Група "Грай"... Какво да ви кажа, групата ме грабна веднага с песента "Песен за мъртвата вода"
;
с много якия фолк метъл от последния им албум "Пепел", с много яките мадами Ирина и Алия

(за нищо на света, не ги давам на никого)

С много вдъхновяващото им сценично излъчване и поведение, особено това на Ирина, с яката куфня с тия руси коси, които създават една истинска феерия на сцената. Разбира се, тази група съществува доста отдавна, има немалко албуми, но мен лично ме впечатли много "Пепел" (не, че другите са лоши, напротив). Албум, с който те излизат от руската фолк тематика и навлизат в областта на тенгриянската мистика.
Те, доста ми набиваха на руснаци и само флейтата/кавала на Алия ми говореше, че нещо не е наред

Да, не е наред, защото всичко е наред. Групата се оказа от град Часов Яр (Набережние Челни) във Волжка България. Може би, част от членовете й са руснаци, родени там, но... явно е, че самото място си оказва влияние. Така виртуозното свирене на Алия на флейта/кавал и особени му мелодии, които ме докосваха, си намериха своето обяснение!
Поступь зимы (live video) Флейтата на Алия, тук е магическа и в абсолютен синхрон с китарните дисторшъни

))
Марь (lyric video)
Мёрзлым саваном (lyric video)
Крепость ("Fortress", live in Moscow, 22.10.2021)
Уходи далеко горе
Наяву (интро) / Тень ("Awake" / "Shade", live in Moscow, 22.10.2021)
Обнимая бурю