Междубакалски Воини (подобно на месоматрицата)
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Репутацията на продукцията ни е почти съсипана. Износа пада. Златните ни продукти като меда са дискредитирани на световния пазар и правителството не прави нищо. Търговците изкупуват за жълти стотинки и продават на 500% печалба. 1кг зеленчук като хапнеш и имаш газове като вулкан. 1 бутилка веро за чинии да изпиеш ще ти се отрази по добре от колкото не малка част от родното производство за момента. Едно време цяла европа сме хранили със зеленчучи но за сметка на това сега ще ни ги внасят.
Правителството нищо няма и да направи все пак министър на Земеделието е нихат кабил от дпс, от биографията му гледам, че развива частен бизнес със пестициди торове и семена - ха познайте дали неговите фирми печелят всички всички конкурси от неговото министерствоSK_RaZoR писа: Може и да не са ни такива проблемите но си имаме достатъчно собствени.
Репутацията на продукцията ни е почти съсипана. Износа пада. Златните ни продукти като меда са дискредитирани на световния пазар и правителството не прави нищо. Търговците изкупуват за жълти стотинки и продават на 500% печалба. 1кг зеленчук като хапнеш и имаш газове като вулкан. 1 бутилка веро за чинии да изпиеш ще ти се отрази по добре от колкото не малка част от родното производство за момента. Едно време цяла европа сме хранили със зеленчучи но за сметка на това сега ще ни ги внасят.
Намира се все пак някаква ниша и все още ядем доста чиста храна в сравнение със европейските страни. Частните производители нищо не печелят, и са много зле. Целта в близките години е всичко да се съсипе. И храната изцяло да стане гадна като във европейският съюз, но първо трябва да съсипят съвсем частните производители. Също така се внасят ГМО домати от турция и други страни. Сиренето ни още е чисто и вкусно! преди германците внасяха само наше сирене обаче турците и тях ги завзеха - и сега в Германия се внася само турско сирене.
В интерес на истината мандрите, които все още произвеждат чисто сирене все още ги има, но са малко.
Киселите млека можете да ги проверите знаете как- повечето са менте!
В яйцата слагат оцветители и внасят скапани пилета от чужбина - пълни със хормони и антибиотици, а тука им слагат български етикети - това го знам, от главен ветеринар на пилешки месокомбинат!
Въобще нещата, които се продават на пазара са пълен ужас!
От женските хормони, които блъскат в животните за да растат и дебелеят и да дават мляко, направо ни скапват здравето. От приемането на допълнителни женски хормони чрез консумацията на месните продукти на жените им се увеличава тестостерона и започват да се окосмяват, косите им да окапват, млечните жлези да не функционират като хората - увеличава се риска от рак на гърдата, образуват се кисти на чйчниците и други проблеми. А пък при мъжете женския хормон, който е в повече, до колкото знам, може да доведе до проблеми с способността да създадат поколение!
Да....много са нещата, които могат да се изброят. Който се интересува може да потърси информация, защото има такава!
Най-доброто решение е, да започнеш сам да си отглеждаш зеленчука. Човек си казва - какво ми е на главата, всичката мара втасала, та сега и зеленчука сам да си отглеждам.
Но при мене не беше така - вдъхнових се и започнах да си го отглеждам сам, да не чакам някой да ми го предложи и аз да си го купя.
Важното е да имаш вдъхновение за това, да се вдъхновиш за този вид труд.
Радвам се на това, че успях да отгледам много добри домати и чушки с перфектни вкусови качества на 1300 метра надморска височина в Родопите, където по традиция тези култури не се сеят и се смята, че не виреят. Торях го само с естествен тор - угнил оборски и дървесната пепел от печките с дърва, която повечето хора изхвърлят, но тя е пълна с много ценни минерали и е може би най-перфектната естествена тор.
Смятам да го развия това в този район, където хората са затруднени да си набавят този вид стока.
Иначе в полето е лесно - боднеш и то що-годе само си става
Мисля, че най-доброто решение е всеки сам да започне да си отглежда и така да бламира вноса, който ни унищожава.
Киселото мляко също взех сам да си го заквасвам. Всъщност е срамота, ние, създателите на това вкусово чудо, да чакаме някой друг да ни снабдява с мляко. Ами ние можем сами да си го правим. И става перфектно - никкави нишестета, никакви консерванти, никакви химиии няма в него.
Смята да продължа така и да започна да си правя и сиренето.
Хляб мога да си меся и правя, какъвто ми дойде наум, защото такава мие професията, месо не ям...
Абе, работата се вързва
Впрочем явно, ще ни принудят да се завърнем към старите си занаяти и начин на живот, което аз смятам за очарователно...
Пък и мен ако питаш не всеки има физическата възможност да отглежда продукция.
Трябва някакси да се ориентираме ...
Ако някой има желание да го обсъдим да пусне ЛС.
Ако измислим нещо което има смисъл да се поства ще го постнем после, щот ще го обърнем на чатче иначе.
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.