАЛОТО си.Нали това искат някои , ДА изгубиме ориентира . Казваш сега е страшното - едва ли ... Страшното беше до 62 г. на м.век.Когато нашите БАЩИ И ДЕДИ са се чудили КАК ШЪ ОЦЕЛЯВАМЕ ОТ ТАЗ МЕСОМЕЛАЧКА?????Виж за мен по важно е СЛЕДНАТА МИСЪЛ:Елтимир писа: Блаже, тебе никой не може да те зомбира, Българино! Обичаме ти, ти си един от нас. Обаче не говори за минало време, братле, говори за сега. Сега е страшното, Братко!
-"Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!! "
Четох го някъде из форума. Както твоята мисъл:
-"Нека винаги има съгласие между мислите ви, но никога еднаквост!"
Както виждаш ПРОСТИ мисли , НО с голям заряд!!!!!
Така,че БЪЛГАРИНА винаги с право ока "АБЕ БИЛИ СМЕ И ПО-ЗЛЕ"!!!
ЕХ, БЛАЖЕ, БЛАЖЕ,
БЛАЖЕН ДА СИ МИ КАКИНОТО,
ТИ ПОНЕ СИ ЧЕЛ РАЗКАЗЧЕТО
ЗА ДАНКО И СИ ЗАГРЕЛ
ЗА КАКВО СТАВА ДУМА.
НЕ Е ВАЖНО,
ДАЛИ СЪМ СЕ ОБИДИЛА ИЛИ НЕ,
АЗ НЕ ПИША ЗА СЕБЕ СИ,
ВАЖНО Е, ДА ИМА ИСТИНИ,
ХОРАТА ДА ПОЧНАТ ДА ГИ ОСЪЗНАВАТ
НИЕ БЪЛГАРИТЕ ВСИЧКО СИ ЗНАЕМЕ ДЕ,
НО ТРУДНО ОСЪЗНАВАМЕ,
НО ВЕДНЪЖ СТАНЕ ЛИ ТОВА,
ЩЕ СТАНЕ ЕДНА
МЪТНА И КЪРВАВА,
ЩЕ ИМА ДА БЕГА ДЯВОЛА
ТА ЧАК ЩЕ МУ ПОДСКАЧА ГЪЗЕЦА,
ПО НАНАДОЛНИЩЕТО КЪМ ПЪКЪЛА.
МЕЖДУВРЕМЕННО, В ТВЪРДЕ БАВНИЯ ПРОЦЕС НА ОСЪЗНАВАНЕ,
МНОГО НАРОД ЩЕ ИЗГОРИ, КАТО ХУДОЖНИКА, КОЙТО Е САМО ЕДИН ОТ ХИЛЯДИТЕ.
В ТАЯ ВРЪЗКА ЦИФРИТЕ СА УЖАСЯВАЩИ, ТОЛКОВА УЖАСЯВАЩИ, ЧЕ ВСИЧКИ УЖАСЕНО СИ ЗАТАВАРЯТ ОЧИТЕ.
БАЛАКАНСКИЯТ ЛЪВ НЕЩО ЗАПРИЛИЧА НА ХВАНАТА В КАПАН МИШКА, ПРИ ТОВА ЛАБОРАТОРНО-ЕКСПЕРИМЕНТАЛНА.
ЕХ, БЛАЖЕ, БЛАЖЕ,
БЛАЖЕН ДА СИ,
АКО МИСЛИШ И ПРАВИШ
ДОБРО ЗА НАРОДА СИ.
АКО ЛИ НЕ, ЗНАЕШ, ЧЕ
С ЧИЧО ДЯВОЛ
ЩЕ СЕ ТЪРКАЛЯШ НАДОЛУ
ПО НАНАДОЛНИЩЕТО
ТА ЧАК В ПЪКЛОТО
Как мислиш през 1396 г. и през 1944 г. на ДВА ПЪТИ В БЪЛГАРИЯ СЕ СЛУЧИ ТАЗИ ПОЛОГЛОВНА СЕЧ!!!!!! Пък и Наде като те чета , си ГОРЕ-ДОЛУ веща в тез неща и знаеш ,че НАЙ-ТРУДНО Е КАРМИЧНОТО ПРЕЧИСТВАНЕ НА ЕДИН НАРОД???? Според мен наистина СМЕ оцелели , ЗАЩОТО СМЕ ДАВАЛИ НА СВЕТА ИНФОРМАЦИЯ И ПАК ИНФОРМАЦИЯ!!!!
