Някой тук разбира ли пра-Български? Трябват ми някои прото думи

преди 19 години 6 месеца #13108
Здравейте,добри хора

Като цяло се интересувам от древната ни история,но в последно време от тук от там разбирам за някоя и друга дума на пра-български,и искам да науча няколко определени думи.Думите са следните- Война,битка / Любов,секс / Смях,веселие.Искам да си татуирам ухилен конски череп и в кръг около него тези три понятия.

п.с. Дори и да не го осъществя това искам да знам тези думи.

Прикачена снимка (десен клавиш и view image, за да я видите)

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 19 години 6 месеца #13129
Защо пък точно конски череп, че и ухилен? :shock:

преди 19 години 6 месеца #13132

DraconiaN писа: Защо пък точно конски череп, че и ухилен? :shock:

Поразрови се из символиката на третия райх. Явно човекът е приверъженик :) А нищо чудно символът да е много по-стар.

преди 19 години 6 месеца #13166
Привърженик съм на България.Мъртвешката глава(емблема на определено подразделение) от аватара ми просто показва колко съм благоразположен към пацифистите :karte4: :shock: Относно Конският череп... в много вярвания се среща,но аз лично визирам скандинавската митология кадето се вярва,че Берсерк-а момент преди да стане Берсерк вижда Конски череп. Берсек е войн който презира смъртта и се бие така,че Тор гледайки го от Валхала се усмихва,но за съжаление много често този войн-берсерк бива "прибиран" от Тор и Один при тях във Валхала.

п.с. Моля ви хора поне ми даите насока каде да потърся тези думи/понятия.
п.п.с. Fortes fortuna adiovat - Съдбата помага на смелите

преди 19 години 6 месеца #13167
Татуировките пречат на кожата да диша. Древните българи, които никога не са наричали себе си пра-българи, а само българи - никога не са се татуирали. Та ако ще следваме нашата традиция, нека това си бъде именно нашата традиция, а не тази на маорите, примерно. До пет минути ще пусна в галерията снимка на татуиран маор.

преди 19 години 6 месеца #13202
Ха-ха Не смятам че 5-6 квадратни сантиметра ще затормозят кожата ми :lol:
Горната снимка ми е като стар войник а вижте ме като новобранец :tooth:

Прикачена снимка (десен клавиш и view image, за да я видите)

преди 19 години 6 месеца #13203
Съвременните българи сме двуезичен народ. Обикновено за едно нещо имаме по две думи. Например любов и обич. С времето някои от тези две думи придобиват малко или много различни значения, но не всички. Например бягам и тичам. Бягам е славянска дума, а тичам си е наша, българска. Ние, българите в много по-голяма степен говорим своя си език от французи, германци или англичани, например. Веднъж Петър Добрев ми каза, че нашите духовни водачи навремето са осъзнали, че ръкописите едва ли ще оцелеят, затова нашите древни тайни са закодирани в езика, който говорим и днес. Дори така наречените християнски имена, и тях сме побългарявали. Също както сме побългарили и самото християнство. Вземи думите, които галят душата ти, а не те дразнят, не ти звучат като чужди и натрапени. Това, разбира се е само съвет. Решението си остава твое.
Едно допълнение. Нашата древна писменост, наречена "къниг" /от там идва думата "книга"/ се деляла на битова, за писане, и свещена. Та човек първо трябва да овладее значението на езика и на думите на битово ниво, а после преминаваме към свещените значения. И тук никой няма кой да ти каже кога преминаваш това ниво, ти сам ще го почувстваш. Това е една от Българските тайни, която тайна чужденците никога няма да овладеят. Тя си остава само наша, Българска тайна.

преди 19 години 6 месеца #13204

Muller писа: Ха-ха Не смятам че 5-6 квадратни сантиметра ще затормозят кожата ми :lol:
Горната снимка ми е като стар войник а вижте ме като новобранец :tooth:

Мюлер, естествено можеш да правиш с тялото си, душата си, и цялото си съществуване каквото искаш - то си е твое. Естествено имаш самочувствие - смяташ това и не смяташ онова (образно казано - без никакъв намек да те обидя). Елтимир много добре обясни за свещенната Българска писменост. Просто няма какво да добавя, но според мен искаш нещо с което можеш или да злоупотребиш, или да бъде злоупотребено с него. Ще ти обясня набързо.
Виждам, че си кашик и че много ти е "густо" че си преминал изпитанията кашишки. Поздравления от твой колега. Явно добре боравиш с оръжие. И знаеш, че оръжието може да причини както "добрини", така и "злини". Затова и не се дава на деца - нали? - да не стане беля. Ти искаш да имаш да имаш в/у кожата си "филтър" със свещени и магически думи. Дотук добре. Но този филтър филтрира в две посоки - навътре и навън. Ако това, което е вътре не е съвършенно (говоря за твоята същност), то този филтър може да "причини злини" на "външния свят". Защото "филтъра" е и оръжие. Знаеш ли как да боравиш с него? Да не стане играчка-плачка. Уверен съм, че искаш да бъдеш Воин. И до някъде си (предполагам). Чувал ли си за "Черния Полк"? Знаеш ли неговата Българска история. Бил съм там кашик и съм ти старо куче. Там където сега вървиш - там съм вече минал. Вчера ми изпратиха снимки от Марица и това което е оставало от Полка. Виж какво е останало от Българското Армейско Величие. Истински Български офицери в армията вече отдавна няма. Не и в армията. Снимките ще ги публикувам в албума си тук.
Привет

преди 19 години 6 месеца #13253
Може ли някой да напише повече за древнобългарската писменост и по-конкретно за руните?Сьщо така ме интересува въпроса имат ли някаква връзка тези руни със скандинавските(Футарк)?Благодаря ви предварително.

преди 19 години 6 месеца #13289
Като стана въпрос за татуировки...Някой случайно да има изображения на скитски/сарматски/кимерийски татуировки? Ще съм му благодарна.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.