Плачът на липите 29 юни, 2021, град Пловдив

преди 5 години 1 месец #57114

anti666 писа:

anti666 писа: Преди време цигани отсякога Драгановото дърво, един гигантски дъб в землището на селото ми, където някога лятото генерации подред са правили защитни ритуали против градушка и за дъжд (Пеперуда, Джерман). Мой приятел ми е разказвал като малък, че дори попа се е включвал и като го направят при засуха още докато са там Чулман пуска дъжда. Дъбът вече го няма и няма какво да защитава селото. Сега ми ядат кура.. Така и в Пловдив. Тераформация по израелски тип, нали обичат полупустиня семитите. Вчера беше 38 градуса, след някоя годинка 45 град ще е новото нормално.

Цялата реколта в селото днес бе унищожена от град с големината на орехи. Земята побеля като от сняг. Възрастните казват, че такова нещо не са виждали. Аз не се учудвам, въпреки че и моят труд замина. Не са го виждали, защото в имало пазител на селото. Това е положението. Днес в Северна България, утре навсякъде.

Продават противоградушкови покривала, те са едни такива, тъмнозелени на цвят. Аз си взех, но ен смятам да ги слагам, за да не дразня Кубар Баръс. Така или иначе, ние трябва да си изсърбаме попарата и изпием докрай горчивата чаша. Другият вариант е да се изгради Аратеб, който да замести Иске Дума.

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 5 години 1 месец #57115
Сега се вайкат гледам по новините заедно с кмета защо така стана. Ами стана. И ще става още по-зле. Кубар си взема своето заради Драгановото дърво на регионално ниво. Заради действията или бездействията на жителите там.
А на национално? Дава ли си някой сметка какво ще се случи. И защо все още не се е случило? Аз мога да ви кажа, но няма да хареса на много хора. Не се е случило, защото нас, малцината тенгрияни все още ни има. И все още не сме вдигнали ръце...
И краят на Забраненото време ще приключи не с възстановяването на Саракта, а с приключването завинаги на България.

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.