Така,че за мен са ВАЖНИ духът , вярата и смеха в ЖИВОТА!!!!
Иначе още като малък съм се чудил за произхода на името ДАНКО-знам че не е руско или еврейско.Пък и историята на Данко е едно повторение на 40-год.поход на евреите в пустинята.Не забравай че доколкото имам информация Горки си е евреин-хазарен - 80%с българско потекло и т.н. БРАТЧЕД един вид
Както виждаш на някой им идва малко твърде силно, моето писане.
Какво да правиш, слаб стана народо не мой да пие силна ракия.
За всички съм много силно горчиво-сладникаво хапче, едва ме преглъщат или хич биля. открай време. Ха,ха,ха
_______
_
enkade.blogspot.com/
Първо да ти кажа за мен въобще не е важно какъв произход има името, а какво символизира, поради простата причина, че правя всичко възможно да съм извън матрицата и да нямам преди всичко никакви ограничения в мисълта.
Много е странно все пак, че дори когато матрицата не ги принуждава хората, те вече по навик сами си слагат ограничения и вериги.
Мен не ме притеснява никоя раса, дето върлува по земята, а само действията на хората. В момента в който отречеш някоя раса, ти вече влизаш в рамките на матрицата тотално.
Щом Великият създател ги създал, значи така е трябвало. А, както казват езотериците, за да има изкачване на човечеството по стълбицата нагоре към усъвършенствуването, дори и да нямаше евреи, рептили и масони и Илюминати, щяхме сами да си ги създадеме.
Темата е много дълга и езотерична, както и кармата.
Цял живот ми беше слабост огромна, четенето и трябваше да стана младо девойче над петдесетака, че да стигна до езотериката, която в момента, най ме интересува.
Трябваше ми и половин век, за да открия, кой ми е дирижирал живота и света, но по-добре късно, отколкото никога и не се сърдя на другите, че им е много трудно да включат на правилната вълна, мака р и да фърлям къчове.
Това е страхотен процес, който минава само през страдания, наистина нещо като да преминеш през пустинята без вода. Но си заслужава, големите страдания донасят и големите истини.
Въпреки нечовешкото психо-терор напрежение, на което съм подложена денем и нощем, въпреки всичко съм готова да се смея и правя смешки. Така се опитвам да смекча както за мен така и за другите твърде трагичните теми, които обикновено разисквам.
Нали така, светът е оцелял, защото се е смял !!!
Вечно съм се захилила и хората много трудно вярват, че на мен може да ми има нещо и така от край време, но аз бях най-зле между всички, а най засмяна.
Това май значи, че всичко е въпрос на дух, много дух и непобедим.
Най-важното е да не те е страх от никой и за нищо да не ти пука.
Аз успях да стигна почти тази фаза.
Ох, защо напоследък, много ми се стреля ?
Я, да му ударя един откос със снайпера, за отпускане.
Не мога да стрелям с оръжие, но със думи целя точно в целта, без грешка.
Фърчи дреп и перушина !!!???
Ха,ха,ха!
Ех, Блаже, Блаже,
Блажен да си
ти пожелава кака ти.
Наденцето или
ДАНКО
Дори и Данко да е бил евреин или името му, незнам, нищо не може да зътъмни светлината, с която е осветил пътя на заблудените със горящото си сърцето.
ПРОСТО ИСТИНСКИ ЧОВЕК Е БИЛ И САМО ЛЮБОВТА ГО Е РЪКОВОДЕЛА, ЗА ДА ИЗВЕДЕ ДРУГИТЕ ОТ ЗАБЛУДАТА И СТАНАТ ИСТИНСКИ КАТО НЕГО.
В ТАЗИ ИГРА НЯМА РАСИ, ИМА САМО ЛЮБОВ КЪМ БЛИЖНИЯ, КОЯТО ЕДИНСТВЕНО МОЖЕ ДА СПАСИ СВЕТА.
