НЕБЕСНАТА ВЯРА - ТЕНГРИАНСТВОТО
В темата "Практическо тенгриянство" сме писали повечко по този въпрос. Не само случая с флотата на Константин Лайното (Копроним), но е записан случай и с Иван Рилски, когато не допуска потерята, пратена от епилептика Петър 1 в рилската му обител да го арестуват.Йордан_13 писа: Българското колобърство и шаманство може да влияе на климата
)) Разбира се, това зависи от йерархията на колобъра и шамана, от неговите духовни възможности....
Реално всеки тенгриянин и без да е колобър с правилното обръщение в правилното време може да влияе на климата. Йордан го е правил, аз съм го правил преди време в планината Алтай. Но там много силно чувствах природните духове, защото се бях слял с природата без никакви телефони или лични документи и в диваклъка каквото помолих Небето, това и получих. Включително слънчево време за 3-те седмици докато бях там. Само една молба не не изпълнена, но и не очаквам да се случи така бързо и то само заради една шепа хора.
Преди недалечно време, дори вярващи по селата са могли да въздействат на климата, типиче пример е ритуала Пеперуда или обикалянето около селското землище за защита от градушки. В моето село приятел като дете е присъствал на ритуала Пеперуда, и то воден от селския свещеник под свещения оброчен дъб на Тангра (наричали са го Драгановото дърво). Още докато се приберат до селото ги застига хубав летен дъжд, който слага край на сушата.
Сега тези ритуали са забравени, а Драгановото дърво е отсечено от циганите. Резултатите са явни. И ние, тенгрияните нямаме намерение да се вмешваме. След като електораттът на някогашна България е решил така, така да бъде.
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Естествено, че не беше дамата от Германия. Аз го открих и то с помощта на Небето в един момент, когато се бяха много разпищолили не само тук, но и въобще в интернет пространството (още не беше навлязъл Фейсбука) платените отворковци. Които искаха доказателства че Тангра е богът на българите. И такъв им беше дадено и то с як шамар. Защото помня май беше Серафима крякаше, че и това било фалшификат, докато не му измъкнах конкретата страница от конкретния сканиран текст и то от сайта на берлинската библиотека. Даже го посъветвах да им пише и обясни, щото е много отворен, че държат там на съхранение фалшификат и така съвсем се затъкна. Ще потърся като имам време конктретната тема. Така че не беше никакъв късмет, а тънката намеса на Небето, както обикновено в точното време.Йордан_13 писа: trud.bg/a/articles/%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0...3lajq_mE2RqEaH74_bZg
Тракизантите, от чийто клон тръгна и партия "Възраждане" през 2008 г. и нататъка чрез агента на ГРУ Пламен Пасков, а и редица други, атакуваха точно този надпис от колоната, защото надписа е повреден точно там, където е името на Тангра и това дава възможност за безкрайни еврейски спекулации. За техен лош късмет, но за наш голям късмет, ние изровихме точно този османски документ от Берлинската библиотека, дали не беше една дама, която тогава живееше в Германия и ни сътрудничеше, но после, нещо зачезна.
Той тоа пеерас Серафимката, въобще не му пука от тва, че има такъв документ, той продължава сега с един друг от село Славейно да праат клипове в Тубата за "Върховният бог на българите - тракйският конник"anti666 писа:
Естествено, че не беше дамата от Германия. Аз го открих и то с помощта на Небето в един момент, когато се бяха много разпищолили не само тук, но и въобще в интернет пространството (още не беше навлязъл Фейсбука) платените отворковци. Които искаха доказателства че Тангра е богът на българите. И такъв им беше дадено и то с як шамар. Защото помня май беше Серафима крякаше, че и това било фалшификат, докато не му измъкнах конкретата страница от конкретния сканиран текст и то от сайта на берлинската библиотека. Даже го посъветвах да им пише и обясни, щото е много отворен, че държат там на съхранение фалшификат и така съвсем се затъкна. Ще потърся като имам време конктретната тема. Така че не беше никакъв късмет, а тънката намеса на Небето, както обикновено в точното време.Йордан_13 писа: trud.bg/a/articles/%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0...3lajq_mE2RqEaH74_bZg
Тракизантите, от чийто клон тръгна и партия "Възраждане" през 2008 г. и нататъка чрез агента на ГРУ Пламен Пасков, а и редица други, атакуваха точно този надпис от колоната, защото надписа е повреден точно там, където е името на Тангра и това дава възможност за безкрайни еврейски спекулации. За техен лош късмет, но за наш голям късмет, ние изровихме точно този османски документ от Берлинската библиотека, дали не беше една дама, която тогава живееше в Германия и ни сътрудничеше, но после, нещо зачезна.
Ledi Dimitrova
Йордан Стайков Що се отнася до историята, не мога да не се съглася с Вас. Но що се отнася до генетичния фонд много грешите. Всички анализи на ген. фонд на българите показват произхода и връзката с траките и славяните, като няма нищо общо с Турция. Имаме го с Гърция, пак заради траките и с населението на северна Италия, но там знаем, че да се заселили пак част от българските племена. Имаме хетерогенетика, но здрава трако-славяно-българска основа. Или както го наричат евроазиатски оксидентален тип.
