Някой тук разбира ли пра-Български? Трябват ми някои прото думи

преди 19 години 6 месеца #13292
robot.data.bg/Osprey/Osprey%20-%20Man-At...00%20BC-AD%20450.pdf
Виж тази книга за сарматите. Там имаше малко сарматски тамги.

Ето и книга за траките. Има и за скитите, но не са я качили:
robot.data.bg/Osprey/Osprey%20-%20Man-At...700%20BC-AD%2046.pdf

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 19 години 6 месеца #13311

Ariets писа: Може ли някой да напише повече за древнобългарската писменост и по-конкретно за руните?Сьщо така ме интересува въпроса имат ли някаква връзка тези руни със скандинавските(Футарк)?Благодаря ви предварително.

На тоzи въпрос не може да се отговори с няколко думи...Ще трябва доста да по4етеШ...Ще ти дам линк към една книга
balgarite.interbgc.com/
И оЩе неЩо....Футарк е ред на свърzване на руните(не може да се каже "скандинавски футарк").Редът Футарк,който обикновенно се раzглежда като "традиционен", всъЩност е ред zа скриване на естественния ред...Аzбу4ното подреждане в реда Футарк първона4ално е трябвало да zавоалира техния първи4ен ред.Подреждането УТАРК е естествената и първона4ална система.
Руни4еското въzраждане (Футарк) представя руните като маги4еска система,като средство zа манипулиране на руни4еските сили с цел да се постигнат собствените искания и желания,както и zа предскаzване на бъдеЩето.Представя ги като инструмент на ли4ната воля,4реz който може да се осъЩестви контрол, а не като средство zа подкрепа на духа в стремежа му zа по пълно раzбиране на вселената и на нас самите и хармониzиране на живота 4реz влиzане в съглаие с естествените сили и придвижване напред в наШето собствено евольционно раzвитие (УТАРК).

преди 19 години 6 месеца #13313
Наистина на Боно Шкодров, ще му е полезна, още повече, че знаците там са подредени в таблици и са сравнени с други писмености

преди 19 години 6 месеца #13376
Мюлер, тези твои кадри като войник да не са случайно от ШЗО-то в Плевен, негвата мамка и поделение, колко го мразя :-D кирташкия ми престой там беше кошмар. Абе Джордане, този Боно Шкодров да не е от Белене случайно, а?

преди 19 години 6 месеца #13410

Севар писа: robot.data.bg/Osprey/Osprey%20-%20Man-At...00%20BC-AD%20450.pdf
Виж тази книга за сарматите. Там имаше малко сарматски тамги.

Ето и книга за траките. Има и за скитите, но не са я качили:
robot.data.bg/Osprey/Osprey%20-%20Man-At...700%20BC-AD%2046.pdf

Благодаря!

преди 19 години 6 месеца #13723
Ха-ха ахам в УБ "Христо Ботев" под. 14460 там ми беше службата(като изключим 28 дневната командировка в Русе(школата за шофьори).
Голямо шоу ми беше службата имам само добри спомени...Само до клетвата ми беше тъпичко щот в спалното от 8 човека само аз и още едим бяхме българи :karte4:

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.