Ислямската експанзия откъсва Родопите от България Велинград става център на фундаментализм

преди 19 години 2 месеца #17504
Не съм гледала тоя филм, но явно е пропаганда. Така е, щом се казва една полу-истина и се скрива безкрайно по-голяма истина - за безкрайно по-ужасните неща през турското робство дето сега се опитват да го изкарат "присъствие" Егати присъствието! Това с имената на турците според мен си беше един обречен опит (но все пак опит) на комунистите да обслужат силите на Възмездието. Друг е въпроса че не точно те, и не по този начин, трябваше да направят това.
А нашите "политици" сега, ако са на място, ако им се вижда брутално да разрешат само български имена, поне на първо време да задължат чуждите имена да завършват с "ов" и "ев", та да има някаква, поне формална Българска принадлежност. Иначе да се чудиш в анадола ли си къде си! Но те естествено няма да направят и това.
Между другото,оня ден по "Скат" са разправяли (пак не съм го гледала), че Турция смятала да върне 100 000 от "изселниците" обратно в България по родните им места! Предполагам това ще са най-простите от тях, които не могат да ползват там дори и за работна ръка, ще им промият съвсем мозъците ако имат такива и ще ги върнат тука да създават проблеми и етнически неразбории.
:hammer: :karte4:

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 19 години 2 месеца #17505
Малко ще се отклоня от темата, но като илюстрация колко продажни може да бъде новата бг "култура" (не казвам Българска щото не е) - гледали ли сте един филм от новите, БЪЛГАРСКО-македонски, казваше се нещо близко до "Претопляне на вчерашния обяд". Та там, пак с разни модернистични изгъзици и псевдо-обективност накрая (поне докато изтърпях да гледам) извода беше че македонците :evil: са отделен народ и не стига това ами най-много са ги тормзили и мачкали точно Българите :mad5: Това беше преди 2-3 или малко повече год.когато се произвеждаха по-1-2 български филма на година и този беше един от тях. Ясно е че някой плаща за такива пропагандни изцепки, проблема е че "културните" ни деятели не ги е срам да вземат пари за това!

преди 19 години 2 месеца #17514

Tien писа: ...
А нашите "политици" сега, ако са на място, ако им се вижда брутално да разрешат само български имена, поне на първо време да задължат чуждите имена да завършват с "ов" и "ев", та да има някаква, поне формална Българска принадлежност.
...
Между другото,оня ден по "Скат" са разправяли (пак не съм го гледала), че Турция смятала да върне 100 000 от "изселниците" обратно в България по родните им места!
...

"Нашите политици" не се вълнуват от такива неща и още по-добре.
Не ми се струва добра идея по административен път, т.е. насилствено имената на небългари да бъдат побългарявани, защото:
1. Еволюиращите няма да могат да направят това доброволно. А който по своя воля тръгне към българското, ще окаже неимоверно влияние. Неведнъж сме казвали, че нямаме нужда от бройка. Хора с български паспорти и имена не ни трябват, а хора с български сърца и умове. Оня ден даваха плачещи мъж и жена от Мадан, на които ходжата (или имама - не им знам титлите) не разрешил да погребат сина си. И те го закарали в Златоград. Не могат да погребат сина си, въпреки, че са мюсюлмани. Причината е, че носят български имена, т.е. помаци. Сега се надявам тези хора да са разбрали, че времето е разделно. Те трябва в сърцето си да се определят накъде ще вървят. Да видят, че точно това се иска от тях. На ходжата не му стига, че тези двамата се дупят на килимчето. Иска ги целите - и тялом и духом. И ние точно това ги призоваваме да направят - да станат цялостни българи. Не ги принуждаваме, посочваме, че това е най-добре за тях.
2. Знам, че административният начин има както недостатъци, така и предимства. Знам, че някои хора с турски имена, които теглят към българското, биха си отдъхнали, ако се въведе такъв закон. Просто няма да го има натиска от обкръжението им. Но моето мнение, което е и личен подход, е че ако едно нещо трябва да се научи, то трябва да се научи по най-трудния начин. Ако ти можеш да решиш уравнението без калкулатор, ще го решиш и с калкулатор, нали така? Ако можеш да устоиш на превъзхождащ те противник, ще устоиш и на по-малоброен.
3. Тези, които няма да пожелаят да са българи по съвест, няма да пожелаят и по закон. Но с такъв закон ние ще ги принудим да са лицемери, да са сиви по душа - нито светли, нито тъмни. Ще стане като в сащ - не народ, а паплач. Нашият светоглед ни кара да помагаме на индивидуалността, да помагаме на всеки да се изяви. Това е добро за всички.

преди 19 години 2 месеца #17519

Bell писа: А днес гледах по телевизията (не обърнах внимание на канала) някакъв филм за възродителния процес с Весела Казакова, която беше в ролята на туркиня и говореше на турски и се пускаха субтитри доста често. Честно казано не издържах дълго на простотията, която представляваше тоя филм и гледах само част от него, обаче пропагандата ме изкара извън кожата!!! :mad5:
Не е истина до какви мащаби и размери е стигнала програмата за разцеплението на България и е най-гнусно да видиш как българи участват доброволно в нея за слава или пари, или с каквото са ги подкупили - не мога да преценя дали е по-зле такова предателство от невежество или от продажност!!! :karte4:

БЕЛ,явно "Откраднати очи" си гледала.

