Изчетох внимателно отговорите на публикацията ми.Благодаря на Пасков за подкрепата му и вторият му отговор,който наистина покрива това,което искам да кажа.На Иван искам да кажа,че не съм обиден от нищо,но от опит значм,че понякога без да се прецени позицията на събеседника,се подхожда агресивно,с дидактичен и недопускащ възражения тон!Понякога безмислено!Аз змия в пазвата си не нося!Никога не съм носил и винаги съм бил открит и добронамерен!Подчертавам последното.Да се поясня за Православието:-за мен то е- Пътят,Истината и Живота,Десетте Божии заповеди!Не съм богослов,не блестя със знания,не натрапвам моите,не злоупотребявам с доверие,помагам винаги,когато мога!Какво лошо вижда някой в това?Това е за мен Християнството:"Не лъжи,не кради ипр."Кредото ми ,като Българин-националист, изразено кратко и ясно:"Българин е ,който не лъже,не краде и не сменя вяра за печена кокошка!"Сами виждате как се покриват разбиранията на дедите ни Божиите заповеди!На по-високо ниво или,ако някой чете с предумисъл Библията,може и да срещне неща,които го смущават,но това е въпрос на трактовка.Един вижда едно,друг друго и не може заради субективната позиция на един или друг да виниш цяло учение!Някога прочетох нещо написано,което ми направи впечатление и то е:"Има значение това,което казвам,а не това,което някой е разбрал!"Важи за мен и толкова повече за това,което е казано в Библията!Но искам да кажа,тук съм заради това,че форумът ми харесва с високото си ниво на участващите,заради смелостта им да поставят проблеми,заради това,че има какво да се научи,заради доброжелателността,с която бях приет,след като напуснах Атака и моралната подкрепа,която получих/това не го забравям,дори и вие да имате друга оценка или да не помните/ и точно затова понякога не разбирам проявата на негативизъм,агресивност или нетърпимост.В случая отговора на antijew е балансиран и не предизвиква противоречиви чувства у мен.На Иван доколкото можах се постарах да отговоря!Просто се надявам всички да разберем,че между нас няма антагонистични противоречия и с различията си пак имаме една обща кауза-България!
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.