Елхово - нова база за пране на пари или нещо друго

преди 20 години 5 месеца #4984
Има и друго.
Да не забравяме експедициите на Людмила Живкова в Странджа.
Христо Мутафчиев беше писал за тия неща. Не знам на него колко може да му се вярва, защото може точно ключова част от разказа му да е лъжа, но там е много вероятно да има входове, както за други измерения, така и за подземните складове на "неща" от предчовешкия период. Говорим за входове към "долната земя", към помещения подобни на описваните от Мулдашев. Поне на мен на такова ми мирише :-)

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 20 години 5 месеца #4985
В мулдашевите истории, не е възножно да влезе случаен човек в пещерата поради психичната непреодолима защита. И по думите на пазителя на пещерата сам той не винаги е допускан вътре.
Дори и да има нещо такова в Странджа, мисля че ще остане недосегаемо и неразбираемо като Царичина. Такива неща са надежно пазени от зложелатели и случайни минаващи.

преди 20 години 5 месеца #4987
Така е Георги, разчитаме на Небето да пази това, което ние не можем да опазим.
Аз само споменавам, че интересът точно към такива места е най-голям. Погледни не са ли осрали всички свещени места: Царевец в Търново и Арбанаси са превърнати в сараи само за такива като Илия Павлов, на Рупите вършеят разни печалбари, из Родопите пък строят джамии и въобще ти казват да си търсиш работа и дом другаде, ако говориш български.

преди 20 години 5 месеца #5001
Доколкото знам в Елхово е щаба на Гранична полиция за Южна България ,е само турския сектор -от ГКПП "Кап.Андреево" до Резово... Та като добри комшии със страна извън ЕС трябва да сме "представителни" :arf: Освен това знаете какъв трафик се осъществява през Турция та лукса си е "оправдан"...
Източването на фондове е другата причина -предишния шеф на ГП ген.Григоров го "освободиха" заради липса на 14 млн.евро...
Точно го освободиха от отговорност -за съд и дума не "обелиха" :confused:

Агенциите за имоти в по-голямата си част са филиали на Бургаски такива -девствена природа (като бивша гранична зона),безработица-бедност-евтини имоти,доста англичани са накупили имоти и привличат и други,практически липсва турско население та свинете от ДПС и господарите им трябва да сложат ръка на чисто Българска собственост... Все такива гадости!

преди 20 години 5 месеца #5003

georgi_nz писа: В мулдашевите истории, не е възножно да влезе случаен човек в пещерата поради психичната непреодолима защита. И по думите на пазителя на пещерата сам той не винаги е допускан вътре.

Така е, само че Мулдашев споменава как в една от пещерите китайците успяват да проникнат и да избият (дали не ги бяха обесили не мога да се сетя точно) обитателите и. Невежеството води само до разруха.

А за англичаните ще добавя, че те не търсят само чистите от турчолящина райони. При нас изкупуват къщи и в села, в които съседите им ще са я Асан, я Мюмюн. Търсят природни дадености, истирически местности и автентични архитектурно къщи, от които после запазват само фасадите. А ако случайно има легенда за заровено съкровище в местността на някое селище да видите само каква надпревара за собственост на имоти следва.

преди 20 години 5 месеца #5006

Искрица писа: А ако случайно има легенда за заровено съкровище в местността на някое селище да видите само каква надпревара за собственост на имоти следва.

Относно съкровища, злато, антики - то си права и ще кажа че Елховския краи е доста "богат" на подобни неща.Аз самият сум проучвал на времето много местности и прочие и знам - че в елховско наистина има доста "интересни места" , за които има доста големи "иманярски" интереси!
То по принцип в нашата родина - кадето и копнеш , ще откриеш нещо!

преди 20 години 5 месеца #5116
Ей така, дружно ще ни изкупят.

"Израелски бизнесмени искат да построят вилно селище в община Аврен. Това съобщи кметът на общината Красимир Тодоров. Желанието на инвеститорите е да застроят 60 000 кв. м. разгърната площ. Проектът предвижда да бъдат построени 250 апартамента. Теренът, предвиден за изграждане на вилно селище, все още не е включен в новия устройствен план на Община Аврен, който се изработва в момента. Най-късно до пет месеца, планът ще бъде готов, заяви Красимир Тодоров. Около 70 имота в Аврен са закупени от чужденци през последните няколко месеца, каза още Тодоров. Около 100 са имотите на територията на Аврен, собственост на чужденци. Броят на имотите, закупени от чужденци на територията на община Аврен е около 400. Интерес към общината проявяват предимно англичани, французи, ирландци на възраст между 50 и 60 години."

www.bgstroitel.com/fullnews.html?id=118

Цитатът не се отнася за Елхово, но не намерих по-подходящо място, където да го публикувам.

преди 20 години 5 месеца #5118
Елхово , Аврен , няма никакво значение - фактът си е факт - разпродават ни и ни изкупуват - и простият народ даже се чувства доволен от това!Глупци които не осъзнават че така освен земята на дедите си , ще загубят и индентичността си! И за сметка на това - нашите продажни копелета си трупат в банковите сметки тлъстите сумички и си подсигуряват "старините"!

преди 20 години 5 месеца #5149
Kато се заговорихме за продажбата на българската земя се сетих тази история прочетена в една книга.

"Когато кан-ю Мо Тун (209-174 г. пр. Хр.) се качил на трона и обединил Хуно-българската империя, българският род Дуло управлявал вече хиляда години. Веднъж посланиците на източните съседи му поискали гордостта на държавата-конят, изминаващ по 1000 ли дневно (300 км.). Старейшините отсекли:"Той е наше съкровище и не се дава", но Мо Тун казал:"Защо да жалим кон заради съседите?". Дали го. А конят символизирал мощта на армията.
Минало време и те поискали Янчжи-главната съпруга на кана. Старейшините възроптали, че Държавата се олицетворява от семейството; това искане е лишено от съвест и призовали кхан -ю да обяви война. Той обаче казал:"Защо да разваляме съседството си заради една жена?" И дал Янчжи.
Пристигнала трета делегация да поиска необитаема и пуста земя от 1000 ли, разположена в монголската степ. "Тази земя не е удобна за Дома Ху" - рекли старейшините. Но канът повелил:"Земята, това е коренът, основата на царството и дори мисълта тя да бъде отстъпвана заслужава смъртно наказание" - и заповядал да обезглавят съгласилите се на териториални отстъпки. После се поклонил на Слънцето и Луната, жертвал любимото си куче и тръгнал на бой. Покорил народите от изток и юг и създал невиждана империя, простираща се от Великия океан до Кавказ."

Изводът е ясен!

преди 20 години 5 месеца #5242
Огледах ареста. Наистина съм впечетлен. Отвън прилича по-скоро на банка ПВЦ дограма, климатици - само табелата липсва. На два е тажа е. Аз се направих на одарен и попитах полицая от пред на не е банка. Много му се говореше на човека !!! Сподели, че у тях не е така обзаведено (стори ми се че го е яд за това 8-) Парите били от ЕС и са го направили заради ГКПП Лесово (в момена трафика за Турция е пренасочен от там) Незнаел колко струва, ама били страшно много пари.
Стори ми се, че самия арест не е на подчинение на РПУ-то в Елхово.

И така, тръгна си преди събота, щото имаше празник на града и щеше да идва пРезидента, апък като си знам колко го недолюбвам като нищо може и да ми предоставят възможност да огледам ареста от вътре :yeah:

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.