Тамплиери и Масони тайни и загадки

преди 20 години 3 месеца #5961
1. Зад рицарите Тамплиери има друг таен орден, който ги е създал като свой военен и административен придатък. Съществувал под различни имена, този орден е известен най-вече като Братството на монасите от Сион.
2. Братството на монасите от Сион е ръководено от велики магистри, сред които фигурират имената на най-изявените личности в западноевропейската история и култура.
3. Макар в периода между 1307 и 1314 г. Орденът на Тамплиерите да е разспуснат и унищожен, Братството на монасите от Сион не пострадва и продължава да съществува още векове наред въпреки междуособиците и боричканията на фракциите вътре в него. Действайки в сянка, зад кулисите, тъкмо този орден е в дъното на някои от най-повратните събития в историята на Европа.
4. Братството на монасите от Сион съществува и до ден днешен и продължава да оказва влияние, да играе решаваща роля в международните отношения на най-високо равнище, както и във вътрешните работи на някои

Това е цитат от книгата на Майкъл Бейджънт; Ричард Лий и Хенри Линкълн
" Тайните на Тамплиерите и масонската ложа"

Какво мислите по въпроса?

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 20 години 3 месеца #5962
Ами какво да мисля, Краси. Нещата са твърде загадъчни.

Съвременните изследователи до сега не са дали конкретни отговори за мистиката около тайните общества.
Чел съм доста литература по въпроса. Гледал съм и документални филми.
С течение на времето на база прочетеното си изградих някаква теория, но за да я докажа, съответно трябва да посоча и източните си :)) (а не бих искал, за сега)

Само бих искал да кажа на челите "Шифърът на Леонардо" на Браун, да не бъдат скептично настроени към книгата. На автора му е дадена информация, точно толкова, колкото е необходимо.
Правейки паралел с други писания свързани с тези времена, както и предисторията на ордена на Темплиерите, трябва да ви кажа, че има голяма доза истина в книгата.
....Включително и връзката им с Българите ..започнала през началото на Х век (Боян Магестник)

Разбира се, както всяка добра идея и тази е опорочена от чифутизма и синедриона... къде невярна информация, къде полуистини, И, разбира се, любимия им шпионаж и внедряване на хора.

Има само едно братсво, което би могло да застане зад Темплиерите. И всички източници сочат Богомилите. (техните свещеници са се наличали магистри или магове)
Не случайно през ХІV в. Темплиерите са приютени от Катарите и Албигойците в Прованс.

преди 20 години 3 месеца #5963
"Днес историците смятат, че катарите са наследници на богомилите, религиозна секта, разпространена в България през X – XI век, чиито привърженици се преселват на запад.
Няма спор, че сред еретиците в Лангедок има и доста богомили, а един техен проповедник оказва силно влияние върху политиката и религията в областта."

Аз подозирам че това Братство на Сион има някаква връзка с днешният Цион.
Защото Ционизмът не от вчера и има някаква история която е дълбока тайна.
Мислите че цялата работа има някаква връзка със световното еврейство, глобализма и завладяването на света от чифутите?

преди 20 години 3 месеца #5964
Авторите твърдят че дори Балдуин е бил поставен на трона от Цион, и е изпълнявал техните разпореждания. :roll:

преди 20 години 3 месеца #5969
Krasy ти прочете ли материалите в раздела за световната конспирация? Ако не си по-добре ги прочети или поне за илюминатите и за масоните....мисля че ще са ти интересни и полезни!

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.