Благодаря ви, за добрите ви думи.

преди 19 години 5 месеца #13745
Тук под един от материалите имаше коментар-прозрение, че Исус сигурно е бил Тенгрианин. Понеже много четох Библията и Новия завет, преди да реша да се кръстя в Православието (на 26 години), реших, че макар Библията като четиво изобщо да не ми допада (не съм чела по-кръвожадни истории), Новият завет всъщност въплъщава друго послание, което приех със сърцето си.
Днес съм склонна да вярвам, че това послание е на Тангра.

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 19 години 5 месеца #13747

Fanagoria писа: Тук под един от материалите имаше коментар-прозрение, че Исус сигурно е бил Тенгрианин. Понеже много четох Библията и Новия завет, преди да реша да се кръстя в Православието (на 26 години), реших, че макар Библията като четиво изобщо да не ми допада (не съм чела по-кръвожадни истории), Новият завет всъщност въплъщава друго послание, което приех със сърцето си.
Днес съм клонна да вярвам, че това послание е на Тангра.

И аз съм кръстен още като бебе. Много въпроси свързани със световните религии са ме вълнували. Според мен вяра е състояние на душата. Има религии, който са донесли само зло на човечеството. Като юдейзма!
Интересуват ме тези който са донесли добро. Примерно Буда на санскрит означава: мъдър, просветен, знаеш. Всъшност Будизмът е религия а мъдростта. Смея да твърдя, че и той пройзлиза от нашата Небесната вяра(Тенгрианството)
Всички мъдреци на древноста са се стремяли към хармония и добро - Буда, Исус, Зороастър. А пък учението на Исус Ватикана го е извратила. Спомнете си колко хора са били избити от светата инквизиция.

преди 19 години 5 месеца #13748
Не знам дали ще сме живи когато се отворят библиотеките на Ватикана и други "мастити" вероизповедални. Да стане ясно какво крият и защо. Дано поне децата ни доживеят такова нещо.

преди 19 години 5 месеца #13756

Юдеите са най-забележителният народ в световната история; изправяйки се пред дилемата “ – “ да бъдеш или да не бъдеш”, те напълно съзнателно предпочитат, каквото и да става, на всяка цена да бъдат; такава цена е радикалната фалшификация на природата, на всичко естествено, на всяка реалност на външния и вътрешния за човека свят. Те се откъсват от всички условия, при които някога е могъл да живее, при които някога е дръзвал да живее народът; от самите себе си те извеждат понятие, обратно на понятието естествени условия; последователно обръщат наопаки, превръщайки в неща, противоположни на тяхната естествена ценност и изопачавайки неизличимо религията, култа, морала, историята, психологията. С този феномен ние се срещаме отново: пропорциите несравнимо нарастват и все пак това си остава само копие – за разлика от “избраните народи” християнската църква не проявява и най-малка претенция към оригиналност. Ето защо еврейският народ са най-фаталния народ в световната история: те разпространяват сред човечеството толкова фалш, че и днес се случва християнинът да е настроен антиюдейски, без да разбира, че самият той е краен резултат от юдейството...

Параграф, който избрах от:
"Антихрист"
Фридрих Ницше

преди 19 години 5 месеца #13757

Fanagoria писа: Тук под един от материалите имаше коментар-прозрение, че Исус сигурно е бил Тенгрианин. Понеже много четох Библията и Новия завет, преди да реша да се кръстя в Православието (на 26 години), реших, че макар Библията като четиво изобщо да не ми допада (не съм чела по-кръвожадни истории), Новият завет всъщност въплъщава друго послание, което приех със сърцето си.

Не, Иисус не е бил Тенгрианин. той бил пратен да отърве юдеите от техния демон Йехова. За наш срам, самият юдаизъм индиректно е бил предизвикан от Тенгрианството. От един млад и неопитен жрец на Атон, който объркал заклинанията. Индиректното е, че култът към Атон в древния Египет бил създаден под силното влияние на Тенгрианството. В Православието обаче, по-точно в неговия български вариант можем да открием много Тенгриански черти.

преди 19 години 5 месеца #13759

Елтимир писа:

Не, Иисус не е бил Тенгрианин. той бил пратен да отърве юдеите от техния демон Йехова. За наш срам, самият юдаизъм индиректно е бил предизвикан от Тенгрианството. От един млад и неопитен жрец на Атон, който объркал заклинанията. Индиректното е, че култът към Атон в древния Египет бил създаден под силното влияние на Тенгрианството. В Православието обаче, по-точно в неговия български вариант можем да открием много Тенгриански черти.

И аз съм на това мнение. Докато будизмът се формира обладавайки определен сектор от Тенгрианството, идеята за Атон или Атум в Египет - Един Единствения е една доста по-цялостно въплътена негова същност, защото не става въпрос само за културата, става въпрос и за идеята за държавността, династическото фараоново начало и т.н.

Всяка по-късна религия, монотеистична или не е била по-някакъв начин повлияна от изначалния монотеизъм-Тенгрианството.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.