Генетика на българите тема - "дериват"
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Келтите имат общо със скитите, както и славяните. Има сведения са силно келтско присъствие на Балканите в древността.Bell писа: И аз имам подобни съмнения за как точно сме се смесили и в кви пропорции и генетичната ни памет. Един куриоз обаче, интересно ми стана че споменаваш келтите, защото по принцип се твърди че самите славяни едва ли не малко се различават по култура и начин на живот, битие, навици и каквото щеш от келтите!
Наскоро четох някакви данни от генетични изследвания, които са показали, че по митохондрийна ДНК сме 40% келти, което е доста голям процент. Оказва се, също, че сме носители на много стар европейски ген, който е намерен у почти всички нации на континента и забележете - у тракийските и "пра"български скелети, което доказва вече "доста научно" общ произход.
Интересен е бил външния вид на келтите - тъмни, високи, с тесни лица и изразени носове. В съвременната антропология има подрасов тип Келто - Нордически, който се обосновява с тези черти и се смята, че е смес от Динарски и Нордически. Физическите белези на келтите изглежда са доста близки до тези на днешните балканци. А сме учили, че всички славяни били руси и червенокоси, което явно ще се окаже поредната измама както с наскоро открития факт, че древните германци въобще не са били толкова светли. Въобще наличието на племена от типа "южни славяни" и връзката им с руските им сламенокоси "братя" могат да бъдат отхвърлени скоро.
Също така съм чувала за славяните, че не са светлооки по принцип а рижави с кафяви очи каквито са били по начало руснаците. По-скоро траките са светлооки....
Но честно да ти кажа не ми е ясно вече кой етнос точно какъв е бил, само съм сигурна че пра-българите са били едни, а ние днес сме доста различни и разнообразни като морфология. Ако погледнем древните български паметници и костите им ще видим, че само единични хора могат да сепохвалят с подобна морфология. Както вече казах има българи приличащи на турци, има такива приличащи на пра-българи има такива приличащи на руснаци и тн........
Разбира се в ДНК-то се съхраняват древните генетични кодове и паметта, които могат да докажат най-точно какво е станало...
Повечето от нас делят типовете българи на черни, кестеняви и руси, но косата и очите не са фактори определящи расовата принадлежност. Можеш да вземеш един тъмен и мургав човек, както и един рус, а мерките на черепите им да са абсолютно еднакви, въпреки че на пръв поглед хората изглеждат съвършенно различни. Според мен и древните българи не са били еднакви като аптекарски шишета - няма такъв етнос. Индоевропейците се отличават с многообразие на "разцветки" и типове, принадлежащи в рамките на Европеидния тип.
П.С. Някога съм чувала, че истинските "пра"българи често били с тъмни коси и светли/пъстри очи. Не знам дали е вярно, съвременната генетика също не може да го определи точно за момента.
Има сведения по разни хроники и исторически анали, че пра-българите са били високи и много силни също така, с леко издължен в тила череп...
Точно Източно Нордически или друг индоарийски тип, разпространен по това времеBell писа: Може да се види от грообниците и техните размери както от паметниците...
Има сведения по разни хроники и исторически анали, че пра-българите са били високи и много силни също така, с леко издължен в тила череп...
Ами айде някой да пуска, че напоследък това ми е една от любимите теми за разговор, наред с разни музикални стилове, който никой не слушаБРАН писа: Нека в нова тема
Значи аз съм келт!Янга писа: Интересен е бил външния вид на келтите - тъмни, високи, с тесни лица и изразени носове.
Не смятам за правилно да търсим от "колко кладенци" вода сме носили!
Според мен цивилизацията се е зародила тук където сега е нашата родина и хората от тази цивилизация са наследници на тукашното местно население. А тя цивилизацията не е само косата, лицето и скелета, а най-вече ДУХА в човека. Ако си от бялата раса, изпълнен с ДУХ, и българско самосъзнание - какво още ти трябва за да докажеш че си българин?!?
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.