"Какво представлява символът IYI"

преди 17 години 9 месеца #33087
Това го водят, култура Накада I в Египет

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 17 години 9 месеца #33088

2DHades писа:

ili писа: Бих искал да науча какво представлява символът IYI. Регистрирах се днес на този сайт по препоръка от приятел.

Предварително благодаря.

Най-общо - символ на Саракта(старата и изконна българска държава съчетаваща в себе си Тенгрианството+Българското). Тоест, знак на българската държавност. Оттам идват и други тези- знак на Тангра или на рода Дуло. Оттам нататък идват и по-комкретните обяснения като например за триединосъщието.

То първом е единосъщие на три неща, иначе щеше да се изобразява само Y. Двата странични стълба не са случайни и подчертават, именно това.
Иначе обяснението на Алтимир е само за символ на Саракта, и за нищо друго. Изхожда се от факта, че се поставя само върху сгради или камъни, демек, това построеното, наше си е, Българската държава е... Но де факто, със снимките, доказвам, че не е само върху това, а и върху свещените съдове.
Аз съм на мнение, че това е триединосъщие - Бог, Цар, Отечество, по днешному, Бог, Кан, Саракт, по нашему.

Хадес, в подземния свят, има ли го тоя символ?

преди 17 години 9 месеца #33089
е да де ама това не е ли съвпадение графично само с Египет и така нататък, как да разбера със сигурност, има ли доказателства, искам със сигурност да кажа утре знам или незнам, много е противоречиво май засега, но горе долу усещам накъде отиват работите

преди 17 години 9 месеца #33090
:) Не анализираш добре ника ми.
След като Канът и Богът се съдържат в Саракта не е ли по-добре да се знае, че е знак на Саракта. Също така имах в предвид, горе, че по-важното е значението, а не че са 3 нещата. Иначе ясно, че имаш предвид
Бог - Саракт - Кан
I - Y - I
Не отричам нищо, което каза.

преди 17 години 9 месеца #33091

ili писа: е да де ама това не е ли съвпадение графично само с Египет и така нататък, как да разбера със сигурност, има ли доказателства, искам със сигурност да кажа утре знам или незнам, много е противоречиво май засега, но горе долу усещам накъде отиват работите

Няма графични съвпадения, а разпространение на символа в определени географски широчини и отразяването на неговите аспекти в различни области на живота. Ето тук, пък е дадено космогоничното действие на символа - разделението на Небе и Земя, описано и в Книга Битие

преди 17 години 9 месеца #33092

2DHades писа: :) Не анализираш добре ника ми.
След като Канът и Богът се съдържат в Саракта не е ли по-добре да се знае, че е знак на Саракта. Също така имах в предвид, горе, че по-важното е значението, а не че са 3 нещата. Иначе ясно, че имаш предвид
Бог - Саракт - Кан
I - Y - I
Не отричам нищо, което каза.

В Бог се съдържа всичко. Без Бог, няма Саракт, няма и Кан. Саракта изразява Божието присъствие на земята, а Саракт без Бог и Кан, те това наричаме днес "република".
Триединосъщието, не е християнски символ, макар, че е основа на тяхната догматика, той е изключително много по-древен. Така, че няма смисъл да се страхуваме от тази дума или да смятаме, че християнизираме обяснението.

преди 17 години 9 месеца #33093
не е ли твърде абстрактно да се мисли че всички тези изображения са IYI, много ми е трудно така, явно не съм подготвен за това

I Y I

не е ли първо "наместник на Бог" после да е Бог в центъра и в края обществото.

горе сте писали че Y е обществото, все едно без общество няма Бог

преди 17 години 9 месеца #33094

ili писа: не е ли твърде абстрактно да се мисли че всички тези изображения са IYI, много ми е трудно така, явно не съм подготвен за това

Никак. Отново ти казвам прочети следната статия
www.voininatangra.org/modules/xfsection/...le.php?articleid=175
специално в раздел Митология на Тенгрианството. Тогава може би ще се доближиш повече до разбиране за какво ти говорех.

преди 17 години 9 месеца #33095
не е ли първо "наместник на Бог" после да е Бог в центъра и в края обществото.

горе сте писали че Y е обществото, все едно без общество няма Бог
Мисля, че поправихме, това объркване. Без Бог няма общество.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.