За виртуалния Саракт
За мен целта на Саракта не е постигане на съвършенство. Целта е постигане на равновесие между свободните и поробените души на Земята.
От това по-точно няма как да се каже!Браво!
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
За мен целта на Саракта не е постигане на съвършенство. Целта е постигане на равновесие между свободните и поробените души на Земята.
Съществуване на поробени души е недопустимо, а целта да се поддържа каквото и да е отношение между свободни и поробени души е престъпление.
Можем обаче да очистим собствената си къща. Или поне да пробваме. Грешно е да се месим в чуждите работи.
Както писах по точка 6 - международните отношения трябва да се свеждат до търговия и туризъм, а не да оправяме на другите нации демокрациите или подобно. И това има връзка с казаното в послеписа ми.
Лошото и доброто съществуват като едно цяло. Това, което сме длъжни да опитаме е да подобрим нас самите и нашето общество, защото ние живеем в него и нашите деца живеят там. Но колкото и да го подобрим няма да е на 100%.
По света от стотици години се наблюдава превес на мракът и мъката, за сметка на щастието. За това ако постигнем равновесието, то това ще е велико. По нататък - Божа работа.
Не може един да се товари с отговорността за всички. Ние първо да покажем, после вече от тях зависи, не е наша работа чуждата воля. Намесата е задължителна, но само ако ти е в къщата или обществото - ако е част от теб.
Та за това не е престъпление, пресилени са ти думите мисля. Дори ако подобрим България и живота на българите пак няма всички да са доволни, но начинът ще е на показ, призивът ще е отправен, ще сме допринесли с нещо.
П.П. Писал съм постигане, а не както ти го казваш поддържане - думи с различен смисъл, казвам го без да се заяждам на тема понятия.
Бъди сигурен, че стигне ли се до равновесие останалото от само себе си ще стане по-добро.
Това съобщение е редактирано от buden на 6.11.2008, 8:05
Съществуване на поробени души е недопустимо, а целта да се постигне и поддържа каквото и да е отношение между свободни и поробени души е престъпление.
И пак да се върнем на миналото ни. Някога при влизането в свещените граници на Саракта е писано "Добре дошли. Тук всеки роб е вече свободен човек". Затова са се стремели да бъдат българи и печенези са се биели по гърдите "булгар". Представете си Византия, където е имало робовладелство и една свободна България до нея, чиято мощ все повече се разраства. За пъри път след унищожението на Саракта през 865г. в нарочен декрет Борис-Михаил споменава за робство "Всяко село, където има капище и практикуват старата вяра да бъде унищожено, а жителите му, продавани през девет земи в десета като роби"
Написаното в "Колобар" за поробването е верно. Това е и моралния кодекс на Тенгрианството. Именно оттам и робството е било непознато в Саракта. Просто няма как, след като това е бил най-важния морален кодекс и то за самите законодатели. Душа душа да не поробва. Всеки българин от дете е бил възпитаван в това.
ПС. Затова твърдението на Димитър, че сме секта е кощунствено. Бъди така добър да го махнеш. Сам знаеш за коя тема става дума
Темата е достатъчно сериозна за това моля опитайте се да си представите идеите ясно и недвусмислено.
Един нов участник ще попадне на тази тема и нищо няма да разбере...Хем сме били за Държава на духа, хем пък целта била за равновесие с поробени души. Логично ще се запита тази държава на свободния дух ли е или на какво...
Не приемайте моите коментари като заяждане, а като молба за изясняване на важни позиции.
П.С. - А онази тема в която сравних модераторските действия с тези на сектански ръководител, може да я изтриете защото след намесата на модератора тя загуби своя смисъл, ограничени дискусии не ме интерисуват.
Защитата на Истината не е сектанство, нито е догматизъм. Темата не загуби своя смисъл, а придоби нов смисъл - верния. Смисъл може да е загубила за хора, които не са съгласни. Нима смяташ, че съхранението Името на Българския Бог е ограничена дискусия? Това е първата точка от целите и задачите на Саракта. Защото твърде много се навъдиха всезнайковци - историци, филолози, аскети, йоги, гурута, които почнаха да третират въпроса, Български Бог ли е Ден Грее, не е ли, защо пък е Ден Грее, а не Таунгри, защо е Бог, не е ли пък човек? Виж, аз смятам, че ще се стигне до въпроса един ден да се пита: крава ли е Ден Грее, и ако е крава, дали е свещена или не.
Затова ви казвам: БЕЗМИЛОСТНА СЕЧ! Всеки опит да се извършва покушение, ще завършва с това. Наричайте ме, както си искате - диктатор, сатрап, душегубец, ангел-губител, сатана, сектант и т.н, въобще не ми дреме, ще бъдете посичани безмилостно и безпощадно.
Съвсем ясно е, защо индийските "гурута", търсят във всяко нещо "аватара', а не търсят Парабрахман и то без форма. Защото е необходимо в своя ашрам да бъдат девето въплъщение на Вишну. За тях Бог е човек. Това е образа на гуруто, мъдреца, аскета. Макар, че в свещените им книги, примерно написани от колобър Панис - Упанишадите, както и във Ведите е съвсем ясно казано: "Парабрахман няма форма", още повече, че колобър Боян им каза на китайците: Тао е без форма, безименно е началото на небето и земята". Какво искаме повече? Да ни го каже, и някой съвременен пандигаш, за да кажем, че е верно? Аз ви питам: 'Къде отиде Тиен? Къде отиде? Създадоха от него Поднебесна империя, за да си развяват байрака стотици школи по бойни изкуства, в които всеки е голямата работа. Къде отиде Брахман? В ашрама. За да може някой да стане гуру и да има хиляди последователи. Не изменяйте съдържанието, за да му придадете форма!
В Българина е Истината. Не се вижда? Добре, а вие, потърсихте ли я? Нямало източници, никъде нищо не пишело. А вътре в себе си, потърсихме ли я? Това, което се вижда днес е ПОЗОР! Увлечения по източни философия - по трохите, които Тенгрианството някога е оставило по Пътя си. Дори бабите ни, месят цял хляб и не ни хранят с трохи.
Много се извинявам, онази тема, провокирана от Символите на победата над себе си, за Орела, няма да я изтрия, а дори, ще я закача, а ще поискам БАН за вашия любимец там, SUM.
На мен не ми е много ясна, както сугурно и на някой новодошъл тук.
Какъв смисъл ти влагаш в това ?
Да, може, явно, ще е необходимо да се развие. Но темата е сложна и няма да стане веднага и сега. Когато узрее, ще я развия и по този начин ще прецизирам още по-добре т.1.Dimitar_II писа: Йордане, може ли да развиеш тази цел за защита Името на Българския Бог.
На мен ни ми е много ясна, както сугурно и на някой новодошъл тук.
Какъв смисъл ти влагаш в това ?
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.