Г. Н“: Преводача превежда:
Дъщери на Въведението
Й. С./Г. Н.: Да, така го превежда, но не е. "Керяшен", това на руски, би трябвало да е "кръстен, покръстен" или "покръстени момичета", сиреч," християнски девойки", би трябвало да е буквалния, вулгарния превод, Георги, но не е и това, защото тези волжки българи, смятат, че като са покръстени в християнство, тенгрияни, а те са такива, са отделни от мюсюлманите във Волжка България, и представляват отделен народ "керяшени". Иначе, няма никакъв смисъл, името на песента, да е "християнски момичета", просто дори клипа няма общо. Та, аз гледах специално филм за тях (
) Те са тенгрияни, приели са християнството проформа, буквално проформа, просто им личи, за да се отличат от мюсюлманските си събратя, които сега ги наричат "татари", те "керяшени" или "керяшен татар" и се смятат за отделна народност. Макар че, тенгриянството би им свършило много по-добра работа в тази посока, но явно и то не е могло да опази българското самосъзнание в тази преса в Средна Азия. Та, "керяшен къзларъй", требе се разбира точно така "керяшенски девойки"

)) хахахахаххаа, странно, но факт! Разбира се, можем да приемем това за поредното магическо самоназвание на българите, за което говори Фархат, когато обяснява етнонима "трек/тюрк". Това магично самоназвание, би ги предпазило от арабското влияние, което прониква през исляма и е налазило мюсюлманите, волжки българи, а чрез приемането на православието, но с православна обредност на българкси тюрки ги предпазва от руснаците и русификацията. Великолепна змийска извивка, бих казал са направили, имайки впредвид жестоката преса, на която са подложени в Средна Азия.
Защото виж, в коментарите под песента, при някои го има българското самосъзнание "Юрий преди 4 месеца: "Мин керяшен.Мы булгары! " Превод: Мин (Аз), керяшен - керяшен. Ние сме българи! или "Аз съм керяшен. Ние сме българи!" Та, като гледам Марина и Алина, аз виждам две безкрайно жизнерадостни български девойки и излъчването им и жестовете им и усмивките им са български! Нашите жени, тук, вече не са такива!