Интересното е кой с/у кого говори в долния материал.Сидеров/атака/, с/у Златев/лукойл/!

..."Нека да напомним само бомбеният взрив на гара Буново - осем жертви. За тези терористични актове във филма "Откраднати очи" не се спомена изобщо. В самото дело Бенковски беше взривена църквата от същите турски терористи. И за това нито кадър във клеветническия филм.

Гнусните лъжи по адрес на българите като цяло като нация, показани в този филм за жалост са финансирани от Националният филмов център у нас, от шефовете на фирмите "Лукойл" и "Овергаз" Валентин Златев и Сашо Дончев. Позор за тези, които са дали пари, за да се роди този антибългарски пасквил!

Тук само напомням, че шефът на "Лукойл" Златев беше основен спонсор на кампанията на Георги Първанов, избран впрочем точно с гласовете на изселниците в Турция. Но най-отвратителният факт е, че този долнопробен фалшификат, какъвто е филмът "Откраднати очи", бе излъчен по държавната телевизия, издържана от парите на българските данъкоплатци. "...

Целия материал:
www.actualno.com/news_108643.html

преди 19 години 2 месеца #17521
В тази връзка,ето какво беше казал Елтимир преди време и да се замислим малко,защо се вдига пара:

...."Ще почна с малко факти. Знае се, че “Атака” води проруска политика. Знаем, че партията се финансира най-вече от Валентин Златев, един несъмнен проводник на руските интереси в България. Дотук нищо странно. Обаче гръмнаха скандалите в Своге и в Ботевград и се зашушука, че на места “Атака” се води от хора на ДПС, и им се подчинява. Централното ръководство на партията вместо да реагира срещу тази подчиненост, я брани стръвно. А пък Валентин Златев се оказа стар близък приятел с Ахмед Доган. И с цялата върхушка на ДПС. Дали единствено приятелството е причина за сближаването между двете партии? Не вярвам. В политиката такива приятелства не биха просъществували и три дни. И още. В Турция прекрасно знаят, че Доган е агент на ДС, те дори го наричат агент на КГБ. Но казват, че той работи и за тях, и въздействат на десетки хиляди турски граждани да гласуват за ДПС. Не станаха ли много противоречията?...

преди 19 години 2 месеца #17523
През годините на т.н. възродителен процес се случи да отбивам военнатa служба и имах много приятели, непосредствени учстници в тези събития. Като елитно ВВС поделение бяхме следващите след вътрешните да заминаваме. Отпуските спрени, мешките готови. Много не знаехме какво става. Размина ни се, но след това доста спорихме редно ли е било да им сменят имената. Аз твърдях, че трябва да си пише народността (в Русия още го пише в паспортите - само не и волжки бъгарин)за да се знае че мангала е мангал, турчина - турчин и евреина - евреин. Докато не разбрах цялата истина и то по-късно потвърдена от човек от бившето ДС към североизточна България. Не знам защо, но истината дори сега е премълчавана. А тя е, че работата е била много сериозна. Нашите намират списъци с обекти и хора, които трябва да са унищожени. Складове с оръжия и боеприпаси. Карти на важни обекти, радиостанции, подривни материали. Инструкции как да отровят водоизточниците. Просто е било въпрос на броени дни. Турска подводница с техни инструктори е била акостирала на брега, когато е дошъл сигнала за готвения метеж. Според това, което знам, предупреждението за нас идва (интересно защо) от службите на тогавашната ГФР.
Сега като мисля как експедитивно им даваха задрганични пааспорти (през 1988-1989 никой друг не можеше да вземе такъв), целта е била точно да ги накарат да се изнесат в Турция. Така най-радикалните се изметоха. Някои от тарторите им бяха направо депортирани за 24 часа. Ако това не беше станало тогава, сега щеше да имаме второ Косово. Демографския натиск беше намален значително, става дума за 300 000 души, които припознават Турция като своя родина. Затова сега същата иска да ги натири обратно, макар вече след 19 години повечето са се устроили там и се сещат за България само по избори.
www.vestnikataka.com/?module=displaystor...id=32705&format=html

преди 19 години 2 месеца #17524
Да, точно за този филм става дума. Прочетох статията в линка, който си дал и съм със същото впечатление! Не е важно дали Атака повдига обвиненията по лицемерен начин, важното е, че поне се дискутира темата, защото казаното е много вяно!

преди 19 години 2 месеца #17525

Bell писа: Да, точно за този филм става дума. Прочетох статията в линка, който си дал и съм със същото впечатление! Не е важно дали Атака повдига обвиненията по лицемерен начин, важното е, че поне се дискутира темата, защото казаното е много вяно!

Всичко е важно.
Ако темите ще се дискутират, нямаше нужда да се прави партия и да се слагат депутати. Той Волен имаше по-голяма аудитория и хората му вярваха повече, когато само дискутираше. Ама като дойде време да действа, стана лошо.

