Намерил му лесното или как се правят пари от холокоста

преди 19 години 11 месеца #10613

ЕМИГРАЦИЯ И ДИАСПОРА

БЪЛГАРСКАТА ПРЕМИЕРА НА “ХОЛОКОСТ” ОТ СИМО ЛАЗАРОВ ЩЕ Е ПРЕЗ 2003 Г.

Картината си за света и хората Симо Лазаров - композитор на електроакустична музика, създава с непрекъснатите си пътувания между Израел и България и участия на фестивали и конкурси по цял свят. В Израел води класове по компютърна музика в консерваторията. Преди дни пристигна в София да запознае студентите от Нов български университет с последните новости в жанра. "Един съвременен композитор трябва да познава новите технологии. Живеем във време, когато всеки ден инструменти и компютри се усъвършенстват, хората от музикалния бизнес не бива да се задоволяват само с познаването на инструментите си, а непрекъснато да се интересуват от електроника. В нея е бъдещето", казва композиторът, създал електронното студио на Българското национално радио преди двадесет години.

По света Симо Лазаров се прочу с творбата си "Холокост"- послание не само към еврейския народ, но и призив към човеколюбие, доброта и мир. Преди месец в Балтимор беше изпълнена първата част - "Реквием за еврейските съдби". "Изпитвах необходимост да напиша тази музика. Със средства на музиката пресъздадох ужаса на събитията от Втората световна война и призовавам никога да не се повторят. През 1997 г. посланието ми е записано на компактдиск, който се намира в Музея на диаспората в Тел Авив и във Вашингтон. Замислям през 2003 г. в София да направя премиера на трилогията "Холокост". Ще участват симфоничен оркестър, хор, електроника, мултимедиа, лазерни и холограмни изображения", разказа Симо Лазаров. През месец юни той ще представи у нас и новия си компактдиск "Електроакустична музика". В него са включени и произведения на сина му Валентин Лазаров, който преподава компютърна музика в Тел Авив.

Симо Лазаров и колегата му Харолд Уишърд са автори на проект и фестивал с виртуален център, озаглавен "Електроакустично лято". Всяко издание е в различен град по света. След месец проектът ще бъде представен в Париж. "Оказа се, че съм общителен и любознателен човек и открих интерес към развитието на отделните култури по света. България е наистина страна с големи таланти, които много се ценят в Европа и Америка. Притеснявам се, че у нас младите композитори и музиканти трудно пробиват. Трябва да се заговори за успехите им и таланта им в странство и тогава тук да заговорим за тях", казва Симо Лазаров, който е поканен за член на журито на конкурса за компютърна музика във френския град Бурж.

Дневник, 20 май 2002 г.

Коментар от: www.music.store.bg/c/p-p/m-591/id-4622/s...lazar-holocaust.html преповторен и от: www.bulgariancds.com/c/sl-b/cid-9/p-p/id...lazar-holocaust.html

Симо Лазаров е известен автор на електронна музика в България, един от пионерите в този род композиторско мислене и творене. Написал е много композиции, музика към филми, театрални постановки и т.н. Творбата, записана в компактдиска е оригинална, ярка, наситена с болка и протест срещу насилието и унищожението на човека. Един възпев не само на еврейския народ, но и призив към човеколюбие, добросърдечност и противопоставяне на войната, на злото. Самото наименование обяснява подтика на Лазаров да разкаже за едно от най-страшните събития в човешката история - изтреблението на евреите по време на Втората световна война, за ужасите на концентрационните лагери и газови камери. Много от идеите принадлежат на неговото семейство, което участва пряко в създаването на творбата. Многочастна структура, в която всеки откъс открива различни моменти от живота на евреите, в “Холокост” са използвани красиви старинни национални мелодии, а в края Лазаров призовава никога да не се повтаря адът, през който са минали шест милиона човеци.

Чрез близане на чифутски задници се правят на капацитети! Някой съмнява ли се още?
Послучай горното мога да цитирам един стих на georgi_nz:

И с ченгел в кенеф да бръкнеш
предимно Барух ще измъкнеш.
Стоял, търпял и чакал,
за пари ял това,
което някой друг е акал!

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 19 години 11 месеца #10620
Симо Лазаров не е капацитет в електронната музика. През 1987г. издаде книга "Компютри и музика" заедно със Емил Лазаров (издателство "Техника"). По онова време имаше поне 15тина по-добри капацитета в компютрите и синтезаторите - незнайни естествено. Просто нямаха подкрепата на партия и синагога. В това си книжле изоставаше с информацията поне с 2 години - огромен срок в електрониката. Но естествено негова книга издадоха - а не на тези, които са по-добри от него (и по разбираеми и компетентни) - такава им е тактиката на рязаните чорчета :tooth: - от време "оно"

преди 19 години 11 месеца #10621
Наистина си прав. Навремето си я купих тази книга, щото нямаше други в НРБ. Бях някъде 9 клас и се интересувах от цифрова музика, дискретизация на стойности и семплиране. Вече почти няма тайни за мен в тази сфера. Всичко което знам и мога обаче, не е от тази книга.

преди 19 години 11 месеца #10622
Симеон Лазал(р).
Един от най-некадърните композитори в България. (май само Абрашев му съперничи).
Спомням си преди години му ходих на концерт. Голяма мъка! В края на концерта бяхме останали само аз и още 3-ма мои приятели. Тоя след финалния акорд избяга от сцената, вероятно обиден, че гойте не оценяват възвишеното му творчество :clap:

преди 19 години 11 месеца #10652
По паспорт не зная как се казва. Навън го представят като Lazar Simeon (като Лазар Коен), тук му викат Симо Лазаров, аз подозирам, че името му е Симеон Лазар, а в израел сигурно го наричат Simon Lazar. Да му казват както си искат. Мен ме дразни това, че този бездарен чифут се представя за Българин, а той в действията си не е такъв. Той служи, като изпълнява проекти на Свинедриона. Няма нищо общо с България, освен че е роден тук(вероятно) и с нищо не е допринесъл за България, освен негативни последици, като се предствя за Българин, а действията му са произраелски. Мога спокойно да кажа, че този работи за израел. Следователно е враг на всички Българи, и следва да се обяви за такъв!

преди 19 години 11 месеца #10653
Абе, че Симо Лазаров си е юдейска гадина и от години се опитва да промива мозъци с електронна терапия с етикет "музика" е така, но аз питам кой е виновника? Той или тези който му се връзват и му ходят на концертите?
Ами онзи другия еврейн със саксофона джазов? Защо толкова народ му се кланя? Тя и телевизията и вестниците спомагат много, но вината си е на хората, че се връзват. Те опитват пък ако мине номера...

преди 19 години 11 месеца #10657

Petee писа: Тя и телевизията и вестниците спомагат много, но вината си е на хората, че се връзват. Те опитват пък ако мине номера...

На тази схема името и е "АММ"-Ако мине, мине! Ако не мине ще измислят друго.

ЛЕТО спомена, че е ходил на неговконцерт, ама е било доста отдавна и не е знаел за схемата с чифутите. Та мисълта ми е, като знаят повече хора, научавайки от нас, няма крачето им да стъпи на сатанинските му изстъпления на тоя бездарен чифут.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.