Йордан Стайков
Ledi Dimitrova Сега, разбра ли, защо с огромно подусловие дойде на стената ми, но както си на стената ми, така и мой си отидеш при Серафимов, Валерия Фол и траките
И така, тва е населението. Да, ти си бил. Важното е, че документа съществува. Зели са го от нашият форум и са го публикували във вестник "Труд". Вече е официално цитиран и нема мърдане по тъч линията
trud.bg/a/articles/%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0...83%D1%80%D0%BD%D0%BE
Ето и въпросната снимка, публикувана за първи път в интернет пространството от мен на 20.09.2013г в 0.43 часа.
www.voininatangra.org/modules/xcgal/displayimage.php?pid=11558
Самата снимка съм я открил след дълго ровичкане в сайта на Берлинската библиотека, където тогава тези ръкописи на Дийн бяха дигитализирани и все още пуснати свободно да се свалят. Никой до този момент не беше обръщал внимание на това. Снимката бе качена тук в отговор на поредните манипулации в блогчето на Павел Серафимов (Спароток), където искаше друго доказателство, освен надписът от каменната колона, че именно Тангра е българския Бог.
Е, такова му беше дадено от Българския Бог чрез мен в годината 2013
Оттогава, освен в нашия сайт - никъде не бе публикувана повече. Това вследствие на информационната завеса, наложена от Щуката срещу нас и Българския Бог.
Сега, вече 2025 след като Овчара се е поразходи из Монголия и явно е видял много артефакти, официозният вестник Труд е копирал от нашия сайт без никаква свян снимката и не си е направил труда дори да каже откъде са я копнали. И то в статия, където видите ли, можело и да така, а можело и да не е, като изреждат разни теории, за да объркат съвсем читателите. Защото ако не я бяхме записали тук, вече и в сайта на берлинската библиотека я няма. Интересно защо.
Френска медия: България е опасно близо до трайна водна криза
"Всяка втора капка се губи, преди да стигне до чешмата", споделя изследовател в БАН
www.bgonair.bg/a/2-bulgaria/389003-frens...o-trayna-vodna-kriza
Николай Овчаров за корените на българите, Монголия и Перпериконanti666 писа: Ето статията във в-к Труд, за която става дума;
Ето и въпросната снимка, публикувана за първи път в интернет пространството от мен на 20.09.2013г в 0.43 часа.
Самата снимка съм я открил след дълго ровичкане в сайта на Берлинската библиотека, където тогава тези ръкописи на Дийн бяха дигитализирани и все още пуснати свободно да се свалят. Никой до този момент не беше обръщал внимание на това. Снимката бе качена тук в отговор на поредните манипулации в блогчето на Павел Серафимов (Спароток), където искаше друго доказателство, освен надписът от каменната колона, че именно Тангра е българския Бог.
Оттогава, освен в нашия сайт - никъде не бе публикувана повече. Това вследствие на информационната завеса, наложена от Щуката срещу нас и Българския Бог.
Сега, вече 2025 след като Овчара се е поразходи из Монголия и явно е видял много артефакти, официозният вестник Труд е копирал от нашия сайт без никаква свян снимката и не си е направил труда дори да каже откъде са я копнали. И то в статия, където видите ли, можело и да така, а можело и да не е, като изреждат разни теории, за да объркат съвсем читателите. Защото ако не я бяхме записали тук, вече и в сайта на берлинската библиотека я няма. Интересно защо.
Tя ситуацията е много по-сложна Уфс
Николай Овчаров за корените на българите, Монголия и Перпериконanti666 писа: Ето статията във в-к Труд, за която става дума;
Tя ситуацията е много по-сложна Уфс
Нали разбирате, тук накратко са описани двете основни функции на Тенгриянството.Съдейки по функциите на двата "ел-Тенгри" (енергийни проявления, б.р.) в древната «Книга на гаданията», единият от които дава на човека «божествената благодат на душата» (орендата), а другият създава и устройва държавата, и двата по-скоро са посланици на Небесния бог Тангра, непосредствени изпълнители на волята Му. Руническите надписи дават много примери, че именно Тангра нисполира божествената благодат или «заповядва»/подбужда (б.ред.) за възстановяването на държавата
Приемайки "божествената благодат на душата", човек става свободен. Веднъж станал свободен, той няма как да се впише повече в съвременната технократична система на масонския материализъм.
Системата не обича това, тя се храни от душите на хората.
Второто проявление я е още по-опасно за системата. Същата тази Божествена благодат заповядва възстановяването на Държавата. Излишно е да казвам, за каква именно държава иде реч.
Две много важни причини, Системата да постави старата българска Вяра в пълно информационно затъмнение. И то не е само от днеска. То е вече от 12 века. Почти 100 цикъла по българския календар.
www.voininatangra.org/modules/ipboard/in...showtopic=3756&st=30
В Тэнгрианстве преобладало не чувство страха, не идея Ада, а чувство благодарности Природе и через нее – Тенгиру. Люди верили, что если не совершать Арам, следовать примеру Тенгира и быть справедливым, то нечего и бояться Всевышнего.
В Тенгриянството е преобладавало не чувството за страх, не идеята за Ада, а чувството за благодарност към природата и чрез нея - към Тангра.
Хората са вярвали, че ако не вършат злодеяния (арам, харам, б.ред), следват примера на Тангра и са справедливи, то няма за какво да се боят от Господа.
Жечев, ми ти си готов гръцки поп, бре!
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.