Сега забелязвам един водещ по СКАТ, който гледа лошо и дискутира теми. Забравих му името, защото рядко гледам телевизия, но той показа ония плачещи помаци от Мадан. Мисълта ми е, че самият Волен успя да угаси градивната иска, като седна на стола в парламента и започна да се занимава с елементаризми - педофили-депутати, идиоти-администратори на сайтове, магистрални изпълнения, партийни назначения, сина, жената и пр. Светлата енергия угасна, а сега тия репортажи за безчинства и страшни беззакония провокират тъмната енергия.

преди 19 години 2 месеца #17526
Това за Атака е от ясно по-ясно и си го дъвчем от отдавна, какво общо има с моето изказване? Исках да кажа, че това, което казват е вярно, независимо, че точно те го казват!

преди 19 години 2 месеца #17528

anti666 писа: През годините на т.н. възродителен процес се случи да отбивам военнатa служба и имах много приятели, непосредствени учстници в тези събития. Като елитно ВВС поделение бяхме следващите след вътрешните да заминаваме. Отпуските спрени, мешките готови. Много не знаехме какво става. Размина ни се, но след това доста спорихме редно ли е било да им сменят имената. Аз твърдях, че трябва да си пише народността (в Русия още го пише в паспортите - само не и волжки бъгарин)за да се знае че мангала е мангал, турчина - турчин и евреина - евреин. Докато не разбрах цялата истина и то по-късно потвърдена от човек от бившето ДС към североизточна България. Не знам защо, но истината дори сега е премълчавана. А тя е, че работата е била много сериозна. Нашите намират списъци с обекти и хора, които трябва да са унищожени. Складове с оръжия и боеприпаси. Карти на важни обекти, радиостанции, подривни материали. Инструкции как да отровят водоизточниците. Просто е било въпрос на броени дни. Турска подводница с техни инструктори е била акостирала на брега, когато е дошъл сигнала за готвения метеж. Според това, което знам, идва (интересно защо) от службите на тогавашната ГФР.
Сега като мисля как експедитивно им даваха задрганични пааспорти (през 1988-1989 никой друг не можеше да вземе такъв), целта е била точно да ги накарат да се изнесат в Турция. Така най-радикалните се изметоха. Някои от тарторите им бяха направо депортирани за 24 часа. Ако това не беше станало тогава, сега щеше да имаме второ Косово. Демографския натиск беше намален значително, става дума за 300 000 души, които припознават Турция като своя родина. Затова сега същата иска да ги натири обратно, макар вече след 19 години повечето са се устроили там и се сещат за България само по избори.
www.vestnikataka.com/?module=displaystor...id=32705&format=html

По време на събитията преди 1988г. в моето село имаше цели два пункта (в къщите на двама турчина), в които служителите от ДС откриха печатница, радиостанция, оръжие. Щом в едно малко село подготовката беше на такова ниво, казах си аз, какво остава за мащабите на страната! Чудя се дали диверсионните процеси не бяха стигнали твърде далеч и не се наемам да оценявам до колко службите се намесиха навреме. Не знам дали е добра оценка за тях, че скочиха едва, когато за врага дойде момента на последния сигнал. Но все пак, в момента, в който се намесиха, какво трябваше да се направи?!

1. Организаторите.
При армията, която имахме и при тогавашната поддръжката от съюзнически армии мисля, че провеждането на преименуването беше пълна глупост. Така не се реже от корен. Те пуснаха корена в Турция, вместо да го сложат да гние в затвора и да служи да назидание. Мерките към организаторите са смърт или затвор. За родът им - изселване, ако искат. Ако не искат - разселване по 4-те краища на България. Не може за един виц срещу бай Тошо да ти счупят ръцете в Скравена и след 5 години да те дадат на прасетата, а за терор срещу България да ти издават задграничен паспорт!!!
2. Участниците.
Това са по-нахъсаните, които като си продаваха къщите и се изнасяха, с пяна на уста крещаха, че ще се върнат с танкове. За тези верни последователи и потенциални терористи е добро решение да бъдат махнати от страната. Но никакво двойно гражданство и воденето им в списък, така, че никога да не могат да стъпят в България - нито бизнес, нито туризъм. Толкоз!
3. За всички останали - за тях работи времето. Те трябваше да видят как се брани Държава. Никога повече да не им мине през главата мисълта за нещо подобно. След всичко това, те щяха да се срамуват да се нарекат турци. Сами щяха да пожелаят да имат български имена - ако не своите, то децата им. Този процес дори беше започнал през 80-те години. Да, твърдя, че доста преди преименуването, по-интелигентните започваха да живеят с български манталитет.

Мисля, че всеки начален учител има необходимата психологическа подготовка, за да направи горната равносметка. Всеки, който се е занимавал сериозно със спорт, също може да реши правилно стратегията и тактиката.

Жалко, много жалко за пропиляната възможност. Вместо да ни извади очи, Турция щеше да ни изпише вежди. Можеше да излезем по-сплотени и изчистени. Но види се, по това време българската ни Държава вече е угасвала.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.