Декларация на Едуард Генов

преди 19 години 11 месеца #10551
ДО МЕДИИ, ЕЛЕКТРОННИ САЙТОВЕ И ДРУГИ

На 27 юли 2006 вестник “24 часа” помести интервю с Едуард Генов взето от Алексения Димитрова под надслов “ПЛАНИРАХА ДА МЕ УБИЯТ, НО ЗАКЪСНЯХА” (стр.20-21). Това интервю е изопачено, невярно и е публикувано въпреки забраната на г-н Генов.
Прочелите интервюто са запознати с биографията на г-н Генов, един от десетте българи включени в Международния речник на дисидентите. От тях само трима са още живи.
Моят добър приятел Едуард Генов е възмутен от случилото се с неговото интервю и ме помоли да разпространя негова Декларация по случая. По-долу следва текста на писмото му, който моля да поместите във вашето издание.

София, 20 септември 2006
Никола Алтънков

EДУАРД ГЕНОВ
На 27 юли 2006 вестник ”24 часа” публикува интервю с мен въпреки изричната ми забрана. При предварителните разговори аз поставих кристално ясно условие, че се съгласявам на интервю, само ако мое политическо изявление бъде поместено. С др. Димитрова дискутирахме този въпрос 4 пъти и поне веднъж аз настоях да престанем да си губим времето, ако тя не може или не иска да публикува моята декларация. Всеки път аз обяснявах, че без нея няма интервю.
Ето пълния текст:
Г.Димитров е предател, дупедавец и мръсник като личност. Той умира от сифилис. За това естествено доказателство нямам, но то беше публична тайна до средата на 60те години. Това обяснява и високото съдържание на живак в останките му – тогава сифилисът се лекува с живачни съединения.
Когато го наричам предател просто цитирам БКП. На 7ия си конгрес БКП постановява, че споразумението в гр. Блед (Югославия) подписано лично от Г.Димитров “носи елементи на национална измяна”.
Мръсник –делото на Трайчо Костов. Той е бил комунист, но и патриот, за което плаща с живота си с ефективната помощ на Димитров. Той ратува в трудовете си за автономия на Тракия. Моя род по майчина и бащина линия е от Тракия. Какъв съм аз и милионите тракийци по народност според този предател?
Под влиянието на комунистическите си учители и наставници болшевизираната сган от “24 часа" уплътни редиците си за да спаси “ светлото име на великия вожд и учител” на всички сифилитици и гьотверени в България. С вещината на пачаври от ДС те се опитаха да ме манипулират, но
Няма да ви мине номера Другари!

Сакраменто, Калифорния, 2 септември 2006 година

Подпис Едуард Генов

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 19 години 11 месеца #10644
Едуард Генов много добре го е казал. :clap: Предлагам вестник 24 часа да го прекръстят на "дума" или "работническо дело" щом отказват да пускат мнения против великият вожд - предател и бивша мумия г. димитров.

Тази снимка говори страшно много.

преди 19 години 11 месеца #10645
Тази снимка има за цел подтик към размисъл,но не е истинска(разбира се,говоря в текст,лишен от влиянието на контекста на темата)

преди 19 години 11 месеца #10646

Спорт-Здраве писа: Тази снимка има за цел подтик към размисъл,но не е истинска(разбира се,говоря в текст,лишен от влиянието на контекста на темата)

Защо реши, че снимката не е истинска?

преди 19 години 11 месеца #10647

Хунор писа:

Спорт-Здраве писа: Тази снимка има за цел подтик към размисъл,но не е истинска(разбира се,говоря в текст,лишен от влиянието на контекста на темата)

Защо реши, че снимката не е истинска?

Аз не съм познавач...но ми изглеждаше неестествено и се загледах.
Осъмних се в ръста на фигурите,не знам защо,но имам чувството,че дясната фигура е насложена...въпреки,че сянката,която сталинския крак в крачка хвърля ми се вижда истинска...но само върху фигурата(дясната).

На земята:
Сянката на крака на сталин,който е в крачка,посочва един център на измерителните линии на светлината,а тялото му - друг.Всички сенки трябва да са успоредни.Сега като се загледам,май и сталин е наложен...нюансът на неговото бяло и бялото на другата риза е различен(а сега пък все едно шапките са изрязани и разменени...защото козирката на сталин му прави по-коса сянка на очите,отколокото изисква сянката на земята)

Липсва почва,под на снимката зад фигурите.Линиите на сградата отзад не ми се струват успоредни на измерението на земята под фигурите.А и сградата е лишена от сенки.

Има нещо в десния край на снимката,което ме озадачава.Сякаш нещо замазано,образува рязък ръб със сградата и две резки линии при ръкава на човека в дясно.Сякаш би трябвало една малка част от белите му връзки на обувката да са в сянка.

Може и да се бъркам...но тази снимка просто не ми изглежда действителна.Може би колаж-проба...или подобно.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.