ВСЕКИ, КОЙТО СЕ Е РОДИЛ НА ТАЗИ ЗЕМЯ ИМА ПРАВО ДА ЖИВЕЕ НА НЕЯ.
ВСИЧКО ОСТАНАЛО Е ЗАГУБА НА ВРЕМЕ И ЖЕРТВИ И СТРАДАНИЯ И ПАК ДО ТОВА ОТКРИТИЕ НАКРАЯ ЩЕ СЕ СТИГНЕ ПРЕЗ ПОЖАРИЩАТА И КЪРВИЩАТА.
Е АТОВА Е, ПАК СЕ ОТПЛЕСНАХ.
БЪДИ БЛАГ ВИНАГИ.
Кака ти.
Искам да споделя нещо по следните ти думи:
Любовта към всичко не е причина да слагаме всички в един кюп.В ТАЗИ ИГРА НЯМА РАСИ, ИМА САМО ЛЮБОВ КЪМ БЛИЖНИЯ, КОЯТО ЕДИНСТВЕНО МОЖЕ ДА СПАСИ СВЕТА.
ВСЕКИ, КОЙТО СЕ Е РОДИЛ НА ТАЗИ ЗЕМЯ ИМА ПРАВО ДА ЖИВЕЕ НА НЕЯ.
Любовта не е инфантилност и слабоумие.
С други думи може да обичаш врага си, но нима не бива да обичаш свободата? Може да обичаш насилника си, но в името на любовта ще му теглиш куршума, когато заплашва свободата ти.
Ето виждаш ли - грешката ти тук е същата като в горния цитат. Със снайпера не се правят откоси. Снайперистът не се прицелва във всеки враг. Той внимателно подбира кого да удари, с което може да реши цялата битка само с един изстрел.Ох, защо напоследък, много ми се стреля ?
Я, да му ударя един откос със снайпера, за отпускане.
Лесно е човек да мисли, че плод на любовта са всички приятни събития и проявления, като слънчевото време, усмивката, протегнатата ръка. Но не по-малко важно е да видим как се проявява любовта чрез земетресението и ръката стиснала меча.
Любов може да има само между двама души. Всичко друго е... нещо друго.Nadejda писа: ЛЮБОВ КЪМ БЛИЖНИЯ
-Забравила си кво е ВРАЧАНСКИ МУЗЕРВЛЪК ?????Като те ЧЕТКАМ по диагоналчето-ХЕМ те е крепилО,ХЕМ си го забравилО ЧУДОТО ВРАЧАНСКО-МУЗЕРВЛЪШКО??????ТЦТЦТЦТ , ЯЯЯЯЯ СЕ СТЕГНИ МОМЕ , И ИМ ПОКАЖИ КВО ЗНАЧИ ВРАЧАНСКИ МРАМОР?????? Иначе ТВОЕТО става - ХЕМ БОЛИ,ХЕМ СЪРБИ ... ДРАГО МИ Е?????
Лъжеш ,че едва отскоро си се запознала с ЕЗОТЕРИЯТА(или там както го казват).НЕ ЗАБРАВАЙ ТЯ(ЕЗОТЕРИЯТА) Е СТРАНИЧЕН ПРОДУКТ НА ВРАЧАНСКИЯТ МУЗЕРВЛЪК?????Чисто и просто КОГАТО за пръв път си ЧЕЛА нещо подобно -ТЕ Е НАЛЕГНАЛА ДЕТСКАТА НОСТАЛГИЯ?????Така,че и ТОВА го има в живота-мислиш че е нещо НОВА , а то е ЛЮБИМАТА детска парцалена кукла от детството.Пропита с най- чистите мечти и желания , КОИТО си имала някога + врачанският музервлък??????
Така,че Наде НЕ МУ се бой ако в един момент ОСЪЗНАЕШ , че това е ДОБРОТО СТАРО ВРАЧАНСКО МУЗЕРВЛЪЧЕ( 90 % истина , и ВРАГО се пързаля НА ДОЛУ ПО 10 %)????
В момента си на ЕТАПА- ПРИПОМНИ СИ МАЦЕ?????Не МУ се бой най-страшното е зад ГЪРБА ТИ!!!!!!
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.